Barça

El ‘Barçagate’ encara cou entre la plantilla

Afectats. Piqué, Messi, Antonella, Xavi, Puyol, Guardiola, Laporta i Font van ser alguns dels més castigats en clau d’imatge pública

En el divorci entre Bartomeu, la junta directiva i la plantilla, l’esclat del Barçagate ocupa un capítol extens i absolutament decisiu en la història del Barça. La bomba informativa destapada al seu dia per la Cadena SER, el 17 de febrer del 2020, va marcar un punt final en una relació erosionada des de feia mesos. Després d’aquell sisme a les xarxes, ja no hi hauria marxa enrere. El Barçagate va ser un punt de no retorn.

El vestidor va considerar allò una autèntica traïció i va entendre que s’havia traspassat una línia vermella. El Barça va contractar I3 Ventures per crear estats d’opinió a les xarxes socials amb l’objectiu de vetllar per la reputació del president Josep Maria Bartomeu, però l’escàndol va esclatar quan es va filtrar que I3 Ventures també gestionava més d’un centenar de perfils i comptes de Twitter i Facebook en els quals s’havia atacat públicament figures com ara Leo Messi; la seva esposa, Antonella; Gerard Piqué; Pep Guardiola; Xavi Hernández; Carles Puyol; Joan Laporta; Víctor Font; Agustí Benedito, i Jaume Roures, entre d’altres. A Gerard Piqué se l’atacava pels seus negocis fora del futbol i a Leo Messi se li criticaven aspectes relacionats amb les negociacions en la seva renovació, i fins i tot es va arribar a disparar contra Antonella amb termes altament masclistes: “Quina fera té Messi a casa. Ataquen el seu fill a les xarxes i i surt Antonella a defensar el nen com una lleona”, des d’un compte anomenat Alter Sports, amb data del dia 3 de gener. A través del compte Justicia y Diálogo en el Deporte, hi va haver un acarnissament amb Piqué per l’organització de la copa Davis: “Paquito el chocolatero i Viva España! A La Caja Mágica de Piqué es respira un ambient molt espanyol. El futbolista ha deixat de banda la seva visió política en favor de l’èxit de la seva competició.”

També va tocar el rebre a Laporta i Font. Des d’aquest mateix compte s’assegurava que havia guanyat les eleccions “gràcies als Boixos”. Des del perfil Alter Sports, el 13 de gener es va atacar Pep Guardiola: “El paio s’ha carregat quatre cotxes de gamma alta a Manchester. Pep no sap guanyar la Champions sense Messi, ni conduir.” Jaume, Un Film de Terror; Respeto y Deporte, i Més que un Club van ser altres comptes posats sota la lupa.

Piqué va admetre que havia tingut una conversa privada i tensa amb Bartomeu per aclarir els fets: “Li vaig demanar explicacions i em va dir «Gerard, jo no ho sabia.» Jo m’ho vaig creure. Però després veus en accions futures que la persona encarregada de contractar aquests serveis encara estava treballant al club...” Ja res tornaria a ser igual. Fractura total.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)