Barça

Pedri, matrícula d’honor

De seguida es va guanyar la confiança de Koeman, no va trigar a ser titular indiscutible i ha acabat sent una de les millors notícies de la temporada

El canari descansa després d’haver estat el jugador del Barça que més partits ha jugat en tot el curs (52 de 54)

Poc es podia esperar, el 20 d’agost passat, que Pedro González López, Pedri, seria una de les millors notícies, si no la millor, de la temporada 2020/21 per al FC Barcelona. Aquell dia va ser presentat, al costat de Josep Maria Bartomeu i Ramon Planes, en una roda de premsa en què va haver de deixar molt clar que la seva primera opció era quedar-se al primer equip. Només tenia 17 anys, acabava d’arribar de la UD Las Palmas, on havia jugat com a cedit el curs 2019/20, i encara s’havia de veure si es quedaria. A Koeman, que acabava de ser presentat, no li van fer falta gaires entrenaments per apostar per ell. “N’hi ha un, que es diu Pedri, fitxat de Las Palmas, no el conec... Diuen que ha de ser el nou Laudrup, el nou Iniesta”, se sent comentar al tècnic holandès en el documental que li ha dedicat el seu compatriota Edwin Winkels, en el moment que mostra el trajecte en cotxe cap a la seva primera sessió a la ciutat esportiva. El cas és que Pedri va confirmar tot el que es deia d’ell amb escreix i que Koeman li va donar tota la confiança.

En els primers partits del curs, el va fer aparèixer a les segones parts, però no va trigar a donar-li un lloc en l’onze titular. Va ser, exactament, el 17 d’octubre, a Getafe. Només tres dies més tard va signar el seu primer gol com a blaugrana, en la Champions League, contra el Ferencváros, al Camp Nou. Després, va viure el seu primer clàssic contra el Real Madrid i la visita al Juventus Stadium, amb dues notables actuacions. Ni amb el pas al 3-5-2 Pedri ha deixat de ser important per a l’equip, per molt que aquest dibuix tàctic li hagi exigit més responsabilitat defensiva i hagi contribuït a fer que el seu balanç ofensiu quedi en “només” quatre gols –tres en la lliga i un en la Champions– i cinc assistències.

“Va apostar per mi des del primer dia. Li estic molt agraït. Li vull tornar la confiança que ha dipositat en mi”, no s’ha cansat de repetir Pedri cada cop que li han preguntat per Koeman. Sigui com sigui, el de Teguise ha acabat sent el futbolista del FC Barcelona que més partits ha jugat aquesta temporada (52 d’un total de 54) i el setè amb més minuts (3.256), superat només per sis pesos pesants: De Jong, Messi, Jordi Alba, Ter Stegen, Griezmann i Lenglet. A la lliga, només ell ha participat en les 37 jornades que s’han disputat fins avui (28 com a titular i nou des de la banqueta); a la Champions League ha jugat set partits (sis des de l’inici i dos sortint des de la banqueta); a la copa ho ha jugat tot (quatre partits com a titular i dos entrant de refresc), i a la supercopa d’Espanya va ser a l’onze inicial de la semifinal i la final.

Un descans merescut

Els 52 partits que han acumulat les seves cames en vuit mesos, més set que ha disputat amb la selecció espanyola, han deixat esgotat físicament i mentalment el jove Pedri. Per això, i perquè el partit de dissabte que ve, contra l’Eibar, és absolutament intranscendent, el Barça li ha permès avançar les vacances una setmana. De fet, el canari només podrà gaudir de dues setmanes de descans abans de tornar a la feina perquè molt probablement formarà part de la llista de 26 futbolistes que Luis Enrique citarà per a la disputa de l’Eurocopa, el pròxim dia 27, i haurà de concentrar-se a partir del dilluns 31. Tot plegat molt normal després d’una temporada de matrícula d’honor.

PEDRI EN TRES FRASES

Vull la pilota i divertir-me jugant. Jugar al Barça t’ha de generar il·lusió, més que pressió
20 d’agost del 2020
EN LA SEVA PRESENTACIÓ
He vist jugar el Barça des que era un nen i això m’ha ajudat a adaptar-me
22 d’octubre del 2020
ENTREVISTA A L’ESPORTIU
Koeman va apostar per mi des del primer dia. Li estic molt agraït i li vull tornar la confiança
23 de març del 2021
RODA DE PREMSA

Bo, bonic i barat

Pedri va signar pel FC Barcelona fins al 30 de juny del 2024, amb una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros. Si no el renova abans, cosa que seria molt estranya, el seu contracte acabarà quan només tingui 21 anys. D’entrada, l’entitat blaugrana va pagar cinc milions d’euros a la UD Las Palmas pel seu traspàs, en una operació que inclou un seguit de variables que faran que, més que probablement, el pagament final al club canari volti els 18 milions. De fet, això passarà quan el genial migcampista nascut a Teguise compleixi cent partits en el primer equip del Barça. Una xifra que podria aconseguir la pròxima temporada, si repeteix els números d’aquesta. Exactament, li queden 48 partits com a blaugrana. En tot cas, el Barça haurà pagat per ell una xifra molt allunyada de la dels traspassos d’altres futbolistes que han ofert un rendiment molt més baix.

De moment, Pedri ha complert les altres dues condicions que faran pujar el preu inicial del seu fitxatge: ha debutat amb la selecció espanyola i ha guanyat un títol amb el Barça. Va ser la copa, assolida el 17 d’abril passat a Sevilla, contra l’Athletic Club. Sempre podrà dir, a més, que va ser titular, amb només 18 anys, en la final en què va aixecar el primer trofeu al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)