Barça

Assemblea decisiva

Laporta demanarà als compromissaris que aprovin el tancament de la temporada 2019/20 i el pressupost de la 2020/21, fets per la junta de Bartomeu, per no col·lapsar el club

Cal el vistiplau al crèdit de 525 milions

Mentre als despatxos de la direcció esportiva es tanquen els últims detalls per poder anunciar oficialment el quart fitxatge per al primer equip de futbol, Memphis Depay –podria ser avui mateix–, la junta directiva preparara la decisiva assemblea de compromissaris, que se celebrarà demà per primer cop a la tribuna del Camp Nou. Hi estan convocats a partir de les 15:00 hores un total de 4.457 socis i sòcies, escollits per sorteig el juny del 2020 per un període de dos anys, juntament amb els socis de més antiguitat, els membres de la junta directiva, els expresidents, els membres de les comissions estatutàries i els presidents de les federacions territorials de penyes.

Tots ells tindran a les seves mans una enorme responsabilitat perquè els temes a votar no són gens menors. Uns dels punts més importants de l’ordre del dia són l’aprovació del tancament de la temporada 2019/20 i el pressupost de la 2020/21. Pel que fa a l’exercici, es preveien 11 milions de benefici en un pressupost de 1.047 milions d’euros, però per culpa de la Covid es va tancar amb 97 milions de pèrdues, rebaixades en part per l’operació entre Pjanic i Arthur i l’adequació salarial. I pel que fa al pressupost era de 828 milions i una previsió d’un milió de benefici. Encara no està tancat del tot per l’actual junta, però tot indica que les pèrdues es podrien enfilar fins als 400 milions d’euros. L’últim vicepresident econòmic en la junta de Bartomeu, Jordi Moix, serà l’encarregat de defensar els seus números.

Laporta, que obrirà l’assemblea amb el seu informe, té previst intervenir en tots dos punts i encara que pugui semblar sorprenent demanarà als socis que aprovin els números que defensarà Moix. No perquè hi estiguin d’acord, sinó per responsabilitat perquè, si els compromissaris els tombessin, s’haurien de reformular i es generaria un caos i un col·lapse en el club en un moment en què no s’ho pot permetre. Laporta demanarà als socis que li facin confiança, gairebé un acte de fe, però també enviarà un missatge de tranquil·litat. Reconeixerà que el pressupost no es complirà i explicarà als socis que les due dilligence encarregades estan revelant moltes coses que s’explicaran en la pròxima assemblea, a l’octubre, que és quan s’haurà d’aprovar el tancament d’aquest pressupost. En demanarà l’aprovació, però també deixarà clar que a l’octubre, segons el que mostri l’auditoria, demanarà responsabilitats als antics dirigents. I no descarta, ni molt menys, que sigui una acció civil de responsabilitat si el que surt és greu.

Un altre tema cabdal que hauran d’aprovar els socis del Barça és la petició del crèdit de 525 milions d’euros a Goldman Sachs. Un crèdit que, com va informar aquest diari, ja està negociat i ha de permetre reestructurar el deute i donar aire i estabilitat al club aquesta temporada i la que ve. D’aquest crèdit de 525 milions d’euros, el Barça rebrà 100 milions de seguida, amb els quals podrà fer front a les obligacions contractuals que té abans que acabi el curs el 30 de juny. Que s’aprovi, per tant, també té una gran importància.

Un altre dels temes que també es tractarà és el de la ja famosa superlliga europea, el projecte que tanta indignació ha creat a la UEFA i que la directiva de Laporta ja es va trobar dins el calaix. Laporta dirà que s’ho va trobar i que manté el club en el projecte perquè el Barça ha d’estar allà on es discuteixi el futur del futbol. No es podrà fer cap votació sobre si el Barça ha d’adherir-se a la competició perquè aquesta, a hores d’ara, encara no existeix, però sí que la junta té previst demanar permís als compromissaris per continuar debatent el futur del futbol europeu.

L’altre tema rellevant de l’assemblea de socis és el que fa referència a la ratificació dels directius que no anaven a la llista de la candidatura de Joan Laporta en les eleccions a la presidència. Són Eduard Romeu, actual vicepresident econòmic del club; Ferran Olivé; Àngel Riudalbas, i Joan Soler.

1 - Informe del president 2 - Informe i aprovació, si escau, de la liquidació de l’exercici econòmic corresponent a la temporada 2019/20, segons comptes formulats, aprovats i signats en la data de 17 d’agost del 2020 per la junta directiva vigent en aquella data. 3 - Informe i aprovació, si escau, del pressupost de l’exercici econòmic corresponent a la temporada 2020/21 aprovat en la data de 26 d’octubre del 2020 per la junta directiva vigent en aquella data. 4 - Aprovació d’operacions de refinançament del club, amb un o més operadors, per un import total de fins a 525 milions d’euros. 5 - Ratificació dels nomenaments de membres de la junta directiva d’acord amb el que disposa l’article 20.10 dels estatuts. 6 - Ratificació dels membres de la comissió econòmica en virtut de l’article 20.10 dels estatuts. 7 - Informe i aprovació de la proposta de reforma dels estatuts (a causa del canvi de data de l’assemblea, aquest punt de l’ordre del dia queda sense efecte). 8 - Informe del síndic dels socis i sòcies. 9- Informe d’antecedents, situació actual i, si escau, decisions sobre la superlliga. 10- Propostes dels socis d’acord amb el que estableix l’article 20.11 dels estatuts. 11- Torn obert d’intervencions.

Els abonaments de la temporada

Si algun soci compromissari del FC Barcelona present en l’assemblea pregunta què passarà amb els abonaments d’aquesta temporada, que ja s’han pagat tot i que finalment no s’ha pogut anar ni un dia al Camp Nou per culpa de les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19, el president, Joan Laporta, té previst anunciar que els que van pagar l’abonament sencer no el pagaran la temporada 2021/22, una decisió de justícia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)