Barça

Jaume Roures, d’objectiu del ‘Barçagate’ a acusació popular

El fundador de Mediapro diposita la fiança per personar-se en la causa, un pas necessari perquè continuï viva

Jaume Roures, soci de Mediapro i un dels destacats opositors als quals la junta de Bartomeu volia combatre –segons recull l’informa dels Mossos sobre el Barçagate– ha anunciat que exercirà l’acusació popular per assegurar-se que la investigació per administració deslleial i corrupció entre particulars arribi a judici. Ho farà després d’haver dipositat una fiança de 7.000 euros que li exigeix el jutjat.

Roures ja havia presentat fa un any una demanda per injúries i calúmnies contra el Barça, que l’informe policial del Barçagate també recull i que avisa que, si acabés amb sentència favorable al demandant, incrementaria la valoració del perjudici causat pel Barçagate al club, que de moment quantifica entre 843.000 i 1.221.000 euros.

L’anunci de Roures és rellevant perquè l’existència d’acusació s’entreveu necessària perquè la instrucció continuï viva i la causa acabi en judici, i el Barça encara no ha manifestat si exercirà l'acusació. De fet, és una decisió que correspondrà al pròxim president. També ho podria fer Dignitat Blaugrana. La jutgessa només reconeix com a perjudicat el club i, per tant, si Dignitat Blaugrana –qui va presentar la denúncia que ha generat la investigació– haurà de dipositar fiança si també vol ser acusació.

La llista negra

L’informe dels Mossos recull el que considera que eren opositors i creadors d’opinió als quals calia neutralitzar, una llista que inclou personatges amb tanta significació esportiva com Xavi Hernández, Pep Guardiola o Gerard Piqué i que en un dels documents trobats en el registre d’I3 Ventures s’amplia: Joan Laporta, Víctor Font, l’esmentat Jaume Roures, Josep Maria Minguella, Xavier Sala-i-Martín, Albert Roura, Maria Elena Fort, Oriol Domènech, i periodistes com dos col·laboradors de L’Esportiu, Xavi Torres (TV3) i Frederic Porta, però també Antoni Bassas (braç dret del candidat Víctor Font), Gerard Romero (RAC1) o Jordi Costa (Catalunya Ràdio).

Els testimonis apunten a Masferrer

L’informe policial també conté les declaracions fetes per una dotzena de treballadors i extreballadors del club, entre els quals dos directors de la Masia (Carles Folguera i Xavi Martín) i el director financer (Pancho Schroeder). Tots es desmarquen de la responsabilitat dels contractes i apunten directament a Jaume Masferrer com a origen de les relacions amb NS Group (Nicestream, I3 Ventures i altres empreses del conglomerat). També declaren personal del compliance officer, de la Masia, de màrqueting... que apunten tant el distanciament entre la compliance Noèlia Romero i els executius com l’opacitat de les relacions amb les empreses externes al·ludides perquè les instruccions venien directament “de dalt”.

També es recull testimoni de treballadors d’I3 Ventures que admeten la creació dels perfils a les xarxes –per generar contingut digital positiu i erosionar opositors–, la monitorització de l’opinió pública digital sobre el Barça, un informe sobre Víctor Font (difós per la Cadena SER) i informes per a la Fundació FCB i la Masia.

Dels registres, a banda del material habitual, destacat el fet que al domicili de Bartomeu s’hi trobessin diversos contractes entre el Barça i les empreses al·ludides, documents que, en principi, haurien de mantenir-se sota custòdia del club i no d’un expresident.

LLISTA NEGRA

Opositors, exdirectius, periodistes, empresaris, jugadors... entre els objectius a seguir i erosionar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)