Barça

Sense xarxa

A cinc punts del lideratge, el Barça no té marge d’error en la visita a Mestalla d’aquesta nit

Messi, De Jong, Griezmann i Mingueza acumulen quatre targetes grogues

La setmana en què tothom esperava el lideratge del FC Barcelona es tanca avui amb l’equip de Ronald Koeman a cinc punts de la primera posició de la lliga, que continua ocupant l’Atlético de Madrid, i obligat a guanyar a Mestalla per no perdre, virtualment, les seves possibilitats. L’inhòspit estadi del València serà, doncs, l’escenari on Messi i companyia miraran de començar a redimir-se després de la inesperada, i dolorosa, derrota de dijous al Camp Nou, contra el Granada. El capità blaugrana saltarà a la gespa, per novena jornada consecutiva, amb quatre targetes grogues acumulades i, per tant, amenaçat de veure’n una cinquena, que no el deixaria participar en el pròxim partit. La mateixa situació viuran tres titulars habituals més: Antoine Griezmann, Frenkie de Jong i Óscar Mingueza. No és moment, però, per als reserves: el d’avui és el primer de cinc duels que decidiran el campionat més igualat dels últims temps i toca jugar en termes de tot o res. En aquest sentit, és d’esperar que Dest i Lenglet tornin a l’onze titular i ocupin els llocs de Sergi Roberto i Umtiti.

Qui avui no podrà ser en el seu lloc habitual, la banqueta, és Ronald Koeman, suspès durant dos partits pel comitè de competició després de ser expulsat dijous per haver dit “Quin personatge...” al quart àrbitre. El tècnic holandès ha citat un total de 23 futbolistes, Matheus Fernandes inclòs. No viatjaran ni Martin Braithwaite, que no va participar en l’última sessió d’entrenament abans de viatjar a València, ni els altres dos lesionats, Ansu Fati i Coutinho. Conscient de la importància del partit d’aquesta nit, Koeman ha demanat als seus capitans que portin el timó. De fet, ahir se’l va veure conversar amb Messi damunt la gespa del camp Tito Vilanova. El missatge és clar i l’entrenador blaugrana el va fer públic en roda de premsa: cal més contundència en defensa i més efectivitat en atac, i no es pot perdre la concentració.

No hi haurà públic a Mestalla i, per tant, el Barça no viurà l’ambient hostil de cada temporada. D’altra banda, el València no està precisament en un bon moment, ensorrat en el lloc catorzè de la classificació, a sis punts del descens. L’equip de Javi Gracia, a més, acumula cinc jornades sense conèixer la victòria, per bé que no perd com a local des del 22 de desembre (vuit partits). El tècnic navarrès podria fer tornar a la porteria l’exblaugrana Jasper Cillessen, que ha superat l’esquinç al genoll dret que l’ha mantingut lluny dels terrenys de joc durant més d’un mes. L’holandès deixaria a la banqueta Jaume Domènech. També és possible el retorn a la titularitat del lateral dret Thierry Correia, tot i que la seva participació és més dubtosa. Sigui com sigui, Gracia reforçarà la defensa del seu equip i atorgarà a Toni Lato la difícil missió de marcar Leo Messi. El Barça haurà de suar de valent els tres punts d’aquesta nit.

Koeman: “No tenim temps per estar tristos, la lluita continua”

Ronald Koeman torna avui a Mestalla, on va viure mitja temporada ara fa tretze anys, on va guanyar una copa i on, tot i això, es va guanyar un bon nombre d’enemics. Ahir, però, en la roda de premsa prèvia al València-Barça d’aquesta nit, no se li va recordar aquesta circumstància. El tècnic holandès va haver de respondre, per exemple, sobre la debilitat defensiva que mostra l’equip en un moment clau del curs: “En tots els partits sempre tenim molta possessió i creem ocasions, però defensivament hem de millorar. Ens han creat menys perill amb tres centrals, però no es poden encaixar gols com els que vam rebre contra el Granada. Ja n’he parlat amb el grup. A València esperem un partit complicat. Hem de ser efectius i defensivament, millors.” Koeman, que assegura que si el seu equip guanya els cinc duels que li queden fins al final de la lliga guanyarà el campionat, considera que els seus jugadors estan a punt per començar el camí contra el València. “Ens va decebre molt la derrota de dijous, però això demostra que no hi ha partits fàcils i que sempre has d’estar al teu nivell. No tenim temps per estar tristos, la lluita continua. El partit contra el València serà complicat i s’han de millorar coses. Crec que l’equip està preparat.” Sobre la sanció de dos partits per la targeta vermella que va veure dijous per haver dit “Quin personatge...” al quart àrbitre, l’entrenador blaugrana és taxatiu: “Recorrerem contra la sanció per deixar clar que no hi estem d’acord i perquè és exagerada. Si per haver dit “Quin personatge...” em castiguen amb dos partits, si insultés de veritat serien vint partits. En tot cas, no podré seure a la banqueta i ho accepto.”

Gracia: “Si ells estan encertats, tindrem poques possibilitats”

“Cal fer moltes coses bé per guanyar el Barça; tenen molta facilitat golejadora. La Real Sociedad no va fer un mal partit i va encaixar sis gols. Si estan encertats, tens poques possibilitats. Amb els nostres arguments, podem competir. Sento que tenim una necessitat i amb aquesta necessitat hem de jugar.” Així valorava Javi Gracia, l’entrenador del València, el partit d’aquesta nit entre el seu equip i el FC Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)