Barça

Una golejada per començar

Pretemporada. Davant de 2.037 espectadors –el president Laporta, un d’ells–, el Barça s’imposa al Nàstic en el primer amistós gràcies a un trio de gols de Rey Manaj i a un de Collado

Barça 4 Nàstic 0

BARÇA:Neto; Dest, Piqué, Umtiti, Balde, Pjanic, Sergi Roberto, Riqui Puig, Demir, Escobar i Peque Polo.Segona meitat:Iñaki Peña; Igor Gomes, Comas, Ramos Mingo, N’Diaye; Gavi, Matheus Pereira, Collado, Hiroki, Rey Manaj i Mortimer.NÀSTIC:Manu Garcia; Pol, Trilles, Ribelles, Del Campo, Fullana, Quintanilla, Edgar Hernandez, Prats, Joan Oriol i Koucha.Segona meitat:Gonzi; Caro, Trilles, De la Peña, Joan Oriol; Bonilla, Óscar Sanz, Pol Ballesteros, Fran Carbia i Pablo Fernández. També va entrar Pedro per Fran Carbia i Avilés per Bonilla.GOLS:1-0 Rey Manaj (60’), 2-0 Collado (85’), 3-0 Rey Manaj (86’), 4-0 Rey Manaj (90’).ÀRBITRE:Alejandro Muñiz.Grogues:Ribelles i TrillesVermella:QuintanillaPÚBLIC:2.037 espectadors.

El Barça es va estrenar en la pretemporada amb una victòria contundent contra el Nàstic gràcies a tres gols de Rey Manaj, un d’ells magnífic, i a un altre de Collado en la segona meitat. Sempre s’ha dit que dels partits de pretemporada poques conclusions se’n poden treure, i més quan encara falten molts jugadors per incorporar-se i com, ahir, els que tenen més minuts són jugadors descartats i els del filial. Koeman va sortir amb set futbolistes del primer equip, tots els que té ara mateix disponibles. Aquests primers partits, sobretot serveixen per agafar ritme i per intentar que ningú es lesioni i retardi la seva posada a punt per quan comenci la competició oficial.

Però el primer amistós de la pretemporada contra el Nàstic sí que tenia alguna cosa especial. Tornava públic a l’estadi, en aquest cas al Johan Cruyff, només un dia després de saber que el govern de Catalunya està meditant molt seriosament prohibir que hi hagi espectadors en el Gamper el 8 d’agost al Camp Nou. Dilluns es reunirà el Procicat per decidir-ho. Malgrat que sabien que no hi hauria cap dels grans cracs sobre la gespa, els seguidors barcelonistes, i també gent del Nàstic, no van fallar i van voler aprofitar el dia assolellat que feia a Barcelona per venir fins a Sant Joan Despí a veure futbol. Hi havia ganes. Perquè ves a saber si podran fer-ho amb regularitat tenint en compte la fortalesa de la cinquena onada de la pandèmia de Covid-19. Presidint el partit des de la llotja hi havia Joan Laporta.

Del guió del partit, tot força previsible, però el que més es podria destacar és que Koeman va formar amb el sistema 4-3-3, una de les peticions que li havia insinuat Joan Laporta mentre conversaven sobre la seva continuïtat. El president volia més atreviment, plantejaments més recognoscibles amb l’ADN blaugrana, i el tècnic sembla que li ha fet cas. Més endavant caldrà veure si s’enterra definitivament el sistema amb tres centrals o el doble pivot en el Barça.

Com era d’esperar, els blaugrana van ser els dominadors del partit, ja des de bon principi. Malgrat la lògica falta de ritme dels jugadors, la qualitat es va imposar i el Barça, amb el pas dels minuts, va anar arraconant el Nàstic al seu camp, que tot i això va saber defensar-se amb ordre i amb actitud, destacant sobretot la figura de Manu Garcia, clau amb les seves aturades. Un dels més actius del Barça va ser Demir, que diuen que ha sorprès gratament Koeman en aquests primers entrenaments. Va jugar d’extrem per la dreta i se’l va veure amb valentia, buscant rematar a porteria –va tenir dues bones ocasions– i encarant el seu defensa. També força actiu va estar Riqui Puig, buscant sempre la passada més perillosa per al rival i avantatjosa per al company.

Precisament a ell van fer-li la falta que li va costar la targeta vermella a Quintanilla quan el de Matadepera ja enfilava tot sol la porteria del Nàstic. Abans de l’expulsió, el Barça va tenir el gol molt a prop amb dues rematades consecutives de Sergi Roberto de cap que van trobar en Manu Garcia una excel·lent resposta. Koucha va fer l’únic xut del Nàstic en el primer temps, i va sortir força desviat.

La fuetada de Rey Manaj

Koeman va canviar tot l’equip en la segona meitat i també el sistema, amb un 4-2-3-1. Més joves del filial i amb Collado lluint braçal de capità. El Nàstic va semblar que reaccionava amb dues rematades sense perill per a Iñaki Peña de Pablo Fernández i Joan Oriol. Va ser poc abans que el Barça obrís la llauna amb un gran gol de Rey Manaj, que va deixar anar una fuetada des de dins de l’àrea impossible per al porter del Nàstic. La pilota es va estavellar a la part inferior del travesser abans d’entrar.

El Barça va continuar dominant el partit pràcticament a plaer, però sense inquietar gaire. El Nàstic, amb un home menys, es va limitar a aguantar per minimitzar riscos i guardar forces. Però l’esforç fet els va passar factura en forma de tres gols gairebé consecutius, de Collado, amb sort perquè el seu xut va tocar en un defensa, i dos més de Rey Manaj, l’últim des dels onze metres. El Barça de Koeman comença golejant.

LA DADA

El Nàstic va jugar molts minuts amb un jugador menys per l’expulsió de Quintanilla en el primer temps

ELS VESTIDORS

És el nostre primer partit i cal agafar físic. Tothom ha pogut destacar la seva qualitat especialment els joves
Els aficionats? M’encanta i els encanta als jugadors. Aplaudeixen, ajuden. Ens faltaven molt
Ronald Koeman
tècnic del barça
No tornaré al Barça B. Lluitaré per estar en el primer equip, i si no, marxaré cedit
Àlex Collado
jugador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)