Barça

“S’ha de fer el que calgui perquè Messi continuï”

Koeman. L’entrenador subratlla la importància de l’argentí en el futur del Barça i no amaga la seva preocupació pel fet que encara no hagi renovat, però confia en la gestió de Joan Laporta

Les vacances de Ronald Koeman van acabar ahir al Club de Golf Barcelona, on va participar en el torneig benèfic que apadrina, la Koeman Cup, que destina la seva recaptació a l’hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu. Abans de compartir el green amb personalitats del futbol, com ara Pep Guardiola i Bernd Schuster, i amb un dels seus futbolistes, Riqui Puig, l’holandès va parlar en roda de premsa. Un petit assaig del que l’espera en la segona temporada a la banqueta del Barça. El tema principal va ser, per descomptat, Messi i la seva continuïtat. “És preocupant que encara no s’hagi solucionat aquest assumpte, però confio en el nostre president. És important que el millor futbolista del món es quedi al Barça, per al club i per a la lliga espanyola. Tots hem de fer un esforç perquè continuï”, va dir en la seva primera resposta. Sobre l’actitud de Javier Tebas, el president de la LFP, que no sembla que vulgui donar un cop de mà al Barça, no va voler fer sang. “Cadascú defensa el que és seu. El president Laporta m’ha dit que estigui tranquil, que treballen en aquest tema i que confien a arribar a un acord.”

Respecte a si la incertesa al voltant de Messi condiciona la seva feina, Ronald Koeman va reconèixer que és una dificultat afegida: “És millor saber amb quins jugadors podré comptar. Aquesta serà una pretemporada que, ben just, servirà per posar a punt l’equip, amb pocs dies de feina abans de començar la competició. Fins a final d’agost poden passar coses. Hi estem acostumats, però és difícil.” No troba a faltar, en tot cas, un gest tranquil·litzador del jugador: “Sempre ha demostrat que vol seguir. El club treballa amb els seus advocats i el seu pare per arribar a un acord. Ell està jugant la copa Amèrica i té altres coses al cap. Tant de bo guanyi la final, contra el Brasil. Sempre ha fet el màxim per a aquest club. No seria bo que acabés la seva carrera amb una altra samarreta.” Per damunt de tot, Koeman considera que s’ha de fer el que faci falta perquè Messi continuï vestint de blaugrana: “El més important és que es quedi en Leo, perquè és el futur d’aquest club. L’efectivitat que ha demostrat durant tants anys és molt gran. S’ha de fer el màxim perquè es quedi.”

La continuïtat de Messi comportarà, segur, la sortida d’altres futbolistes, algun d’ells titular les últimes temporades. Podria ser el cas d’Antoine Griezmann. “Comptaré amb tots els jugadors que tingui. Si hi ha alguna sortida, s’haurà d’acceptar. Griezmann és molt important, ha demostrat la seva qualitat.” Sigui com sigui, la crisi que afecta el Barça convida a pensar que tocarà estrènyer-se el cinturó: “Estem preocupats per l’estat econòmic del club, la pandèmia ha afectat molt. Hem de fer tots un esforç. L’any passat els jugadors ja ho van fer. Si cal una altra ajuda, crec que hem de fer un altre esforç, els jugadors i jo.” Al mateix temps, però, Koeman espera que li arribi algun reforç per al mig camp.

Pedri i els Jocs

La compareixença de l’entrenador del Barça es va acabar amb la seva opinió sobre la convocatòria de Pedri per als Jocs Olímpics. Koeman es va mostrar especialment eloqüent: “Pep [Guardiola] va dir l’altre dia que no és bo per a un futbolista fer dos grans tornejos en un mateix estiu. En el cas de Pedri, amb 18 anys, havent jugat tants partits... És massa. Només haurà tingut quatre dies de descans i tornarà quan hagi començat la temporada. Per a mi, uns Jocs Olímpics són més per a l’atletisme que per al futbol. Però entenc els jugadors, que estan enmig del club i la federació.”

Pedri només haurà tingut quatre dies de descans. És massa poc. Crec que els Jocs Olímpics són més per a l’atletisme que per al futbol
Laporta m’ha dit que estigui tranquil respecte de Messi, que treballen en aquest tema i que confien a arribar a un acord

Comença la pretemporada

Ter Stegen, Dest, Piqué, Pjanic, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Sergi Roberto, Ansu Fati i Umtiti, del primer equip, i Monchu, Ilias, Gavi, Comas, Ramos Mingo, Nico, Arnau Tenas, Álex Collado i Iñaki Peña, del filial, han estat citats avui i demà per fer les revisions prèvies a la pretemporada. Avui es faran les proves PCR i serològiques, i demà es duran a terme les proves mèdiques i físiques. Serà dilluns quan el Barça del 2021/22 farà el primer entrenament. Ter Stegen, Dembélé, Coutinho i Ansu s’afegiran a les sessions segons l’evolució de les seves lesions. El grup s’entrenarà dimarts, dimecres, divendres i dissabte, en sessió matinal. Dijous i diumenge tocarà descansar. Progressivament s’aniran incorporant a la dinàmica els futbolistes que han participat en l’Eurocopa i la copa Amèrica.

El primer amistós tindrà lloc el dimecres 21 de juliol, a les 19 h, contra el Gimnàstic de Tarragona, que visitarà l’estadi Johan Cruyff. El dissabte 24 de juliol, en el mateix horari, el rival serà el Girona, en el segon partit de pretemporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)