Barça

Reestructuració a la base

Remodelació. Continuen els canvis en el club i ara li ha tocat al futbol de base, on s’acomiada, entre d’altres, García Pimienta, tècnic del filial, que serà reemplaçat per Sergi Barjuan

La nova junta directiva del Barça continua prenent decisions. Si fa unes setmanes va ser el torn de les seccions professionals, ara li ha tocat al futbol de base. I la remodelació no ha estat menor. Va sorprendre sobretot la decisió de rescindir el contracte de Francesc Xavier García Pimienta, fins ahir tècnic del filial, que encara tenia un any més de contracte i que havia estat ratificat feia una setmana després d’acceptar una rebaixa de sou. Pimienta ha estat sempre un entrenador molt ben considerat dins la casa per les seves capacitats com a formador i també per haver tret un bon rendiment esportiu al filial, al qual ha aconseguit classificar per a la fase d’ascens els dos últims cursos, en què totes dues vegades s’ha quedat a les portes de la segona divisió A, caient primer amb el Sabadell i després amb l’UCAM de Múrcia.

García Pimienta, que va ser convocat ahir a una reunió en què el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el nou director del futbol de base, José Ramón Alexanko, li van comunicar la destitució, tanca una etapa de més de 19 anys en el club, en què ha guanyat la Youth League amb el juvenil l’any 2018, títol que li va obrir les portes del filial, que ha dirigit les tres últimes temporades. El principal motiu que se li va donar per acomiadar-lo és que la nova junta vol gent de la seva confiança en tots els càrrecs. Així, el seu substitut serà Sergi Barjuan, que va donar suport a Laporta durant la campanya electoral.

Els canvis en el futbol de base van anar més enllà. Àlex García, el cap del departament d’observadors, també ha estat acomiadat. Com García Pimienta, tampoc s’ho esperava. La setmana passada havia fet una conferència per Zoom amb tots els scoutings d’Espanya. El seu substitut podria ser Bojan Krkic pare. Ho tenien més coll avall, i ahir van saber que se’ls acomiadava de manera oficial, Jordi Roura, director esportiu del futbol de base, i Aureli Altimira, responsable del futbol 11. El primer encara no ha arribat a un acord amb el club per desvincular-se’n.

Els càrrecs que queden vacants ja han començat a ser distribuïts. Mateu Alemany, director de futbol, s’encarregarà també de la direcció esportiva del filial. Per treballar al costat d’Alexanko es pensa en Albert Capellas, seleccionador sub-21 de Dinamarca. Albert Benaiges, coordinaria el futbol onze, i Marc Serra, actual entrenador del cadet A, el futbol 7. La seva plaça en el cadet serà per a Sergi Milà, que acaba de guanyar la lliga amb el juvenil A, equip que dirigirà Rafa Márquez.

GARCÍA PIMIENTA

Va quedar molt sorprès perquè havia acceptat una rebaixa de sou fa uns dies

MÉS BAIXES

També deixen el futbol formatiu Jordi Roura, Aureli Altimira i Àlex García

CARES NOVES

A més de Sergi, Rafa Márquez s’incorporarà al club per entrenar el juvenil A

Guillermo Amor, també acomiadat

La jornada d’ahir va ser molt moguda en el FC Barcelona. Va haver-hi molts canvis en l’estructura executiva i esportiva de l’entitat, i un dels que van ser acomiadats va ser Guillermo Amor, que deixa de ser director de relacions institucionals i esportives del FC Barcelona. Ocupava el càrrec des del 2017 i feia de portaveu en els descansos i al final dels partits del primer equip, així com en sortejos de les diferents competicions, com ara la Champions i la copa. Amb anterioritat, en el club blaugrana també havia exercit les funcions de responsable del futbol de base en dues etapes diferents. També va dirigir la ciutat esportiva Joan Gamper. Amor està considerat un mite del barcelonisme i un referent de la Masia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)