Barça

RICARD FAURA

MEMBRE DE DIGNITAT BLAUGRANA I UN DELS SIGNANTS DE LA DENÚNCIA DEL “BARÇAGATE”

“Que en diguin ‘Bartogate’, que no s’etiqueti el club”

“El màxim responsable és el president i després caldrà veure si el responsable jurídic i el conseller delegat han permès que això passi”

“Si ens creiem propietaris, havíem de ser responsables”

Ricard Faura és un dels membres de Dignitat Blaugrana, l’associació que va decidir portar a la justícia el contracte amb I3 Ventures i que ha provocat que ahir Bartomeu, Grau, Masferrer i Gómez Ponti fossin detinguts. També va ser un dels portaveus de la moció de censura.

Tenien alguna sospita del que va passar ahir a les oficines del FC Barcelona?
No, no. Cada mes s’anava prorrogant el secret de les investigacions i pensàvem que deixarien passar les eleccions, però es veu que no. Ens ha sorprès a nosaltres també que fessin aquests escorcolls i les detencions precisament la setmana de les eleccions.
Esperava tot aquest rebombori després de la denúncia que van posar per l’afer del ‘Barçagate’? Suposo que com a barcelonista té sentiments contraposats.
És un debat que vam tenir, si posar la denúncia. És una disjuntiva que teníem, perquè, en denunciar el club i les persones, sempre hi ha repercussions, però si ens creiem que som els propietaris havíem de ser responsables. Creiem que s’ha fet un ús il·lícit del club i dels seus fons. Molta gent ens va criticar per no haver prioritzat el club. És un dia molt trist, perquè sempre tens esperança que tot quedi només en una mala praxi, però que això acabi amb gent detinguda no és el que més desitges per al teu club, i menys ara que toca remuntar una situació dolenta. Però no ens en penedim. Nosaltres vam recopilar la informació que apareixia als mitjans i ho vam posar en mans dels jutjats per si ells creien que hi havia motius per investigar. Ja ens estranyava que no s’anés més enllà amb tot el que havia sortit.
L’auditoria que el club va encarregar a Price Waterhouse Coopers (PWC) es va tancar en fals?
Totalment. Nosaltres en tenim una còpia i ja es detectava que a dins hi havia moltes coses i que sortirien a partir de l’auditoria. Suposem que l’auditoria també la tenen els Mossos. Les conclusions que van fer des del club no tenen res a veure amb el que es podia fer des de fora.
Només es reconeixia el fraccionament de les factures, però sembla que tot és molt més greu.
Sí, cada cop fa més pinta de corrupció i d’administració deslleial. Han estat sis mesos investigant i comprovant moltes dades per veure si hi havia alguna cosa greu. Si no, això s’ho haurien ventilat ràpid. Suposo que han confirmat moltes sospites i també hi ha les detencions.
La imatge del club ha quedat tocada, però en tot aquest afer hi ha uns responsables. Se n’hauria de dir ‘Barçagate’ o ‘Bartogate’?
Des del primer dia demanem que se’n digui Bartogate, perquè, com bé dius, això està lligat a unes persones. Cal fer incidència en això, perquè prou impacte negatiu està tenint tot aquest afer perquè no es digui clarament qui n’és el responsable. Que no posin l’etiqueta al club.
De moment, hi ha hagut quatre detinguts. Bartomeu, Grau, Masferrer i Gómez Ponti. De tots ells, qui creu que és més responsable?
El màxim responsable és Josep Maria Bartomeu. Fins i tot ell va reconèixer que va escollir l’empresa i el contracte. Ell ho sabia i això ara va molt més enllà de monitorar les xarxes socials. Ara va cap a la malversació, perquè han aparegut un seguit d’empreses. El màxim responsable és el president, i després caldrà veure si el responsable jurídic i el conseller delegat han permès que això passi. De Masferrer, què en puc dir; està en totes les mogudes.
I diumenge els socis estan cridats a les urnes. Té clar qui votarà?
Sí, ho tinc clar. Ha estat una campanya complicada, i s’ha fet difícil analitzar propostes. Amb tota la lluita per la moció i tot el que ha passat durant la campanya, els socis no han tingut temps d’analitzar bé els programes dels diferents candidats i no s’han pogut contrastar. Tot just s’ha fet un debat. S’han de canviar i arreglar els processos interns del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)