Barça

Alejandro Balde, davant la seva gran oportunitat

Barça. La marxa de Junior Firpo i la impossibilitat d’incorporar un altre lateral esquerre fan que el jove del planter sigui una opció a tenir molt en compte al llarg de la temporada

Amb 105 minuts disputats, Alejandro Balde se situa en la llista de jugadors que més han jugat en els dos primers partits amistosos de la pretemporada del FC Barcelona. Només el supera Iñaki Peña, amb 135, i com ell hi ha Piqué, Dest, Sergi Roberto, Riqui Puig, Yusuf Demir i Mortimer. El jove del planter va estrenar la seva recent renovació fins al 30 de juny del 2024 l’endemà de debutar contra el Nàstic. El club li ha fixat una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros, una prova més que evident de la confiança que es té en ell de cara al futur.

Aquest estiu Balde es troba davant una gran oportunitat. Ha de convèncer Koeman que està preparat per tenir minuts amb el primer equip malgrat la seva joventut. Difícilment se li podria presentar una situació millor per fer-se lloc entre els grans. La incapacitat del Barça per fer noves incorporacions ha provocat que no es pugui anar al mercat a buscar un lateral esquerre que doni descans i faci la competència a Jordi Alba, que ha quedat sol com a especialista en aquesta banda després de la marxa de Junior Firpo al Leeds.

Si bé és cert que Koeman té altres opcions, com traslladar Sergiño Dest a l’esquerra perquè ara també hi ha Emerson a la dreta o posar-hi Sergi Roberto, la realitat és que Balde és l’únic recanvi natural de Jordi Alba al lateral esquerre. El tècnic holandès ja ha demostrat que no té por de fer jugar els joves si li demostren que s’ho mereixen i responen amb un bon rendiment. I, si no, que ho preguntin a Mingueza, Pedri i Ilaix Moriba. En cas d’emergència, Koeman haurà de mirar cap a baix i Balde serà una de les primeres opcions si continua progressant com fins ara. La idea és que s’entreni regularment amb el primer equip, un fet que l’ajudarà molt a polir els defectes. Com Jordi Alba, és un lateral molt ràpid i bo en la conducció. Amb capacitat per incorporar-se a zones d’atac i generar perill. A ell li van fer el penal contra el Girona en el segon amistós. Ara bé, també ha de continuar millorant en defensa i en col·locació. Amb 17 anys, li podria anar molt bé tenir com a tècnic en el filial Sergi Barjuan, que va jugar molts anys en el primer equip del Barça en la seva posició.

A diferència d’Ilaix Moriba, amb qui encara s’està negociant per segellar-ne la continuïtat, ell va tenir molt clar que no podia deixar escapar l’oportunitat de posar un peu en el primer equip. No va participar en el primer entrenament de la pretemporada perquè no tenia tancada la seva renovació, però tot just l’endemà sí que s’hi va incorporar. Va entendre que el Barça compta amb ell i que li ha planificat un pla de carrera en què ha d’acabar sent el relleu de Jordi Alba o fins i tot disputar-li el lloc més aviat del que pugui semblar. I, com tot a la vida, cal anar cremant etapes. De moment, la seva es podria accelerar gràcies a les dificultats econòmiques que té l’entitat i que han impedit que vingui un substitut per a Junior Firpo. La resta és a les seves mans.

LA DADA

Amb 105 minuts disputats, figura entre els jugadors que més han jugat en els dos partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)