Barça

Sergi Roberto iguala Luis Enrique i dijous atraparà Basora

Grans números. El reusenc, expectant amb la renovació i inquiet per la llista de l’Eurocopa, jugarà contra el Granada el seu partit número 301 amb el Barça, a només nou de Rakitic

“És un orgull poder assolir aquests números. Vaig arribar al Barça amb catorze anys i ara complir 300 partits al club de la meva vida em fa molt feliç. Espero que n’arribin molts més amb victòries i més títols en el futur. Estic molt content.” “He jugat partits molt especials amb aquesta samarreta, però si n’hagués d’escollir un triaria el partit del meu debut, perquè debutar amb el primer equip va ser comprovar que el somni es feia realitat.” Són paraules de Sergi Roberto en declaracions als micròfons de Barça TV just acabar diumenge el partit a l’Estadi de la Ceràmica contra el Vila-real. Contra els groguets, el de Reus va igualar els 300 partits de Luis Enrique com a blaugrana –també els del Chapi Ferrer– i precisament és l’asturià a qui ha de tornar a seduir per ser present en la pròxima Eurocopa.

Aquesta està sent una temporada de contrastos per a Sergi Roberto. L’efemèride dels seus 300 partits oficials amb el Barça (195 en la lliga, 46 en la copa, 51 en la Champions, 5 en la supercopa d’Espanya, 1 en la supercopa d’Europa i 2 en el mundial de clubs) ha estat segurament una de les poques bones notícies en el pla individual, en una temporada en què ha vist frenada la seva presència en l’equip per culpa de dues lesions importants i un positiu en coronavirus. El novembre es va lesionar al recte femoral de la cama dreta en el partit del Wanda i va estar dos mesos fora dels terrenys de joc i després, en el seu retorn, va tenir una recaiguda el mes de febrer que l’ha mantingut de nou apartat fins fa quatre partits. I entremig, un positiu per Covid, un dels pocs detectats en la plantilla. Després de mesos a l’ombra, el fet de poder participar ni que fos en l’últim quart d’hora de la final de la copa va ser una alegria. Aquest va ser el seu títol número 23 amb el Barça en onze temporades i ara aspira a poder ampliar el seu palmarès amb un altre títol de lliga.

Els dos grans objectius de Sergi Roberto a curt termini són, en efecte, guanyar aquesta lliga i poder tenir més presència en un onze on la competència amb Dest i el canvi de sistema encareixen tenir minuts. Però Sergi Roberto sap que si vol ser en la pròxima Eurocopa ha de fer un esprint final de temporada bo. No entra en una convocatòria de Luis Enrique des del mes de novembre, abans de la primera lesió, i la competència és alta. El de Reus està centrat en la lliga, però també està pendent de les negociacions entre el seu agent, Josep Maria Orobitg, i el club. Per ara, primers contactes i poc més. Roberto acaba contracte el 30 de juny del 2022 –té una clàusula de 300 milions d’euros– i la primera proposta del club ha estat allargar el vincle una temporada més, fins al 2023. Roberto preferiria més anys de contracte i per ara el tema avança lentament. L’última renovació del de Reus va ser el 2018 i aleshores va ampliar el contracte per quatre temporades més, però ni la seva edat ni el context econòmic del club eren els mateixos que ara.

Lluny queda aquell debut del 10 de novembre del 2010 contra el Ceuta en la copa (5-1) al qual feia referència el mateix Sergi Roberto a Barça TV. Dijous contra el Granada atraparà Basora (301) en el rànquing. Amb només sis partits de lliga per jugar, atrapar Rakitic (310) passa a ser un objectiu per al pròxim curs.

SATISFACCIÓ

“Vaig arribar amb catorze anys al club i arribar ara als 300 partits és un orgull”

ANY DIFÍCIL

Dues lesions importants i el positiu per Covid l’han fet jugar menys del previst

FUTUR

Acaba contracte el 2022 i el club li ofereix ampliar-lo un any més, fins al 2023
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)