Barça

Més a dins que a fora

La direcció esportiva del Barça cada cop està més convençuda que Coutinho es quedarà, perquè no ha arribat cap proposta interessant pel brasiler, ni tan sols una cessió remunerada com la del Bayern, una opció que també acceptarien

A hores d’ara, a les oficines del FC Barcelona no tenen gaires esperances de poder col·locar Coutinho en aquest mercat estival. De fet, asseguren que les possibilitats de quedar-se i formar part de la plantilla de Koeman la temporada vinent ara mateix són més elevades que no pas les de trobar-li un equip que pugui afrontar no ja un hipotètic traspàs, sinó una possible cessió remunerada, la mateixa fórmula que es va utilitzar amb el Bayern de Munic fa dos estius. El Barça no ha descartat aquesta opció i acceptaria una proposta d’aquest estil, però a les oficines no ha arribat cap oferta interessant, ni tan sols en aquest sentit.

I és que no és gens fàcil trobar una solució per a Coutinho perquè té massa condicionants que juguen en contra del club blaugrana. Per començar, encara li queden gairebé 50 milions d’euros d’amortització, així que qualsevol traspàs hauria d’estar al voltant d’aquesta xifra per no assumir gaires més pèrdues en l’operació. El Barça no té una quantitat clara al cap, però molt inferior a aquesta no podria ser. Al marge d’això, també és una dificultat el salari del futbolista, que se situa en la franja alta de la plantilla. Pocs clubs d’Europa i del món podrien pagar-li el sou que cobra actualment. Quan va marxar a Alemanya, a Munic, el Bayern va pagar 8,5 milions per la cessió i es va fer càrrec de la fitxa del futbolista. Els temps, però, ara han canviat. Els clubs no tenen tants diners i Coutinho surt d’una temporada en què les lesions l’han matxucat.

Coutinho continua tenint un bon cartell en la lliga anglesa i, de fet, és on vol marxar si li arriba una oferta important. El problema és que això no ha passat i sembla que ell tampoc està disposat a acceptar unes condicions pitjors de les que té al Barça. El club blaugrana, conscient de les dificultats de col·locar-lo, intenta veure el cantó positiu si finalment se l’ha de quedar. “No ens sobren migcampistes. Ara com ara, es queda i esperem que demostri el seu nivell”, diuen, esperançats. A més a més, és un jugador que agrada a Koeman.

La temporada passada va començar molt bé per a ell, perquè Ronald Koeman li va donar la titularitat, i en els primers partits, sense ser el del Liverpool, sí que se’l va veure amb ganes de recuperar el seu millor nivell. Però el 30 de desembre es va lesionar de gravetat al menisc extern. I aquí va començar el seu calvari, perquè no millorava i la recuperació es va allargar més temps del previst. Després de marxar a Qatar per consultar especialistes, finalment va decidir anar-se’n al seu país per tornar a passar per la sala d’operacions.

La temporada passada, Coutinho va poder participar només en dotze partits, en els quals va marcar dos gols i va fer dues assistències. Tot i ser un dels fitxatges més cars de la història del club, només ha disputat un total de 89 partits.

MAL MENOR

En el club diuen que no van sobrats de mitjos i que a Koeman li agrada

A Marsella ja esperen Konrad

El fitxatge de Konrad de la Fuente per l’Olympique de Marsella es podria fer oficial molt aviat. De fet, a França ja l’esperen demà perquè passi la pertinent revisió mèdica abans de convertir-se en nou jugador del club marsellès. Konrad firmarà un contracte per les pròximes quatre temporades. El FC Barcelona farà caixa amb el seu futbolista del planter perquè cobrarà 3,5 milions d’euros pel cinquanta per cent dels drets del jugador. En el club confien que, si té bones actuacions en la lliga francesa, acabaran cobrant més pel jugador en el futur. Konrad tenia contracte fins al 2022 i era una de les perles del planter.

Dembélé s’opera el 28 a Finlàndia

Ousmane Dembélé ja té data per passar per la sala d’operacions. El davanter del Barça, que es va lesionar en el partit de l’Eurocopa entre França i Hongria, serà intervingut quirúrgicament el dia 28 de juny a Turku (Finlàndia) pel doctor Lasse Lempainen, sota la supervisió dels serveis mèdics del club blaugrana de la seva desinserció del tendó del bíceps al genoll dret.

Si el Barça decideix denunciar el cas a la FIFA podria cobrar fins a 1,85 milions d’euros com a indemnització per la lesió gràcies a l’ampliació del programa de protecció dels clubs que la FIFA va ampliar el desembre passat.

El Barça té dret a cobrar 20.584 euros per cada dia que el jugador estigui de baixa, a partir del 29è dia. I els 1,85 surten dels previsibles quatre mesos que Dembélé estaria de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)