Barça

Una altra final

Com si es tractés d’un partit a vida o mort, el Barça avui no pot fallar al Camp Nou contra el rocós Getafe per continuar depenent d’ell mateix per ser campió de la lliga

No és una final pròpiament dita, però com si ho fos. De fet, fins d’aquí a final de temporada tots els partits de lliga ho seran. Aquesta és la millor manera que té el Barça d’afrontar els duels que li queden, perquè si ho fa així i els guanya, serà campió. És la gràcia de tornar a dependre d’un mateix per ser campió després de l’empat del Real Madrid contra el Getafe, el seu rival avui a la nit al Camp Nou (22 h). Els blaugrana arriben a la cita en un moment d’eufòria. Enrere queda ja la derrota en el clàssic, en què l’equip no va estar a l’altura en una primera part molt fluixa que donava continuïtat a la mala imatge contra el Valladolid. A Valdebebas l’equip va millor en el segon temps, i va enlluernar en la final de copa contra l’Athletic de fa cinc dies en una magnífica actuació coral de l’equip i que va suposar el primer títol en l’etapa de Koeman.

Però ara ja és moment d’aparcar les celebracions i tornar a pensar en la lliga. A Madrid es va posar fi a la ratxa –19 partits sense perdre–, i cal tornar al camí de les victòries per no abandonar-lo fins al final. L’Atlético acaba de fer una maneta malgrat que no estava fi del tot i el Real Madrid va molt just de forces i pensa més en la Champions, però segur que cap dels dos es deixarà anar en el campionat estatal. L’obligació del Barça és no fallar. Afrontar els partits com finals fins a la victòria definitiva. Cal que l’equip canviï el xip ràpidament i se centri en la feina. Que s’oblidi de l’exhibició de La Cartuja i dels debats sobre la Superlliga, i pensi només en el Getafe, un equip rocós que ja per si mateix és perillós i que s’està jugant no entrar en una situació complicada després de portar uns anys fent-ho per classificar-se per a Europa. L’empat contra els blancs és una bona advertència per al Barça, per saber que no els espera un partit fàcil.

Si Koeman decideix mantenir el mateix dibuix de la final, el 3-5-2, Piqué, que va estar espectacular, formaria trio amb Mingueza i Lenglet; a davant a les bandes jugarien Dest i Alba –encara que Sergi Roberto, ja recuperat, és una opció per la dreta–; al mig del camp actuarien Busquets, De Jong i Pedri, i Messi i Griezmann serien els davanters, encara que no es pot descartar que Dembélé jugui d’inici. Contra un rival que deixarà pocs espais, però, el francès tindrà molts més problemes per explotar la seva velocitat. Koeman no està per fer gaires rotacions, perquè sap el que s’està jugant l’equip en aquest moment de la temporada. Els ha costat remar molt per tornar a dependre d’ells mateixos. No val a badar. El doblet és més que possible.

Koeman: “La Superlliga? Hi ha hagut tanta moguda que el millor és no opinar”

Com no podia ser d’una altra manera, a Ronald Koeman se li va preguntar per la Superlliga europea, de la qual el Barça encara continua sent fundador. El tècnic holandès no es va voler mullar gaire perquè entén que aquest és un tema que correspon explicar-lo al president Laporta. “Jo no soc el portaveu, ho és el president. La meva feina és preparar el partit. Hi ha tanta moguda amb aquest tema, que hem d’esperar per veure com acaba. No em sorprèn. Nosaltres volem el millor per al club. Si algú ha de parlar d’això és el president. He parlat amb ell i m’ha explicat la posició del club. Hi ha hagut tanta moguda que el millor és no opinar”, va afirmar. El tècnic del Barça considera que s’ha d’escoltar i pensar més en els futbolistes. “El nombre de partits és increïble. Els futbolistes han de jugar moltes competicions. Tothom parla de la Superlliga, la Champions... Però la UEFA no està fent cas als jugadors amb el nombre de partits. L’únic que importa són els diners. A la lliga, igual. Hem de protegir els jugadors.” Koeman prefereix centrar-se en l’equip i el partit de lliga contra el Getafe. Un partit vital perquè el Barça torna a dependre d’ell mateix per ser campió, després de l’ensopegada del Madrid. “Sabem que ens falten vuit partits i anem partit a partit. Hem gaudit molt de la copa, però ara ens hem de concentrar en la lliga i hem de fer el nostre joc. Hem de guanyar el partit.” L’holandès no tem que els seus homes surtin relaxats després de la victòria en la final de copa; al contrari, veu l’equip amb ganes de demostrar que poden guanyar la lliga després d’haver remuntat una distància espectacular des del desembre. Koeman, que tampoc va voler opinar sobre si ja estan negociant el fitxatge de Depay, va defensar haver convocat tres porters en la final de copa i haver deixat fora Pjanic o Riqui Puig. “Si, per exemple, Ter Stegen es lesiona en l’escalfament, he de posar el segon porter, i si l’expulsen, no puc posar cap més porter si només en tinc dos. A més dels tres porters, tinc tres jugadors per poder fer entrar”, va justificar-se. Sobre Piqué, va dir que avui decidirien si surt d’inici contra el Getafe.

Bordalás: “És un equipàs, han anat creixent”

José Bordalàs es va desfer en elogis cap a la feina feta per Ronald Koeman en el Barça. “Està jugant molt bé i en això té molt a veure la feina del seu tècnic. És un equipàs. Per suposat que m’agrada com juguen. Han anat creixent des de l’arribada de Koeman i estan a un nivell altíssim.”, va dir. El tècnic del Getafe també va assegurar que Messi és “el millor jugador de la història, sense cap mena de dubte” i que vol que es quedi en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)