Barça

Lluís Cortés marxa per la porta del darrere

Lluís Cortés tanca la seva etapa a la banqueta del Barça a través d’un vídeo gravat als mitjans del club i amb molta remor de fons per la seva ruptura amb la plantilla

El tècnic més llorejat de la història del futbol femení blaugrana marxa amb set títols i un triplet, i atribueix aquest adeu precipitat a una qüestió de “desgast”

Final de l’era Lluís Cortés. El de Balaguer tanca el seu cicle com a entrenador del Barça. Allò que va ser oficiós durant els noranta minuts del Barça-Eibar es va convertir en oficial tan bon punt es va acabar el partit. Final del conte precipitat i convuls per a l’arquitecte del triplet. L’entrenador més llorejat de la història del Barça femení marxa per la porta del darrere. Perquè, en efecte, el seu adeu dista, pel fons i per la forma, del comiat, per exemple, de la capitana Vicky Losada. La de Terrassa ha tancat la seva etapa al Barça després d’un acte d’homenatge al Camp Nou amb l’oportuna roda de premsa i després de jugar ahir contra l’Eibar el seu últim partit, amb reconeixement inclòs. A Losada se li va fer el passadís d’honor a la gespa quan va ser substituïda en el minut 72 per la debutant Júlia Bartel. Tribut públic del vestidor a l’eterna capitana que contrasta amb l’adeu de Lluís Cortés. En el seu cas, ni acte de comiat, ni roda de premsa amb els mitjans de comunicació ni res. Tampoc explicacions del club. Les últimes paraules del de Balaguer entren dins del marc del protocol i aclareixen poc els motius reals que han acabat amb la ruptura del matrimoni entre Cortés i la plantilla.

Vídeo gravat i res més

Cortés ha marxat del Barça amb un vídeo gravat als mitjans oficials del club en què assegura que se sent “amb molt poca energia per continuar liderant aquest equip”. “El millor equip del món necessita un entrenador capacitat per arrossegar el grup i contagiar-li i transmetre-li força, i jo ara mateix sento que no puc. Ha estat un any de molt desgast, i el veritable i únic motiu és el temps: ho desgasta tot. El que necessita aquest grup per continuar guanyant i competint són diversos canvis i tinc claríssim que un dels quals és que jo faci una passa al costat.” “És una decisió meditada. Des de l’endemà de guanyar la Champions que hi dono voltes. Tenia clar que no volia comunicar res fins a acabar la temporada per no canviar cap dinàmica que pogués destorbar una temporada històrica. Volia arribar fins a l’últim dia intentant guanyar tots els partits i que l’equip no es descentrés. Sé que esperar fins a l’últim dia ha tingut conseqüències: preguntes a jugadores i a membres de l’staff i del club, quan ells no tenien la resposta. Només la tenia jo i he preferit mantenir-me al marge i no donar cap explicació ni cap indici per no fer més dèbil el grup, que pateix més repercussió mediàtica. Em sap greu si això ha molestat algú.” “És la millor decisió per a tots. És la decisió més adequada”, ha assegurat.

El cas és que Cortés havia renovat per una temporada més just la setmana abans de la final de la Champions a Göteborg contra el Chelsea. L’anunci de l’acord va ser una picada d’ullet de la direcció esportiva cap a l’entrenador, per mostrar-li la seva màxima confiança abans de jugar el partit més important de la història del club. Ell va respondre amb el triplet.

Però la fractura amb el grup ha acabat pesant més que els títols. Les capitanes, en representació de la plantilla, van exposar a la direcció esportiva i a la junta directiva les seves desavinences amb Cortés i en van demanar la destitució, que finalment ha acabat arribant en forma de renúncia pactada. A Cortés se l’ha convidat a sortir i ell no ha volgut fer més soroll i ha acabat fent un pas al costat. Ara és el club qui hauria de donar explicacions públiques per frenar el degoteig de rumors que ja fa dies que circulen i que no fan res més que malmetre la imatge del mateix Cortés, l’staff i les jugadores.

Lluís Cortés va ser una aposta de Markel Zubizarreta, que el va escollir com a relleu de Fran Sánchez. Cortés, que aleshores formava part de l’staff, va assumir la banqueta i dos anys i mig més tard tanca el seu cicle com a entrenador blaugrana havent aconseguit set títols: una Champions, dues lligues, dues copes, una supercopa i una copa Catalunya.

LES EXPLICACIONS DE LLUÍS CORTÉS A TRAVÉS D’UN VÍDEO

Em sento amb molt poca energia per continuar liderant l’equip. Necessiten un líder capaç de transmetre força, i jo ara no puc
Ha estat un any amb molt desgast. El temps ho desgasta tot. Tinc claríssim que el millor ara mateix és fer un pas al costat
És una decisió meditada. Des de l’endemà de guanyar la Champions que hi dono voltes. Volia esperar fins a final de temporada
Sé que esperar fins a l’últim dia ha tingut conseqüències. He preferit mantenir-me al marge i ara aquesta és la decisió més adequada

Natàlia Arroyo, candidata número 1

L’actual entrenadora de la Real Sociedad, Natàlia Arroyo, és ara mateix la principal candidata a ocupar la banqueta del Barça la temporada vinent, o almenys és un dels noms que considera amb força la direcció esportiva del club. Arroyo acaba contracte aquest 30 de juny i té un segon any opcional que ja té garantit per haver complert els objectius esportius que s’havien establert en el contracte, però no hi hauria gaires impediments per desvincular-se de la Real. L’equip basc ha acabat aquesta temporada com a cinquè classificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)