Barça

Miren cap al vestidor

La junta directiva del Barça no té decidit encara qui serà l’entrenador la temporada vinent i està determinada a fer una profunda renovació en la plantilla que podria afectar unes quantes de les vaques sagrades

Tot i que la temporada no s’acabarà per al Barça fins dissabte vinent a Eibar, en el club blaugrana han començat ja a mirar cap al futur després d’haver quedat diumenge sense opcions matemàtiques de títol. Toca fer balanç i començar a prendre decisions, tant pel que fa a la banqueta com a la plantilla. Qui serà l’entrenador del Barça la temporada vinent? Xavi Hernández va aterrar ahir a Barcelona procedent de Qatar per passar un llarg període de vacances, segons va explicar ell mateix. El seu nom apareix en totes les travesses com a possible relleu de Ronald Koeman, però en el club asseguren que Joan Laporta no pensa en el de Terrassa –que va renovar amb l’Al Sadd la setmana passada fins al 2023– com a entrenador del Barça a curt termini. Això no vol dir que Koeman continuï com a entrenador el curs vinent. Les mateixes fonts asseguren que no hi ha res decidit encara pel que fa a la banqueta. Els dubtes respecte al tècnic holandès són molts després del lamentable final de temporada del Barça, que ha guanyat només cinc dels últims quinze punts disputats quan tenia el títol a tocar. És per això que es pentina el mercat d’entrenadors. S’ha mirat molt cap a Alemanya. Amb algun nom ja perdut, com el de Julian Nagelsmann, i amb altres com els de Hansi Flick i Jürgen Klopp que sembla difícil que puguin aterrar al Camp Nou. També es considera un altre nom, el de l’holandès Erik ten Hag, entrenador de l’Ajax. I ningú descarta a Barcelona que Koeman pugui continuar perquè no es pugui trobar un tècnic que pugui millorar les seves prestacions. També perquè prescindir dels seus serveis és car. “Se li ha de pagar l’any de contracte que té i el Barça no està per regalar ni un cèntim”, diuen fonts pròximes a la junta directiva.

I amb el nom del futur entrenador encara per decidir, la directiva que presideix Joan Laporta apunta també a la plantilla. Per començar, la direcció esportiva del club no vol que la decisió de Leo Messi respecte a la seva renovació es dilati gaire en el temps. “Res d’esperar al final de la copa Amèrica, la decisió no pot esperar”, diuen. Confien que l’argentí es quedi. De la mateixa manera que estan disposats a fer canvis importants i potser traumàtics en la plantilla. Laporta, quan va arribar al Barça l’any 2003 per iniciar la seva primera etapa com a president de l’entitat, va donar dotze baixes. L’estiu següent va completar la revolució de la plantilla donant setze baixes més. Va canviar la plantilla de dalt a baix i està disposat a fer-ho una altra vegada, tot i saber que haurà de donar cartes de llibertat, devaluar futbolistes i negociar amb jugadors que tenen contractes elevats en vigor. I la intenció de la junta directiva no és només desprendre’s de futbolistes que han tingut poc protagonisme aquesta temporada i que estan en boca de tots, com Pjanic, Neto, Junior, Coutinho, Umtiti i Braithwaite. La revolució desitjada també afectarà alguna de les vaques sagrades. Jugadors com Piqué, Sergi Roberto, Jordi Alba, Sergio Busquets i Antoine Griezmann estan en perill.

La directiva blaugrana considera que un altre any sense guanyar la lliga i sense poder lluitar a Europa és inacceptable i que cal renovar profundament la plantilla, tot i ser conscients que la situació econòmica del club provocarà que no sigui fàcil fer-ho.

XAVI

Asseguren que no hi pensen a curt termini, però això no vol dir que Koeman continuï

MESSI

Són optimistes amb la seva renovació, però no volen que la decisió es demori

LA PLANTILLA

Creuen que ha arribat el moment que alguns dels veterans pleguin

Ter Stegen s’opera a Suècia i es perdrà l’Eurocopa

Ningú no pot dubtar del compromís de Marc André Stegen. El porter alemany fa temps que arrossega molèsties. Ha jugat amb dolor i una vegada el Barça ha dit adeu a qualsevol opció de guanya la lliga ha decidit operar-se. Ter Stegen, segons va explicar el club, serà operat dijous a Malmö pel doctor Hakan Alfredson per solucionar els problemes que té en el tendó patel·lar del seu genoll dret. Aquesta operació significa que el porter del Barça dirà adeu a l’Eurocopa, però en canvi podrà estar preparat per començar la temporada vinent amb el Barça.

Ter Stegen ja va ser operat durant el mes d’agost de l’any passat del mateix genoll. Va estar dos mesos i mig de baixa i no va poder començar la lliga amb el Barça, i va començar sent titular el brasiler Neto. Una vegada recuperat, el porter alemany va recuperar la titularitat, sent important en el títol de copa que va guanyar l’equip de Ronald Koeman. L’alemany, però, no ha estat tan brillant i efectiu com de costum en els últims partits de lliga del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)