La lluita per la lliga continua

El Barça continua aspirant al títol després de guanyar a València capgirant el gol de Gabriel Paulista amb dues dianes de Messi i una de Griezmann

El Barça-Atlético del Camp Nou i el Madrid-Sevilla seran decisius en el desenllaç del campionat

València 2 Barça 3

GOLS:1-0 Paulista (50’), 1-1 Messi (57’), 1-2 Griezmann (62’), 1-3 Messi (69’), 2-3 Soler (83’).ÀRBITRE:Sánchez Martínez.Targetes grogues:Racic, Lato, Ter Stegen.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:Sense públic.INCIDÈNCIES:Els jugadors del Barça van sortir amb una samarreta amb el lema: “Davant el bullying, no callis”. Una magnífica iniciativa amb un gran missatge. VALÈNCIA: Cillessen Correia Paulista
Guillamón
Gameiro (78’) Gayà Wass Lato
Diakhaby (64’) Soler
Racic
Oliva (78’) Guedes Maxi Gómez
RESTA DE CONVOCATS: Jaume (p.), Piccini, Mangala, Ferro, Yunus, Kang in Lee, Álex Blanco, Txerishev i Manu Vallejo.
BARÇA: Ter Stegen
Araujo Piqué Lenglet Dest
Sergi Roberto (74’) Alba Busquets Pedri
Ilaix (74’) De Jong Messi
Griezmann
RESTA DE CONVOCATS: Neto, Arnau Tenas (p.); Pjanic, Dembélé, Riqui Puig, Trincão, Matheus, Umtiti, Junior i Mingueza.

El Barça continua viu en la lluita per la lliga després de guanyar a Mestalla. Els blaugrana van reaccionar a la dolorosa i inesperada derrota de dijous passat contra el Granada amb un bon partit a València, amb diferents fases, que van tirar endavant, remuntant la diana de Gabriel Paulista, gràcies als gols de Messi (2) i Griezmann. L’Atlético de Madrid i el Real Madrid havien posat pressió als de Ronald Koeman guanyant dissabte els seus respectius partits, i el Barça no va fallar abans de la decisiva jornada del cap de setmana que ve. Els blaugrana rebran la visita de l’Atlético de Madrid, dissabte, sabent que una victòria els farà superar els matalassers i dormir com a líders. La primera plaça la retindrien diumenge si el Real Madrid no guanyés el Sevilla, el quart aspirant al títol que avui completarà la jornada rebent l’Athletic.

Pilota i paciència

Amb el retorn a l’equip titular de Dest, Araujo i Pedri, la posada en escena del Barça va ser magnífica, amb dues oportunitats clares en els primers dotze minuts de joc. La primera, només començar el partit, de Pedri, després d’una gran acció col·lectiva. La segona, d’Araujo, a pilota aturada. El pla de partit era clar. El Barça tenia la pilota, contra un València que no la volia per a res. Javi Gracia, com ja comença a ser habitual en quasi tots els rivals que juguen contra els de Koeman, va plantejar una defensa de cinc homes i es va tancar al seu camp. Sense agressivitat per robar pilotes. Només basculant i tapant qualsevol forat. Acumulació de jugadors i cames per impedir que el Barça trobés espais per dins. I aprofitar alguna pèrdua per sortir al contraatac. Gayà va tenir una bona oportunitat, però la seva rematada va marxar massa creuada. Racic tampoc no va saber definir en una pilota que li va caure al balcó de l’àrea.

Els de Koeman, que ahir veia el partit des de la graderia després de ser expulsat contra el Granada, havien de tenir paciència per crear oportunitats. Van inclinar el camp cap a la banda esquerra, com quasi sempre. Dest no arriscava en accions d’un contra un, i era Jordi Alba la principal font de generació d’oportunitats. Fins a tres centrades va posar amb perill el jugador català, però en cap de les tres va trobar rematador. Pedri i De Jong van entrar des de la segona línia, però no van arribar per ben poc a contactar amb la pilota.

Koeman havia de buscar més profunditat, més desequilibri en la segona part contra un València que es conformava de manera clara amb l’empat. Bon resultat per als de Mestalla en una temporada per oblidar, en què encara no tenen assegurada la permanència. Però el tècnic holandès no va tocar res d’inici i ho va pagar amb un gol dels locals a pilota aturada només reiniciar-se el partit. Ter Stegen va salvar el seu equip enviant a córner una rematada d’un Guedes ràpid i egoista. El llançament de córner va acabar amb gol de Gabriel Paulista després d’una jugada de laboratori amb uns quants bloquejos. Un de Correia sobre Ter Stegen que ni l’àrbitre ni el VAR, que va revisar l’acció, van considerar falta.

Les possibilitats de títol s’escapaven i Koeman va ordenar a Schroeder que fes escalfar Dembélé per canviar el dibuix. No va ser necessari fer el canvi per aconseguir la remuntada. El Barça va reaccionar molt bé al gol del València marcant-ne tres en poc més de deu minuts, amb protagonisme de Messi, De Jong i Griezmann, els tres homes que estaven sobre el terreny de joc advertits de sanció i que no van veure la targeta groga.

De penal, a la tercera

Dues arribades de l’holandès des de la segona línia després de dues passades precises de Messi i Alba van significar els dos primers gols del Barça. La primera acció va acabar en penal de Lato, que va tocar amb la mà la pilota quan estava a punt de ser rematada per De Jong. El penal el va llançar Messi i el va aturar Cillessen, però després d’un embolic i dues rematades més, el mateix Messi va poder marcar. La segona acció la va poder rematar De Jong de cap. Cillessen va fer de nou una gran aturada i Griezmann va convertir en gol el rebuig. El tercer va arribar poc després en un sensacional llançament de falta de Messi.

Els tres gols van ser un cop dur per al València i una gran dosi de confiança per al Barça. Els de Gracia van quedar tocats i els blaugrana van jugar uns quants minuts a plaer. Des de la banqueta es van canviar algunes cames per donar una mica d’aire al joc, però els blaugrana no són capaços de tenir un final de partit tranquil. De fet, pocs equips els estan tenint en aquesta emocionant recta final de la lliga. Ni l’àrbitre ni el VAR van voler assenyalar un penal a àrea local per unes mans de Diakhaby com les moltes que s’estan sancionant aquesta temporada. I poc després, una jugada aïllada va fer entrar en el partit l’equip valencià. Xut descomunal de Carlos Soler que es cola per l’escaire de la porteria de Ter Stegen. Quedaven vuit minuts de patiment. El Barça els va jugar bé. El València no va crear cap acció clara de perill i els blaugrana van saber defensar-se amb la pilota.

Els de Koeman tornaven al camí de la victòria i continuen sent aspirants al títol. El cap de setmana vinent serà apassionant, amb enfrontaments directes entre els quatre primers classificats. Es pot decidir el campionat.

MESSI

Marca un gran gol de falta i un altre aprofitant el rebuig del penal que havia fallat

GRIEZMANN

El francès continua encertat i ja suma 19 gols aquesta temporada

JORDI ALBA

Gran partit del lateral català, convertit en un punyal per la banda esquerra

MINUT A MINUT

2’ Gran jugada associativa del Barça per part de Griezmann, De Jong i Pedri, i xut final del canari a fora.
12’ Falta servida per Messi, remata Araujo i bona intervenció de Cillessen.
25’ Xut de Racic des de la frontal i Ter Stegen bloca bé. Bona acció de Gayà. 31’ Xut de falta de Messi per damunt del travesser.
40’ Centrada molt perillosa de Jordi Alba, i Pedri que no arriba a la rematada per molt poc.
49’ Ter Stegen salva el gol de Guedes en l’un contra un. Gran contraatac del València conduïda per Carlos Soler.
50’ Gol de cap de Gabriel Paulista a la sortida d’un córner.
55’ Penal a favor del Barça per mans de Lato.
57’ Messi falla el penal, però en l’acció continuada Busquets rescata la pilota, Pedri xuta, Paulista la rebutja i Messi la torna a caçar per batre, ara sí, Cillessen.
62’ Centrada tensa de Jordi Alba, rematada de cap de De Jong, Cillessen salva, i Griezmann, atent al rebuig, marca el segon del Barça.
69’ Golàs de Messi de falta directa. Xut amb rosca, la pilota toca al pal i entra. Impossible per a Cillessen.
83’ Gol de Carlos Soler. Xut duríssim des de fora, directe a l’escaire. Ter Stegen vola però no pot aturar la pilota.