Barça

Un repte organitzatiu amb votació descentralitzada

Eleccions. Les mesures per la Covid-19 han provocat que per primer cop en la història es voti arreu del territori i s’hagi implantat el vot per correu

L’organització d’aquestes eleccions a la presidència del FC Barcelona ha suposat un repte majúscul per a l’àrea social del club. Per primer cop en la història, les instal·lacions del Camp Nou no seran l’únic centre de votació i n’hi haurà cinc més repartits per tot el territori català. A Girona la seu electoral és el pavelló municipal de Fontajau; a Tarragona, el poliesportiu Camp Clar, a Lleida i a Tortosa, la delegació de la Federació Catalana de futbol i a Andorra la Vella, el Palau de Congressos. Finalment, les seus previstes en zones de l’Estat espanyol van quedar descartades per les restriccions de mobilitat que hi ha arreu. Malgrat la votació descentralitzada, hi haurà contacte permanent entre el centre de control a la sala Berlín del Camp Nou amb les diferents seus territorials.

Per primer cop en la història hi haurà vot per correu. 22.811socis van demanar votar amb aquesta modalitat i poc més de 20.000 ho han fet. Els que van demanar el vot per correu van ser exclosos del cens presencial i avui no podran votar. Per tal de mantenir una seguretat sanitària s’ha seguit un protocol i estan establertes unes mesures de protecció a l’hora de votar. El club ha mobilitzat fins a 1.986 persones perquè tota la jornada electoral se celebri sense cap incident i amb les màximes garanties democràtiques. 1.049 persones seran del dispositiu del club i 937 d’externes perquè tot rutlli a la perfecció.

Els col·legis electorals s’obriran a les nou del matí i es tancaran a les nou del vespre. Està previst que quan passin cinc minuts de les nou comenci l’escrutini i que cap a les 23.30 h el president de la junta electoral anunciï el guanyador de les eleccions. Poc després aquest compareixerà davant els mitjans per fer una primera roda de premsa. Està previst que sigui pels volts de la mitjanit. El guanyador de les eleccions, però, no es convertirà en president de manera immediata. Caldrà deixar passar uns dies abans no s’acabin tots els tràmits. De fet, tenen deu dies abans de prendre possessió perquè la nova junta elegida ha d’haver formalitzat l’aval, que és de 124,6 milions d’euros, el 15% del total de despeses que es preveu en el pressupost de la temporada 2020/2021.

La jornada de reflexió

Els candidats van viure ahir la jornada de reflexió abans de les eleccions. Un moment de descans després d’una campanya esgotadora i molt llarga. Joan Laporta va passar bona part del matí al bar Europa, a Diagonal amb Villarroel, molt a prop del seu despatx professional. Allà no va poder evitar fer-se algunes fotografies amb les persones que passaven pel seu voltant. Víctor Font va escollir sortir a fer esport amb la bicicleta al costat de la seva família esperant el dia de votació mentre que Toni Freixa va sortir a córrer ben aviat al matí, pels volts de les vuit, per després esmorzar conjuntament amb la seva família i repassar la premsa del dia.

ESFORÇ

1.986 persones vetllaran perquè tot el procés es desenvolupi sense problemes

TRÀMIT

La candidatura guanyadora té deu dies per dipositar l’aval de 124 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)