Barça

El Protagonista

Mingueza

Patir i donar esperances

Com ja havien fet anteriorment Malcom i Arturo Vidal, Mingueza va tenir la sort de debutar en un clàssic contra el Real Madrid marcant un gol. La seva presència en l’onze inicial va ser una de les sorpreses del duel, perquè a la banqueta es va quedar Antoine Griezmann, que ja havia estat suplent en el clàssic a Barcelona. Piqué, que fins a l’últim moment va intentar ser-hi present –es va sotmetre a una infiltració al genoll–, finalment va actuar amb seny i va optar per no jugar perquè continuava tenint molèsties. Una decisió que va permetre al jove Mingueza estrenar-se en un duel contra l’etern rival amb el primer equip blaugrana. I el partit no era fàcil, perquè la igualtat entre els dos equips en la classificació –el Madrid ara queda un punt per sobre i com a líder en espera del que faci avui l’Atlético– hi donava un plus de rellevància.

A més a més, a Mingueza li tocava ballar amb la més lletja, un Vinicius que arribava al duel després del seu doblet contra el Liverpool en la Champions i inflat de confiança. El brasiler, criticat sovint per la seva falta d’efectivitat, sempre és un perill per la seva capacitat de desequilibri i per la seva rapidesa. I Mingueza la va patir. Sobretot en la primera meitat. I en part va ser perquè no va tenir cap ajuda de Sergiño Dest, que va deixar molts espais en defensa i el va deixar venut en moltíssimes ocasions. En la segona meitat, l’americà es va quedar a la banqueta. El jove del filial no va sortir ben parat del primer temps, però es va poder redimir en el segon.

En aquesta segona meitat, el Barça va passar a jugar amb quatre defenses, amb Mingueza com a lateral. Tret d’alguna jugada en què li van guanyar l’esquena, sobretot ja a les acaballes i quan el Barça buscava l’empat, es va mantenir sempre dins del partit. De fet, va ser la seva il·lusió i empenta el que va permetre als de Koeman tenir possibilitats fins a l’últim minut –quina mala sort la rematada d’Ilaix al travesser...– gràcies al seu gol en el minut 60 i sota la intensa pluja que va caure a Valdebebas en aquests segons 45 minuts. El gol es va iniciar a la banda esquerra amb una centrada de Jordi Alba, que Griezmann va deixar passar i De Jong no va poder rematar, però que Mingueza, sorprenentment, sí que ho va fer i de manera no gaire ortodoxa, perquè va ser amb la canyella. El d’ahir va ser el segon gol de Mingueza aquesta temporada. Es va estrenar com a golejador contra l’Osca al Camp Nou. Va fer el 3 a 1 en un partit que va acabar 4 a 1.

Haver disputat el clàssic d’ahir és una prova més que Ronald Koeman confia moltíssim en Mingueza, una de les grans aparicions d’aquest curs. Des que va debutar a Kíev, s’ha consolidat en el primer equip i ha sabut aprofitar la seva oportunitat. Aquesta temporada ha jugat en gairebé totes les posicions de la defensa i en diferents sistemes, i el tècnic holandès confia molt en ell, en part gràcies a aquesta polivalència i a la seva actitud encomiable, com la que va tenir en el seu primer clàssic, en què va lluitar fins a l’últim moment i va donar esperances als companys amb el seu gol.

Les seves xifres contra el Real Madrid no són gens dolentes. Va fer un total de dotze recuperacions de pilota, només en va perdre una, va rematar tres cops a porteria –una entre els tres pals i dues a fora– i va marcar un gol. Sí que és cert que marxarà de Madrid amb un regust agredolç, perquè en el primer temps va patir molt amb Vinicius, però segur que mai oblidarà haver-se estrenat marcant.

12
pilotes recuperades
1
pilota perduda
3
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)