Barça

Renovació tancada

El FC Barcelona i Leo Messi ja tenen un acord per a la seva ampliació de contracte per dues temporades, i es podria anunciar oficialment avui o demà. Per complir amb el límit salarial li pagaran en més anys

La notícia que el barcelonisme fa temps que vol llegir i escoltar està a punt de produir-se. La renovació de Leo Messi ja és un fet i es podria anunciar oficialment avui o demà. Ahir el periodista Miguel Rico va avançar que l’argentí ja havia donat el sí definitiu a Joan Laporta per firmar l’ampliació del seu contracte, i aquest diari ho va poder confirmar poc després. Messi firmarà per dues temporades més. Accepta una rebaixa en el salari per ajudar el club, que passa per un mal moment econòmic, i també per poder complir amb el control econòmic de LaLiga. Per no saltar-se el límit salarial, l’hi pagaran en més anys, i Messi continuarà cobrant del Barça quan ja estigui fent d’ambaixador del club en una altra competició. La seva idea, i la proposta del club, era jugar dos anys més i marxar a la Major Soccer League, a l’Inter de Miami, abans d’incorporar-se de nou al club en l’estructura esportiva.

La negociació per renovar Messi les ha portat directament el president del Barça, Joan Laporta, amb qui Messi té molt bona sintonia personal. Dimecres de la setmana passada, el president blaugrana ja va reconèixer que les converses amb el futbolista anaven per molt bon camí i que esperava donar bones notícies molt aviat. “Soc optimista i no preveig un no de Messi. Seria magnífic poder dir alguna cosa el dia del meu sant, que coincideix amb l’aniversari de Leo, i ens fem així un regal mutu”, va avançar. No anava gens desencaminat. El desig del FC Barcelona era poder anunciar als quatre vents aquesta fantàstica notícia abans que finalitzés el seu contracte de forma oficial, el proper 30 de juny. De fet, Laporta va explicar l’altre dia que desitjava que Messi renovés com més aviat millor perquè potencials patrocinadors que es volien vincular al Barça i a Leo estaven esperant l’acord oficial entre les dues parts.

Així doncs, la història d’amor entre el Barça i Leo Messi continuarà dues temporades més. De l’estiu del burofax, a l’estiu de la renovació. De no refiar-se i de sentir-se enganyat pel president Josep Maria Bartomeu a tenir molta complicitat amb Joan Laporta. De veure com l’equip patia per ser competitiu amb Setién a recuperar la il·lusió amb el projecte de Ronald Koeman. La temporada passada ja va alçar la copa i es va perdre la lliga per culpa d’un tram final desastrós. Messi sempre reclamava un projecte esportiu engrescador, i de moment l’equip s’ha reforçat amb el seu amic, el Kun Agüero, Eric Garcia, Emerson i Depay. Però el millor reforç del Barça, sense cap mena de dubte, serà tenir-lo a ell il·lusionat i motivat per tornar a guanyar.

L’ACORD

Està fet i només falta el vistiplau de Messi als papers, que el podria donar avui

CONFIANÇA

L’argentí sempre ha prioritzat el projecte esportiu, i el club s’està reforçant

Ferran Jutglà, reforç per al filial

El FC Barcelona ha incorporat Ferran Jutglà al Barça B. El davanter, de 22 anys, ha signat per una temporada, fins al 30 de juny del 2022, més una altra d’opcional, i la seva clàusula de rescissió és de 50 milions d’euros, que passaria a 100 si puja al primer equip. Arriba lliure procedent de l’Espanyol B, on ha firmat una molt bona temporada –va marcar fins i tot en el derbi al Johan Cruyff–. A l’acte de la signatura hi van assistir el president del club, Joan Laporta; el directiu responsable del futbol formatiu, Joan Soler; el president del Barça B, Jordi Casals, i el director del futbol de base, José Ramón Alexanco.

Dembélé, a la sala d’operacions

Els pitjors presagis s’han confirmat i Ousmane Dembélé haurà de tornar a passar per la sala d’operacions. Després de les proves fetes aquest matí, s’ha confirmat que té una desinserció del tendó del bíceps al genoll dret que necessitarà tractament quirúrgic. La selecció de França ja va informar ahir que la lesió era prou greu perquè el davanter hagués de marxar de la concentració de la selecció en l’Eurocopa. Dembélé es va retirar lesionat en el partit de França contra Hongria. El Barça no especifica el temps de recuperació, però per la lesió podria estar entre tres i quatre mesos de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)