Un empat que els allunya a tots dos de la lliga

Barça-Atlético (0-0) El Real Madrid passa a dependre d’ell mateix després de la igualada sense gols entre els de Koeman i Simeone

El Barça i l’Atlético de Madrid han empatat sense gols i això fa que el Real Madrid passi a dependre d’ell mateix per ser campió de lliga. Demà si és capaç de guanyar al Sevilla tindrà molta feina feta. El que no va ser capaç de fer el Barça contra els de Simeone. Guanyar era una obligació però l’equip no ha pogut. En el primer temps ha estat superat clarament per l’Atlético i en la segona meitat durant massa minuts Messi ha estat massa sol.

Koeman només ha fet un canvi en l’onze respecte el duel a Mestalla. Mingueza ha entrat en el lloc d’Araujo. Els blaugrana han sortit am b la intenció de tenir el control de joc, sense arriscar massa per evitar contracops o que l’Atlético pogués córrer amb Carrasco. Els de Simeone han sabut fer mal al Barça pressionant-los la seva sortida de pilota i taponant els passadissos interiors, on els de Koeman sempre volen fer mal. A les ales, ni Dest ni Alba aconseguien progressar i el joc blaugrana va ser absolutament pla.

De fet, el primer xut noha arribat fins el minut 29, de Griezmann i de molt lluny, mentre que l’Atlético ha obligat Ter Stegen a intervenir en rematades de Lemar, que va deixar el camp lesionat, Luis Suárez i Correa. Busquets també ha marxat abans d’hora commocionat i en el seu lloc ha entrat Ilaix Moriba. Sense Busquets, l’equip encara ha perdut més l’ordre i la pausa i en els últims minuts del primer temps s’ha vist clarament superat per l’Atlético, que això sí, hauria pogut encaixar un gol després d’una diagonal sensacional de Messi. S’ha desfet de cinc rivals però el seu xut l’ha desviat Oblak amb la punta dels dits.

Araujo ha entrat per Mingueza en el segon temps i ha pogut obrir la llauna si Lenglet no li hagués pispat una rematada franca a centrada de Messi. L’argentí ha pogut marcar en el llançament d’una falta i ha posat una bona pilota al cap de Piqué. Malgrat que els minuts anaven passant, Koeman no movia la banqueta i era Simeone qui més clarament anava a pel partit. El tècnic holandès no ha fet entrar Dembélé i Sergi Roberto fins el minut 75, per Sergi Roberto i Dest. I ha estat el francès qui ha desaprofitat la millor ocasió blaugrana en tot el partit al rematar massa alt una centrada d’Alba. Dembélé estava lliure de marca. Messi ha tingut l’última del partit en un llançament de falta que ha fregat el pal. El Madrid somriu.