Barça

Braçalets amb gol

Messi (23 dianes en la lliga) i Benzema (18) viuen aquest 2021 un idil·li amb el gol que contrasta amb la seva mala ratxa en els últims Madrid-Barça. Leo encadena cinc clàssics sense marcar i Karim, nou

Ronald Koeman va marcar 5 gols en els catorze clàssics que va disputar. Especialment recordat encara avui és el seu gol de falta a Paco Buyo en el famós 5-0 del dream team al Real Madrid de Benito Floro l’any 1994, en una nit màgica que, al marge del gol de l’holandès, va deixar dues grans imatges per a la posteritat: la icònica i eternament venerada cua de vaca de Romário a Alkorta i el gest de Tonny Bruins Slot mostrant els cinc dits de la mà després del cinquè gol d’Iván Iglesias. Zinedine Zidane va marcar 3 gols en els onze clàssics que va jugar. El més important i que més va ferir el barcelonisme va ser el gol que el francès va marcar a Bonano, amb una precisa vaselina, en el partit d’anada de les semifinals de la Champions del 23 d’abril de l’any 2002 jugat al Camp Nou. Fotografies mentals de la història dels clàssics...

Koeman i Zidane viuran dissabte (21 h) un altre clàssic des de la banqueta i els gols, ara, són cosa d’uns altres. Messi i Benzema. Karim i Leo. A ells dos s’aferren els madridistes i els culers per guanyar un clàssic que s’entreveu decisiu de cara al títol de lliga.

Orfes des de ja fa alguns clàssics de l’etern cara a cara entre Messi i Cristiano, la pugna Messi-Benzema també s’intueix atractiva. L’argentí suma 23 gols en la lliga i encapçala la cursa cap al pitxitxi, un trofeu que ja ha conquerit en set ocasions, les quatre últimes de manera consecutiva. Benzema acumula 18 gols en la competició i és també el màxim golejador del seu equip amb molta diferència. A més, tots dos arriben a la cita en ratxa. És cert que Messi no va marcar en el partit de lliga de dilluns contra el Valladolid i que Benzema també es va quedar a zero contra el Liverpool dimarts en la gran nit de Vinícius, però tots dos havien demostrat uns grans números abans de l’aturada de la lliga pels compromisos de seleccions. La ratxa de Messi és eterna: 22 gols en els últims vint-i-un partits de lliga. Des del doblet contra el Betis del 7 de novembre, el dia de la lesió d’Ansu Fati, acumula una barbaritat de gols. No ha parat de marcar. La ratxa actual de Benzema també és bona: 9 gols en els últims vuit partits oficials. Només comptant el campionat de lliga, la ratxa és de 8 gols en els últims sis partits.

Messi igualarà Ramos

Per a Messi, el de dissabte serà el seu clàssic número 45 i igualarà Sergio Ramos, absent per lesió, al capdavant del rànquing. Ningú ha jugat més clàssics que ells dos en tota la història del futbol. Per a Benzema serà el clàssic número 36. Lluny queda aquell primer partit el 29 de novembre del 2009. Aquell dia el francès s’estrenava en un partit d’aquests característiques i ho feia amb derrota. El Barça guanyaria aquell clàssic per 1-0, amb gol d’Ibrahimovic.

Serà un clàssic especial per a Leo Messi. Mai ha jugat a l’estadi Alfredo di Stéfano amb la samarreta del primer equip del Barça. Aspira a marcar allà, com ho va fer Sergi Roberto amb el filial contra el Madrid Castilla anys enrere (3-2). El de Reus és l’únic membre de la plantilla blaugrana que sap què és marcar allà. Messi ho provarà. Madrid li va bé. Al Bernabéu ha marcat un total de 15 gols, més de la meitat dels que ha fet contra l’etern rival. L’argentí és el màxim golejador de la història dels clàssics, amb un total de 26 gols (18 en la lliga, 6 en la supercopa, 2 en la Champions i cap en la copa). Suma també 19 victòries contra el Madrid, però curiosament no ha marcat en els últims cinc clàssics. Una dada sorprenent tractant-se de Messi. Però més sorprèn encara la dada de Benzema: autor de 9 gols contra el Barça, el francès fa que no celebra un gol seu contra els blaugrana des del clàssic del 2 d’abril del 2016. Aquell dia el Madrid va guanyar al Camp Nou amb gols de Cristiano i Karim (1-2). Però des de llavors Benzema encadena ni més ni menys que nou clàssics sense veure porteria. Des d’aquell dia han marcat Cristiano, Marcelo, Bale, Lucas Vázquez, Vinícius, Mariano, Fede Valverde, Ramos i Modric, i, en canvi, ni rastre de Benzema.

Elogis de Karim a Leo

El crac francès, en declaracions publicades ahir a LaLiga World, elogia Leo: “Messi fa de tot dins del camp i sempre cal vigilar-lo bé perquè sabem que és molt perillós.” “El clàssic és el millor partit del món. No només per a mi, sinó per a tothom. Són dos clubs amb molta història i sempre és un partit molt important.” “Serà un partit difícil, contra un rival que sabem que li agrada tenir la pilota. Intentarem guanyar, perquè per a nosaltres és una final”, confessa el francès.

I la gran pregunta: serà l’últim clàssic de Messi? Laporta confia que no.

45è

clàssic

Messi igualarà Ramos

26

gols

de Messi en els clàssics

9

gols

de Karim contra el FCB

9

clàssics

seguits sense marcar

DE CRAC A CRAC

Messi fa de tot dins del camp. Ho sabem. Sempre cal vigilar-lo bé perquè és molt perillós
Karim Benzema
declaracions a Laliga world
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)