Barça

Goldman Sachs ajudarà el Barça amb 500 milions

Barça. El club aconsegueix un crèdit del grup inversor dels Estats Units que li permet reestructurar el deute i salvar la delicada situació a curt termini

Tot i que les auditories encarregades per la junta directiva de Joan Laporta encara no han arribat al seu final, executius i directius, amb el nou CEO, Ferran Reverter, al capdavant, no deixen de treballar per revertir la situació econòmica tan dolenta que han heretat. Un dels primers objectius passava per reorganitzar el deute del club, que és, segons l’última memòria econòmica, de 1.173 milions d’euros, 730 dels quals s’haurien de liquidar a curt termini. El Barça deu, entre d’altres, 265 milions d’euros als bancs i uns 160 al personal esportiu del club. A més, ha de fer front a les emissions de bons, per un valor de 200 milions d’euros, que va fer l’anterior junta directiva que presidia Josep Maria Bartomeu.

I la feina que s’ha estat fent en les últimes setmanes ja ha donat fruits. El club ha aconseguit un crèdit de 500 milions d’euros per refinançar part d’aquest deute. L’entitat que ajudarà el club serà Goldman Sachs. El fons inversor americà ha ofert unes grans condicions al club. “Molt millors que les que podia oferir cap banc”, expliquen des del club. També aclareixen que aquesta operació és totalment independent de l’Espai Barça. Que haver tancat aquest acord no vol dir que Goldman Sachs acabi sent la principal font de finançament de l’Espai Barça, com proposava l’anterior junta directiva de Bartomeu. Això sí, des del Barça reconeixen que les condicions també són bones. Goldman Sachs, de fet, ja va avançar a l’anterior directiva 90 milions d’euros per fer algunes de les obres del projecte, com l’estadi Johan Cruyff, per exemple. Segons la directiva anterior, el cost total ha de ser de 815 milions. Segons la directiva actual, l’auditoria que s’està fent al respecte està mostrant que “el projecte té moltes mancances i s’han trobat coses poc ètiques, per dir-ho d’una manera suau”.

El crèdit de 500 milions d’euros ja negociat amb Goldman Sachs “donarà aire i estabilitat al club”, expliquen des del Barça. “Podrem estar tranquils aquesta temporada i la que ve. Ens hem posat en el pitjor dels escenaris, que no entri públic als estadis en tota la temporada vinent. Inclús si fos així, podem estar tranquils després d’aquesta operació”.

D’aquest crèdit de 500 milions d’euros, el Barça rebrà 100 milions de seguida, amb els que podrà fer front a les obligacions contractuals que té abans que acabi el curs el 30 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)