Un binomi imparable

Barça. La connexió entre Hermoso i Graham-Hansen deixa l’eliminatòria de vuitens de final vista per a sentència per al Barça, que podrà descansar en el partit de tornada a Dinamarca

Barcelona 4 Fortuna 0

BARCELONA:Paños; Torrejon, Pereira, León (Hamraoui, 68’), Leila (Serrano, 68’); Guijarro, Putellas, Bonmatí (Losada, 68’); Graham, Hermoso (Oshoala, 77’) i Caldentey (Falcón, 77’).FORTUNA:Johansen; Thirge, Garnier (Carstens, 85’), Thomsen, Bruce, Frank (Hammer, 65’); Snerle (Frederiksen, 85’), Ochoa, Lundgaard (Riley, 74’), Dissing (Folds, 46’); i Holdt.GOLS:1-0 (12’) Hermoso. 2-0 (18’) Hermoso. 3-0 (57’) Hermoso. 4-0 (82’) Putellas.ÀRBITRE:Shukrula.T.G.:a la visitant Garnier.PÚBLIC:Sense públic, a porta tancada, al Johan Cruyff.

Vista la trajectòria de l’equip en la lliga, ningú no té cap dubte, però per si de cas el Barça va deixar clar ahir que és aspirant a tot a Europa. La superioritat contra el Fortuna, un rival de segona fila en el panorama europeu, és anecdòtica comparada amb l’exhibició de força que va fer ahir el conjunt blaugrana a partir de dues de les seves jugadores: Jennifer Hermoso i Caroline Graham-Hansen. Un hat-trick de la davantera madrilenya alimentada per les tres assistències de l’extrem noruega van desencallar i sentenciar l’eliminatòria de vuitens de final per al conjunt blaugrana, que podrà descansar d’aquí a sis dies en la seva visita a Dinamarca. El Barça va ser tan ridículament superior que el resultat hauria pogut ser molt més ampli, però l’equip en farà prou amb aquest resultat per mirar amb ambició cap a les properes eliminatòries.

Com és habitual, el Barça no va voler que el rellotge dictés el destí del seu partit, i va anar a buscar la victòria des dels primers instants. Hermoso va marcar el primer gol abans del quart d’hora de joc, aprofitant una centrada molt precisa de Graham-Hansen. Sis minuts després, es va repetir la connexió, i l’errada defensiva de les visitants, que tampoc van marcar Hermoso i no van poder aturar la verticalitat de la jugadora noruega. El rival tancava amb una línia de sis jugadores, i al Barça li costava penetrar en la multitud, però tot i així hauria pogut fer el tercer abans del descans gràcies a una passada de Bonmatí a Hermoso, però la pilota es va estavellar al pal.

En el segon temps, el Fortuna va donar l’únic senyal de vida de tot el partit, però Falcón va intervenir en el xut que havia de posar a prova Paños per primer cop. Poc després, Hermoso, de nou, aprofitant una jugada personal de Hansen, va fer el tercer gol. Les ocasions es van succeir just després de la diana, però no va ser fins al tram final del xoc que una falta lateral de Serrano, acompanyada per Putellas, va significar la sentència definitiva.