Barça

Objectiu, 100 milions

El Barça quedaria satisfet si aconsegueix aquesta quantitat en vendes en el pròxim mercat de fitxatges

Casos com ara els de Dembélé o Griezmann, encara amb un futur per decidir, podrien fer pujar o baixar aquesta xifra

El FC Barcelona acudirà al mercat de fitxatges estival en unes condicions força desfavorables per col·locar els jugadors amb els quals no compta de cara al futur. La pandèmia de la Covid-19 ha deixat les economies de la majoria de clubs europeus en una situació precària i si les transaccions ja no van ser excessives l’estiu passat, en aquest no sembla que es puguin recuperar. Si que és cert que l’arribada de les vacunes està afavorint que a tot arreu hi hagi desescalades en les restriccions, però els estadis continuen pràcticament buits i encara costarà recuperar tot el que s’ha perdut en l’últim any. El mercat, asseguren fonts del club blaugrana, encara està molt aturat per culpa de la Covid i no hi ha gaires diners per fer operacions.

Per aquest motiu, el Barça s’ha fixat la xifra de 100 milions d’euros per aconseguir en traspassos com a objectiu en aquest mercat. És un número amb el qual des de la direcció esportiva i des de la directiva se sentirien satisfets, encara que es treballarà, com és lògic, perquè sigui més elevat. Però amb aquests 100 milions, i tal com està el mercat a hores d’ara, donarien per bona la feina feta. El club blaugrana vol acabar de completar la renovació endegada l’estiu passat. Hi ha jugadors que, aquest cop, sí que es vol que marxin sense més dilació. Futbolistes com ara Umtiti, Braithwaite, Júnior, Neto, Matheus, Coutinho... estan en la casella de sortida i també Pjanic, incorporat l’estiu passat en una operació per quadrar els números i que va acabar amb Arthur a la Juventus. El migcampista bosnià ha participat molt poc aquesta temporada i quan ho ha fet no ha complert les expectatives. Precisament, des del club expliquen que fórmules com aquestes d’intercanvi de jugadors no se les plantegen i que ja no se’n veuran tantes com abans a menys que siguin molt favorables per als interessos del Barça.

La xifra de 100 milions, insisteixen, podria ser major o menor en funció dels noms finals de les baixes. Hi ha alguns casos, com ara els de Dembélé o Griezmann, en què encara no se sap del tot què acabarà passant i que poden fer pujar o baixar aquest número. La intenció del Barça és renovar el contracte a Dembélé, però tal com està tot s’escolten ofertes per tots els futbolistes de la plantilla tret de casos molt concrets com ara els de Ter Stegen o De Jong.

Al marge d’aconseguir diners per intentar tenir recursos per poder fer algun fitxatge, el Barça necessita alliberar moltes fitxes per rebaixar la seva massa salarial, que està completament disparada. Un dels compromisos de tots els candidats durant les eleccions, precisament, va ser reduir-la dràsticament. Era una de les grans mesures del pla de xoc que tots els presidenciables tenien per reconduir la situació econòmica del club.

Si al final s’aconsegueix aquesta xifra, caldria veure on es destinarien els diners perquè a hores d’ara el club blaugrana té tancat el fitxatge del defensa del Manchester City Èric Garcia, que possiblement s’anunciarà després de la final de la Champions, i també té molt avançades les negociacions per Sergio Kun Agüero. En aquests moments hi ha un 75% de possibilitats que el davanter argentí, de 33 anys, fitxi pel Barça. La seva arribada serviria per acabar de convèncer Leo Messi perquè renovi el seu contracte, encara que cal dir que, si Agüero està a punt de tancar la seva arribada al Barça, segurament ja sàpiga que el seu bon amic Messi té la intenció de quedar-se.

El Barça vol rejovenir la plantilla i Agüero, en teoria, no encaixaria en aquest perfil, però es valora que arribaria sense cap cost de traspàs i que no vindria per tenir un paper de davanter principal. Koeman sembla que acceptaria la seva arribada però també reclama Depay, amb qui també s’està molt a prop de tancar l’operació. Aquests tres futbolistes acaben contracte, així que el Barça no hauria de fer cap inversió important per ells. Al marge d’aquests tres jugadors, hi podria haver alguna sorpresa més perquè, si hi ha moltes sortides, caldrà completar una plantilla de, com a mínim, 22 jugadors més enllà dels que puguin ascendir del filial.

RENOVACIÓ

El Barça vol donar moltes baixes per rebaixar massa salarial i perquè calen canvis

TRANSACCIONS

Des del club aquest estiu no preveuen fer intercanvis de futbolistes

KUN AGÜERO

Hi ha un 75% de possibilitats de tancar el fitxatge, el veuen com una oportunitat

Piqué: “La lliga? Serà difícil”

En l’acte de presentació de l’acord de LaLiga amb ESPN i Disney, Gerard Piqué ha reconegut que pràcticament no tenen possibilitats de guanyar el títol i ha lloat la competitivitat del campionat. “En la lliga ens va bé, però podria anar-nos millor després de l’empat de dimarts... Serà difícil per a nosaltres poder guanyar aquest any la lliga. Espero que en el futur no passi com aquest any i puguem guanyar el títol. Hem tingut una lluita intensa amb l’Atlético i i el Real Madrid, però hi ha altres clubs com ara el Sevilla que també ho estan fent molt bé. Juguen un futbol excel·lent i són on són perquè s’ho mereixen. Cada any hi ha més equips que lluiten per estar en els llocs capdavanters”, va comentar el defensa. Piqué creu que en la lliga espanyola hi ha moltíssim talent i que en competicions com ara la lliga anglesa predomina més el físic. “Els jugadors allà són més potents.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)