Barça

Noms propis a debat

La campanya a mitja temporada i la situació econòmica del Barça han fet que no hagin aparegut noms de fitxatges. El debat s’ha centrat en la continuïtat de Messi i Koeman i en la possible arribada de Xavi

Quan hi ha eleccions a la presidència del Barça, els socis sempre esperen noms de fitxatges. La campanya actual ha estat ben diferent. Perquè s’ha fet a mitja temporada i, sobretot, per la situació econòmica del club, que no permet alegries. Han aparegut noms com ara els d’Alaba, Haaland i Mbappé, però cap dels tres candidats ha promès un fitxatge en concret, tot i que Toni Freixa sí que ha explicat que, si diumenge guanya les eleccions, contractarà dos davanters i un centrals referencials, amb què el seu equip ja ha contactat.

Noms propis de la campanya han estat els de Messi, Xavi, Koeman i també el d’Eric Garcia. De fet, el central català del Manchester City va provocar discussions i polèmiques entre els candidats. Ronald Koeman volia un central en el mercat d’hivern i el president de la gestora, Carles Tusquets, va buscar un consens entre els candidats per intentar la seva contractació. Víctor Font era partidari de fitxar-lo, de fet va presentar un acord per tres milions d’euros fixos més variables que el City no cobraria fins a la temporada vinent, un acord que ell havia tancat per si guanyava les eleccions el 24 de gener. Toni Freixa, per la seva banda, no volia fitxar el jugador, però sí tancar ara la seva contractació per a la temporada vinent tenint en compte que, com que queda lliure el 30 de juny, ja es podia negociar amb ell des del dia 1 de gener. Joan Laporta va ser partidari de no fer res i que la directiva entrant decidís. Ni Freixa, ni ell volien pagar per un jugador que acabava contracte. Finalment, no hi va haver fitxatge, però guanyi qui guanyi sembla que Eric Garcia serà blaugrana l’estiu vinent.

El nom de la campanya, esportivament parlant, però, ha estat el de Leo Messi. L’argentí, el millor futbolista de tots els temps, acaba contracte i des del dia 1 de gener podia negociar el seu futur. Messi ha decidit esperar i els tres candidats han repetit durant la campanya un discurs semblant. La continuïtat de Messi és imprescindible per a tots tres. Això sí, adequant el salari de l’argentí a la situació econòmica del club. Tots tres han debatut sobre qui té més credibilitat per convèncer Messi. Laporta diu que amb ell continuarà segur per la relació que els uneix i perquè l’argentí sap que l’expresident no li ha fallat mai. Freixa assegura que, amb el projecte esportiu i els reforços que portarà, Messi es quedarà per guanyar. I Font ha jugat la carta de Xavi.

Precisament, el de Terrassa ha estat un altre dels noms de la campanya. Font l’ha presentat com el pal de paller del seu projecte esportiu. Va començar dient que seria el seu entrenador i ha acabat convertint-lo en mànager general. Però Xavi no s’ha manifestat al respecte. I d’això s’han aprofitat Freixa i Laporta per atacar Font. Tampoc s’ha manifestat Jordi Cruyff, presentat per Font com el seu director esportiu. De fet, el fill de Johan Cruyff va dir que el seu pare votaria Laporta i tot sembla indicar que, si l’expresident guanya les eleccions, Jordi estarà amb ell.

El següent nom propi ha estat el de Koeman, que té un any més de contracte. Font va començar dient que no continuaria ni guanyant un triplet, però va recular. Tots tres candidats aposten ara per la continuïtat de l’holandès, havent estat Laporta el més contundent al respecte.

Organigrama

Tenint clar que la Masia ha de tornar a ser el pal de paller del club, els tres candidats han anat presentant el seu organigrama, tot i que només Font ha concretat gairebé tots els noms. Xavi seria el seu mànager general; Juli López, el director general d’esports, i Jordi Cruyff, el director esportiu. Tindrien dos secretaris tècnics, un d’ells Tito Blanco. A més, compta amb Joan Vilà i Albert Benaiges per al planter. Benaiges, precisament, va aparèixer també en la presentació del projecte esportiu de Laporta. L’expresident no ha donat noms, però és un secret de domini públic que Mateu Alemany serà el seu director general. Tindrà un director esportiu, un secretari tècnic, un director del futbol de base i un director de scouting. Noms com ara els d’Alexanko i Valdés treballaran amb ell. Pel que fa a Freixa, el projecte esportiu ha estat un dels punts forts de la seva candidatura, amb Lluís Carreras presentat com a director de futbol. Cap nom més d’una estructura formada per director esportiu, director de metodologia, director de captació i tots els entrenadors.

Femení

Tots tres candidats volen potenciar el futbol femení. Font compta amb l’actual entrenador, Lluís Cortés, com a tècnic i mànager de la secció i manté la confiança en Markel Zubizarreta com a director esportiu. Laporta va anunciar el retorn de Xavi Llorens a la secció i Freixa ha explicat que té com a objectiu que l’equip femení guanyi la Champions durant el seu mandat.

Seccions

Pel que fa a les seccions, tots tres hi creuen i les volen guanyadores. Del projecte de Font destaca la creació de les d’escacs, natació sincronitzada i que hi hagi equips femenins en totes les seccions. Laporta va anunciar la incorporació de Juan Carlos Navarro a l’organigrama de la de bàsquet amb càrrec important i el retorn de la de beisbol. També vol tenir equips femenins en totes les seccions Freixa i professionalitzar el bàsquet femení.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)