Gran premi a Monza

El Barça, abraçat al seu estil, fa un partidàs i supera 3-0 el City, amb gols d’Oshoala, Mariona i Jenni Hermoso

Sandra Paños atura un penal a White en una acció determinant i les blaugrana aniran dimecres a Manchester amb l’eliminatòria coll avall

BARÇA 3 M. CITY 0

GOLS:1-0 (35’) Oshoala. 2-0 (53’) Mariona, de penal. 3-0 (86’) Jenni Hermoso.ÀRBITRE:T. Olofsson (sueca).Targetes grogues:A Patri, Weir i Stokes.PÚBLIC:Sense espectadors a l’U-Power Stadium.INCIDÈNCIES:Partit jugat a Monza per les restriccions anti-Covid del govern. BARÇA: Paños Torrejón
Crnogorcevic (80’) Pereira Mapi León Leila Aitana
Hamraoui (70’) Patri
Alèxia Hansen
Martens (62’) Oshoala
J. Hermoso (70’)
Mariona
RESTA DE CONVOCADES: Melanie Serrano, Vicky Losada, Meritxell Muñoz, Jana Fernández, Gemma Font.
MANCHESTER CITY: Roebuck Bronze Dahlkemper Greenwood Morgan
Stokes (46’)
Mewis Walsh Weir
Kelly
Lavelle (70’) White
Stanway (70’) Hemp
RESTA DE CONVOCADES: Coombs, Benameur, Park, Keating, Beckie, Mannion, Davies.

Hi ha victòries que t’acosten a un títol i d’altres que, a més, t’abracen amb la identitat. Perquè pels romàntics és tan important el què com el com. Fons i forma connectats a Monza. El Barça va atropellar el Manchester City des de l’essència, fidel a un futbol amb DO. Lluís Cortés, la capitana Vicky Losada i Aitana havien avisat en la prèvia de la importància que tindria la possessió de la pilota en l’eliminatòria. Aquest Barça i aquest City de Gareth Taylor estan tallats per un patró similar. En la lliga estan acostumats a portar el pes dels partits i a tenir molt la pilota, i ahir el City, allunyat de la seva zona de confort pel Barça, va quedar desactivat. “Si tu tens la pilota, el rival no la té.” Tan simple com la vida. Impossible no citar un dels deu manaments del cruyffisme just ahir, que es complien cinc anys de la mort del mestre. Les restriccions anti-Covid van obligar a traslladar el partit a Itàlia, i el Barça no va poder jugar a l’estadi Johan Cruyff, però l’esperit cruyffista va estar ben viu a l’U-Power Stadium. Aitana, Alexia i Patri, garants de la possessió, van mimar la pilota i la circulació va ser fluïda en tot moment. El Barça va connectar un total de 564 passades, amb el 84% d’encert en la precisió, i va rematar fins a 16 vegades contra la porteria de Roebuck, la millor del City. El Barça va tocar i tocar, va situar la línia de pressió molt amunt, i Graham Hansen va ser un punyal per la dreta de l’atac, guanyant en gairebé tots els seus duels directes amb Morgan. Per aquella banda van arribar les millors oportunitats de les blaugrana en la primera meitat, com ara una rematada des del cor de l’àrea d’Aitana Bonmatí que va avortar Roebuck amb una gran estirada, després de l’enèsima incursió de Hansen per la banda i la posterior assistència de la noruega per a l’arribada des de la segona línia de la seva companya (20’). Cinc minuts abans, Roebuck ja havia guanyat la partida a Oshoala en un una contra una que la nigeriana no va resoldre bé, després d’una greu errada defensiva de Lucy Bronze.

Oshoala va ser un dels noms propis del partit. Gol i participació directa en el segon. La mobilitat de la nigeriana va fer mal al City. Seu va ser el gol número 100 del Barça en la història de la Champions: Hansen va executar una falta lateral, Alexia no va poder controlar dins l’àrea, la pilota va anar a parar als peus de Mariona Caldentey, i aquesta va cedir enrere per al xut d’Oshoala des de la frontal, que va acabar al fons de la xarxa després de tocar al pal (35’). Tercer gol seu en aquesta edició de la Champions i divuitè de la temporada.

Gareth Taylor va fer entrar Stokes per Morgan, conscient que estava patint amb Graham Hansen, i coses del futbol, seria la mateixa dorsal 3, Stokes, qui cometria penal sobre Oshoala en el minut 51. Penal matusser. Oshoala es va anticipar clarament en l’acció, puntada de peu claríssima de l’anglesa i targeta. Mariona, amb molta seguretat, va transformar el llançament.

L’escenari era idíl·lic, però un penal de Mapi León a Hemp a l’altra àrea només dos minuts després ho hauria pogut complicar absolutament tot. White va executar la pena màxima i Sandra Paños va volar per aturar el llançament. Espectacular intervenció. Petits grans detalls que decideixen una eliminatòria.

En cinc partits de Champions, el Barça només ha rebut dos gols, i ahir va poder mantenir de nou la porteria a zero. Vital.

La segona part va ser més igualada, però el penal errat va anar desgastant anímicament les angleses amb el pas dels minuts. Hansen, amb molèsties, va demanar el canvi i Cortés va fer entrar Lieke Martens. També entrarien Hamraoui, Crnogorcevic i Hermoso. Jenni havia viatjat a Itàlia sense l’alta mèdica, la va rebre ahir abans del partit, i seu va seria el 3-0. Hermoso va activar Alexia amb una passada filtrada a l’interior de l’àrea, Putellas va xutar creuat, la pilota va picar al pal i el rebuig el va aprofitar Jenni per marcar a plaer i ferir de mort un City que amb aquest resultat té complicadíssim continuar endavant en aquesta competició.

El Barça podrà anar tranquil a Manchester dimecres de la setmana que ve (17 h). Amb aquest 3-0 les blaugrana tenen un peu i mig en les semifinals. Victòria important i triomf amb segell.

GOL HISTÒRIC

Oshoala marca el gol número 100 del Barça en la història de la Champions

PSG-LIÓ

El Lió, vigent campió, guanya 0-1 a París i seria un rival duríssim a semifinals

VESTIDORS

Hem tingut la pilota a les zones del camp que ens interessava i hem estat verticals quan el partit ho ha demanat
Lluís Cortés
He focalitzat on creia que xutaria el penal, he encertat, i estic molt contenta d’haver ajudat en una situació clau
Sandra Paños
És en aquest tipus de partits on hem de veure el millor Barça, i així ha estat. Hem estat fidels al nostre estil
L’equip ha seguit el pla de partit que volíem. El resultat és molt bo i ens reforça molt de cara al partit de tornada

MINUT A MINUT

15’ Desplaçament en llarg de Patri, errada de Lucy Bronze, Oshoala es queda sola davant de Roebuck, la portera salva el gol i en l’acció continuada Hansen busca l’escaire però xuta a fora.
20’ Gran aturada amb la mà dreta de Roebuck en un xut d’Aitana Bonmatí després d’una centrada de Hansen.
25’ Kelly remata de cap al damunt del travesser.
27’ Recuperació d’Alèxia, xut i Roebuck envia la pilota a córner.
31’ Centrada de Mariona, Alèxia remata de cap i Roebuck bloca.
32’ Acció personal de Hemp i White xuta molt desviat.
35’ Falta lateral servida per Hansen, Alèxia no pot controlar, Mariona cedeix enrere, Oshoala xuta des de la frontal i marca.
53’ Mariona transforma un penal comès per Stokes sobre Oshoala.
55’ Penal de Mapi León a Hemp. Kelly xuta i Sandra Paños atura la pena màxima.
61’ Hansen se’n va amb molèsties físiques. Entra Martens.
72’ Centrada de Stanway i xut desviat de Mewis.
87’ Passada de Jenni Hermoso a Alèxia, Putellas xuta creuat, la pilota s’estavella al pal i Hermoso aprofita el rebuig per marcar el tercer.