Barça

La desaparició de Dembélé

Suplent. El francès, després d’haver estat important per a l’equip, només ha jugat 41 minuts en els últims cinc partits. Va perdre la titularitat després del clàssic de Valdebebas

Ousmane Dembélé sembla que ha perdut la confiança de Ronald Koeman en els últims partits. El francès estava fent la seva millor temporada com a blaugrana, amb deu gols anotats. Amb les lesions oblidades i una evident millora en l’aspecte físic, havia estat important en alguns partits, com el dia del Valladolid, en què va marcar el gol de la victòria en el temps de descompte, però sembla que ha estat un dels damnificats de la derrota en el clàssic de Valdebebas. Contra el Real Madrid va jugar l’últim partit com a titular. Arribava al clàssic després de l’esmentat gol salvador contra l’equip castellà i d’haver marcat també en el partit anterior contra la Real Sociedad a Anoeta. No va estar bé contra el Real Madrid i no ha estat titular en cap dels cinc partits següents; la seva participació ha estat residual en algun d’aquests enfrontaments. Va saltar al terreny de joc en el minut 87 en la final de copa i no va jugar ni un minut diumenge passat a València, per exemple. Baixa per unes molèsties contra el Getafe, només va jugar deu minuts a Vila-real i va participar 28 minuts contra el Granada després que els andalusos empatessin el partit. En total, només 41 minuts disputats en els últims cinc partits.

Les raons de la pèrdua de protagonisme de Dembélé? A banda del seu mal partit en el clàssic de Valdebebas, la seva desaparició de les alineacions coincideix amb el retorn de Gerard Piqué a l’equip i el bon moment de Griezmann. Amb el retorn del central català, Koeman ha retocat el seu dibuix. De Jong, que estava jugant com a tercer central, ha tornat al mig del camp i el 3-4-3 s’ha convertit en un 3-5-2. El Barça ha deixat de jugar amb tres davanters (Griezmann, Messi i Dembélé) i ha passat a jugar amb dos. Va començar a fer-ho amb Messi i Dembélé i des de la final de copa ho fa amb Messi i Griezmann, que està rendint a molt bon nivell en aquests últims cinc partits, en què ha marcat cinc gols.

Continua sense definir el seu futur

La suplència d’Ousmane Dembélé coincideix amb el final de temporada i amb la indefinició sobre el futur del davanter francès en el club. Dembélé acaba el contracte el 30 de juny del 2022 i el nou president, Joan Laporta, va deixar anar en campanya electoral que la seva intenció era ampliar el contracte del jugador. No hi ha hagut encara cap oferta de renovació perquè la direcció esportiva s’estima més esperar que s’acabi la lliga per parlar d’aquests temes. També continua esperant les conclusions de l’auditoria encarregada per saber la situació exacta de l’economia del club.

El representant del jugador no ha assegurat en cap moment que Dembélé vulgui ampliar el contracte i, si no ho fa, la direcció esportiva no tindrà més remei que intentar vendre el jugador aquest estiu perquè un any després quedaria lliure. Aquesta situació podria també tenir alguna cosa a veure amb la seva pèrdua de protagonisme en els últims partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)