Barça

Que sigui per inèrcia

Enfortit anímicament per la remuntada contra el Sevilla, el Barça buscarà un triomf a Pamplona, amb un ull posat demà en les eleccions i l’altre en el resultat del derbi madrileny

El vent bufa a favor. Tot el pessimisme que es respirava fa només uns dies entre el barcelonisme ha quedat enterrat gràcies a les dues victòries seguides contra el Sevilla. La classificació per a la final de la copa i la victòria prèvia en la lliga al Sánchez Pizjuán han reactivat l’autoestima d’un Barça que ha passat del derrotisme absolut per l’amenaça real d’un possible segon any en blanc, a creure ara fins i tot en el doblet de lliga i copa. Culers fidels pròxims al fanatisme com seria el cas de Joan Gaspart s’abracen fins i tot encara al triplet, com ha admès en declaracions recents, però la gesta que necessita fer l’equip a París és una altra història. Per remuntar el dia 10 l’1-4 contra el PSG cal una proesa molt superior a la nit èpica i dolça viscuda contra l’equip de Julen Lopetegui en la copa. Però qui sap... Tampoc ningú imaginava un 6-1 al Camp Nou el 2017.

París espera a l’horitzó immediat, però abans el Barça visita Pamplona (21 h). L’equip de Koeman acumula quinze partits de lliga seguits sense perdre i dels últims 30 punts n’ha sumat 28. Ter Stegen encadena tres partits oficials seguits amb la porteria a zero i en el partit de la primera volta jugat el mes de novembre el Barça va golejar 4-0 l’equip de Jagoba Arrasate al Camp Nou, amb gols de Griezmann, Coutinho, Braithwaite i Messi. Moltes dades positives que conviden a l’optimisme de cara a l’últim partit oficial sense president. Avui el Barça es juga tres punts importantíssims a El Sadar, i demà els culers tenen partit a les urnes per decidir a qui donen les claus del club. Laporta, Font o Freixa. Només somriurà un.

El Barça viatjarà avui al matí cap a Pamplona, en una expedició en què és novetat Pjanic, després de rebre l’alta mèdica. Piqué i Araújo són baixa. Arrasate té les baixes de Roncaglia i Rubén, i la del Chimi Ávila de llarga durada, i el dubte fins a última hora de Brasanac, pendent del resultat d’una segona PCR.

L’Osasuna també està en dinàmica positiva. Ha aconseguit fugir dels llocs de descens gràcies a quatre victòries en els últims sis partits. De fet, en les últimes set jornades només ha rebut sis gols i el Real Madrid, per exemple, va ser incapaç de guanyar a El Sadar en la seva última visita (0-0). L’equip navarrès té un coixí de 6 punts respecte de l’Alavés, el primer dels tres equips que ara estan en descens.

Messi i De Jong, a una targeta groga tots dos de la suspensió, podrien forçar-la, descansar contra l’Osca i arribar nets als partits contra la Real, el Valladolid i, sobretot, al clàssic. Messi ha marcat a l’Osasuna ni més ni menys que 23 gols en 19 partits de lliga. El capità encadena vuit partits marcant en el campionat.

Koeman: “El vestidor està unit i tinc la percepció que la gent torna a estar al costat de l’equip”

Ronald Koeman sap que aquesta és una jornada important. Ho era l’anterior, en què els sis primers classificats es van enfrontar entre si i el Madrid va ser l’únic dels tres primers que no va poder sumar els tres punts, i ho és també aquesta perquè hi ha un Atlético-Real Madrid que farà que almenys un dels dos perdi punts. El derbi madrileny de demà (16.15 h) és el plat fort d’aquesta jornada número 26, i Koeman confia que el seu equip no falli avui per posar pressió demà al líder: “Sabem que l’Osasuna és un equip fort al seu estadi, però estem preparats. Si nosaltres no guanyem, és igual què passi entre l’Atlético i el Real Madrid. La prioritat ha de ser sumar els tres punts contra l’Osasuna.”

Koeman és un dels noms propis que surt reforçat després de les dues victòries contra el Sevilla. El tècnic holandès veu bé l’equip ara mateix: “Hi ha molt bon ambient al vestidor. Ara l’equip creu en si mateix. L’altre dia, quan vaig veure tota la plantilla celebrant junta la remuntada em va agradar, fins i tot els suplents fan fer pinya, i segur que estaven enfadats per no haver jugat. El vestidor està unit, i és una gran notícia.” “Tinc la percepció que la gent torna a estar al costat de l’equip. Es nota en l’ambient. Per això és important que el públic pugui tornar a l’estadi com més aviat millor.”

L’holandès sabrà demà el nom del nou president. El tècnic comença a estar tip que li preguntin pel seu futur: “Tinc un any més de contracte. El nou president decidirà el nou camí. Parlarem. Estic concentrat en la meva feina. Estic fart de contestar aquest tipus de preguntes des de fa ja un temps.”

Arrasate: “Esperem un Barça a un altíssim nivell”

“Espero trobar-nos un Barça a un nivell altíssim, en concordança amb els últims partits que ha jugat. No sé quin dibuix tàctic aplicarà Koeman per a aquest partit, però sí que sé que haurem de vorejar la perfecció si volem treure’n algun resultat positiu”, explicava Jagoba Arrasate en la seva roda de premsa a les instal·lacions d’El Tajonar. “He vist els seus dos partits contra el Sevilla i sembla que Koeman ha trobat la tecla.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)