Barça

Debat amb Koeman

Existeix un debat intern en la junta directiva i la direcció esportiva sobre la idoneïtat de mantenir Koeman si no guanya la lliga

Hi havia força decepció després de l’empat contra l’Atlético perquè no hi van veure ambició

Ronald Koeman té firmat un any més de contracte, però la seva continuïtat al Barça la temporada vinent no està, a hores d’ara, assegurada. El president, Joan Laporta, no l’ha volgut ratificar mai públicament, ni tan sols abans ni després de guanyar la final de copa, en espera que acabi la temporada i es prengui una decisió definitiva sobre el futur del tècnic holandès. La realitat és que existeix un debat intern dins la junta directiva i la direcció esportiva sobre la idoneïtat de mantenir Koeman si finalment l’equip no és capaç d’endur-se el títol de lliga. Aconseguir el campionat, una fita ara ja gairebé impossible després de l’empat contra l’Atlético, segurament hauria significat guanyar-se la continuïtat. Però no es va fer i els dubtes continuen creixent.

Cada cop són més les veus dins la directiva que veurien amb bons ulls un canvi a la banqueta si l’equip no aconsegueix la lliga. En finalitzar el partit contra l’Atlético de Madrid, hi havia molta decepció a la llotja del Camp Nou. Pel resultat, que complica molt el títol, però sobretot per la falta d’ambició de l’equip a l’hora de plantejar el partit. De fet, els de Simeone van sortir amb més actitud guanyadora que no pas els blaugrana. Una de les crítiques que es fan a Koeman són els seus plantejaments de partit, que consideren que no són gaire ambiciosos, sinó més aviat conservadors. No només per haver abandonat el 4-3-3 clàssic del Barça, sinó també perquè el joc amb tres centrals i dos carrilers, si gairebé no actuen com a extrems, esdevé un sistema amb cinc defenses. Inaudit al Barça, i encara més al Camp Nou.

Hi ha un sector de l’equip directiu que voldria tenir un únic tècnic per a tot el projecte, i no consideren que Koeman sigui el seu entrenador per a tot el mandat. Sí que li valoren l’aposta que ha fet pels jugadors joves –ha consolidat Mingueza, Pedri i Araujo–, que hagi confiat en Ilaix Moriba i que hagi estat capaç de treure un bon rendiment de Griezmann i sobretot de Dembélé, que ha deixat enrere les lesions de llarga durada. No entenen, però, la situació d’ostracisme en què es troba Riqui Puig, un dels talents del planter i en el qual es tenen dipositades moltes esperances. No entenen què passa entre el tècnic i el futbolista de Matadepera.

Quan li han preguntat sobre el seu futur com a tècnic del Barça, Koeman sempre ha dit que té la confiança del president, però també ha volgut deixar molt clar que li queda un any de contracte i que, si es prescindís d’ell, tocaria seure a parlar. De moment, però, està planificant la temporada vinent juntament amb els membres de la direcció esportiva Mateu Alemany i Ramon Planes. De fet, ja se sap quines són les peticions que té per reforçar l’equip: un central, que serà Eric García, i un davanter, que vol que sigui Memphis Depay.

Falten tres jornades per acabar el campionat de lliga i el debat continuarà existint. Caldrà veure si s’imposen els que volen un canvi o els que defensen que cal mantenir Koeman durant l’any de contracte que li queda. També caldria considerar si tenen una alternativa de garanties. Xavi està a punt de renovar i, malgrat que té una clàusula alliberadora per si li truca el Barça, no sembla que Laporta el vegi per agafar de manera imminent les regnes del primer equip. I també s’hauria de tenir en compte, tal com està l’economia del club, si convé fer fora un tècnic amb contracte.

CRÍTICA

Un sector de la junta considera que falta ambició en els seus plantejaments

MÈRITS

Mentre no es pren una decisió, el tècnic continua planificant la temporada que ve

VA FENT

Diu que té la confiança de Laporta, però recorda que té contracte
Va agafar un equip molt tocat i la seva aposta pels joves està funcionant

Busquets fa treball específic

Sergio Busquets ahir va fer treball específic i avui ja es podria entrenar amb el grup. En principi, la seva presència en la llista de convocats per jugar contra el Llevant està assegurada, encara que si juga ho haurà de fer amb protecció per evitar fer-se mal. El migcampista es va fer una contusió facial amb fissura maxil·lar superior després d’una topada amb Savic, defensa de l’Atlético de Madrid. Busquets va haver de deixar el camp en el minut 30 de partit perquè sagnava pel nas i estava visiblement commocionat per la topada, tot i que va intentar aguantar damunt la gespa. Els jugadors titulars en el partit contra els colchoneros van fer treball de recuperació postpartit, mentre que la resta es van exercitar al camp 2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)