Barça

Un altre pas en la igualtat de gènere en el futbol

1a divisió. El govern espanyol aprova la professionalització de la màxima categoria del futbol femení, que obrirà la porta a incrementar la inversió en els equips

El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat la professionalització de la primera divisió, una demanda que va quedar palesa durant la pandèmia i que significa un pas més en la igualtat de gènere en l’esport estatal. Aquesta mesura no tindrà efectes immediats, ja que s’ha de crear una estructura que el govern té previst tutelar durant les pròximes tres temporades, però servirà per obrir la possibilitat d’incrementar la inversió en el futbol femení d’elit.

“Saldem un deute històric amb les dones futbolistes, amb les dones esportistes i amb les dones en general, que han estat objecte d’una discriminació històrica únicament pel seu gènere”, comentava el president del CSD, José Manuel Franco. D’aquesta manera, la primera divisió s’equipararà amb la primera i la segona divisió masculina de futbol i amb la lliga ACB, de moment les úniques tres competicions professionals.

La professionalització de la màxima categoria suposarà la creació d’una competició de setze equips, amb els seus estatuts i un reglament general, a més de l’elecció d’un president per a la nova lliga. Està previst que el CSD i la FEF coordinin aquesta transició en les pròximes tres temporades, tot i que encara hi ha moltes incògnites per resoldre. Les principals estan relacionades amb els drets televisius, ja que bona part dels equips tenen contracte amb Mediapro fins al 2022, però la intenció del govern de l’Estat és que els drets estiguin centralitzats en una operadora independent.

Els drets televisius ara són el punt clau en el finançament de la competició, ja que sense els diners de la televisió els clubs no tenen un volum de facturació suficient per complir el conveni col·lectiu que han signat les jugadores i la patronal. De fet, les futbolistes esperen que les seves condicions laborals millorin en aquest procés de professionalització en bona part perquè el govern espanyol té previst invertir part del fons d’ajut a la recuperació econòmica en el futbol femení.

NOVA COMPETICIÓ

No s’aplicarà de manera immediata, però la primera divisió tindrà 16 equips

MILLORA

Les futbolistes esperen incrementar les seves condicions laborals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)