Barça

Conjura per la lliga i la copa, i Göteborg aparcat

Champions. Cortés demana internament a les seves jugadores capacitat d’abstracció i que oblidin la final contra el Chelsea del dia 16 per centrar-se en les cites de Sevilla i Tenerife

El 16 de maig el Barça té una cita amb la història al Gamla Ullevi de Göteborg. Segona final de la Champions per a les blaugrana en els últims tres anys. La final contra el Chelsea està assenyalada en vermell en el calendari des que la russa Anastasia Pustovoitova va xiular diumenge el final del partit contra el PSG. Com va recordar Lluís Cortés, aquest és el partit que estaven esperant des de la final perduda el 2019 a Budapest contra el Lió (4-1). Aquella derrota contra l’Olympique va fer mal al seu dia, però ha acabat fent més fort mentalment un equip que, ara sí, està preparat per assumir amb màximes garanties el repte d’aixecar la seva primera Champions.

La Champions és el gran somni, l’objectiu en majúscules d’aquest curs 2020/21. Però Cortés vol també la lliga i la copa i el seu missatge cap al vestidor ha estat clar: cal contenir l’eufòria i pensar en els dos pròxims partits. Primer Sevilla, després Tenerife i el dia 16 ja arribarà Göteborg. Cortés va elogiar públicament les seves jugadores després d’haver eliminat un rival del potencial del PSG, però de portes endins, segons ha pogut saber L’Esportiu, els ha demanat concentració davant els dos reptes imminents que l’equip ha d’afrontar aquesta setmana. Demà el Barça es juga continuar viu en la copa, en una eliminatòria a partit únic contra el Sevilla i a fora de casa (19 h). I diumenge les blaugrana podrien coronar-se matemàticament campiones de lliga si els resultats acompanyen. El Barça necessita guanyar el seu partit en la visita al camp del Granadilla Tenerife (12.30 h) i també li cal un favor de l’Espanyol, que rep diumenge el Llevant (13.30 h). Si l’equip granota, ara mateix segon classificat amb 61 punts, catorze menys que les blaugrana tot i haver jugat tres partits més, perd o empata contra l’Espanyol, el Barça serà campió i anirà a Göteborg havent revalidat el títol de lliga.

Al vestidor blaugrana hi ha ganes de guanyar la lliga a la gespa després que la temporada passada fos la federació qui acabés donant el títol a les blaugrana als despatxos per culpa de la pandèmia.

Lluís Cortés ha transmès el missatge a les seves jugadores i ha actuat en conseqüència. Ahir estava programada una sessió d’entrenament però va acabar decidint donar dia de descans a les futbolistes. Una petita treva. Però a partir d’avui cal pensar ja en el Sevilla i el Tenerife. Per això ahir van denegar totes les entrevistes relacionades amb la Champions. No en concediran més fins a la setmana de la final contra el Chelsea, perquè les jugadores no es despistin. Canvi de xip obligat.

La celebració de la classificació per a la final, de fet, ja va ser més aviat discreta. Va haver-hi la lògica festa a la gespa entre les jugadores i el cos tècnic, amb el miler d’aficionats que van poder presenciar el partit segons el protocol Covid de la UEFA, però poca cosa més. Les jugadores ni tan sols es van poder dutxar al Johan Cruyff perquè el Barça B tenia aquella mateixa tarda partit contra l’Eivissa (2-1) i es va haver de desallotjar l’estadi amb certa celeritat. Sí que hi va haver algunes jugadores que a la tarda van trobar-se en petit comitè, respectant les bombolles sanitàries, per fer una celebració més íntima, com Patri, Aitana i Alexia. A partir d’avui, centrades en el partit de Sevilla.

LA LLIGA, A TOCAR

El Barça serà campió diumenge si venç a Tenerife i el Llevant no ho fa contra l’Espanyol

PRIMER SEVILLA

Demà (19 h) l’equip es juga seguir viu en la copa, a Sevilla i a partit únic

El vestidor exculpa Laporta i defuig entrar en polèmiques

“Laporta i Yuste es van disculpar el dia abans. Havien d’anar a València. L’equip masculí també s’està jugant moltes coses i és normal. És impossible ser a tot arreu. El calendari de totes les seccions professionals del club està ple de compromisos.” Amb aquest missatge Lluís Cortés va voler posar punt final a la polèmica generada pel fet que el president, Joan Laporta, no fos diumenge a la llotja presidencial de l’estadi Johan Cruyff en el partit contra el PSG i sí que viatgés a València per ser a Mestalla a la nit. La versió oficial del club és que el protocol anti-Covid impedia complir la doble agenda. També la capitana Vicky Losada va justificar el president en paraules a El món a RAC1: “Laporta va venir expressament a la ciutat esportiva. Sabem que tenim el seu suport. Estem en contacte constant amb el president. Ens va demanar perdó. És una persona amb la qual es pot parlar obertament i amb confiança i segur que en el futur podrem viure grans moments amb ell.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)