Barça

Un Gamper en petit comitè

Barça. La Generalitat es mostra inflexible i el Trofeu Joan Gamper contra la Juve es jugarà finalment a l’estadi Johan Cruyff amb un aforament màxim permès de 3.000 espectadors

“Les actuals dades sanitàries obliguen a prendre mesures restrictives que afecten les competicions esportives. És el cas del Trofeu Joan Gamper. Se celebrarà a l’estadi Johan Cruyff.” Patrícia Plaja, portaveu del govern, dictava sentència. Decisió ferma, ara sí. El Gamper es jugarà al Johan. Després que la Generalitat fes marxa enrere i vetés dimecres la possibilitat de celebrar l’actual edició del Gamper al Camp Nou davant de 20.000 espectadors (el 20% de l’aforament total de l’estadi), tal com s’havia pactat i aprovat anteriorment, ahir va quedar confirmat el nou escenari del doble enfrontament entre el Barça i la Juve. El dia abans ja s’havia especulat amb aquesta possibilitat de traslladar-lo al petit temple de la ciutat esportiva i ara ja és oficial. Ho va avançar el govern al matí i hores després el Barça també feia un comunicat acceptant a contracor la decisió.

La situació de la pandèmia, amb dades preocupants en aquesta cinquena onada, ha obligat a moure fitxa i la festa del Gamper s’haurà de fer en petit comitè. Es permetrà l’accés del públic, sí, però amb un aforament màxim de 3.000 espectadors, el mateix nombre de persones permès en els partits de pretemporada que el Barça ha jugat en aquest mateix escenari contra el Nàstic i el Girona.

Serà un Gamper en família, però el club manté la data (8 d’agost) i mantindrà també el seu format. A les sis de la tarda, el Barça femení de Jonatan Giráldez obrirà el foc i a dos quarts de deu de la nit serà el torn de l’equip de Ronald Koeman. Doble partit contra la Juventus i presentació oficial de les dues plantilles blaugrana.

El desig del club és haver pogut tancar la renovació de Leo Messi abans del dia 8 d’agost i que el crac argentí pugui disputar els seus primers minuts de la pretemporada just aquell dia, coincidint amb la presentació de l’equip.

El futbol amb públic al Camp Nou, doncs, haurà de continuar esperant. Ja han passat disset mesos des d’aquell Barça-Real Sociedad del 7 de març del 2020 (1-0).

Suspès el Barça-City contra l’ELA

El partit benèfic entre el Barça i el Manchester City a favor de la lluita contra l’ELA queda cancel·lat. Estava previst que tots dos equips juguessin aquest mes d’agost un amistós per recollir fons i visibilitzar la malaltia, però la situació de la pandèmia a Catalunya no ajuda i els organitzadors n’han acordat la suspensió. Ho explicava el mateix Juan Carlos Unzué a TV3: “El partit es jugarà quan trobem un altre moment en el calendari que pugui anar bé als dos equips; si no pot ser en el transcurs de la temporada, la idea és jugar-lo a l’inici de la temporada vinent, d’aquí a més o menys un any.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)