Barça

Golejada a l’Stuttgart per continuar progressant

Barça. Molta superioritat blaugrana en el tercer amistós de la pretemporada, a Alemanya, contra un equip delmat pel coronavirus; Memphis, Demir i Riqui Puig signen els gols

Stuttgart 0 Barcelona 3

STUTTGART:Bredlow, Kempf, Stenzel, Karazor, Förster, Klement (Michel, 78’), Massimo, Klimowicz (Wolf, 71’), Polster, Weil (Maglica, 78’), Nothnagel (Bazzoli, 46’).BARCELONA:Neto; Sergi Roberto (Pjanic, 78’), Piqué, Lenglet (Araujo, 49’), Dest; Gavi (Jordi Alba, 61’), Nico González (Sergio Busquets, 61’), De Jong (Riqui Puig, 61’); Griezmann (Rai Manaj, 78’), Memphis (Nils Mortimer, 78’) i Demir.GOLS:0-1 (21’) Memphis. 0-2 (35’) Demir. 0-3 (73’) Riqui Puig.ÀRBITRE:Tobias Reichel. T.G.: Sergio Busquets.PÚBLIC:Al voltant de 25.000 espectadors al Mercedes-Benz Arena.

Còmoda victòria del FC Barcelona contra l’Stuttgart, en el tercer test de la pretemporada, al Mercedes-Benz Arena. Memphis Depay, Yusuf Demir i Riqui Puig van signar els gols blaugrana després d’una actuació que va satisfer molt Ronald Koeman. “Estem en el bon camí, anem a més físicament i els jugadors treballen molt i molt bé. Hem demostrat molta qualitat en diferents moments i hauríem pogut marcar encara més gols. Ha estat important l’actitud, l’ambició i l’entrega de l’equip”, va manifestar l’holandès.

El partit, certament, va estar dominat clarament pel Barça, que va trobar, això sí, un Stuttgart molt delmat com a conseqüència dels dos positius per coronavirus que es van detectar en la seva plantilla. De fet, el seu tècnic, Pellegrino Matarazzo, només va poder reunir vuit futbolistes del primer equip. Per bé que Koeman va subratllar que els alemanys acumulen més temps de pretemporada, van ser un espàrring massa dèbil per a un Barça que, encara que es troba en fase d’activació, ja té algun dels seus pesos pesants.

L’aposta en l’alineació inicial va ser, novament, l’innegociable 4-3-3, amb Sergi Roberto al lateral dret i Dest a l’esquerre, i amb els joveníssims Nico González, Gavi i Demir al mig del camp i a la davantera. El gallec, l’andalús i l’austríac, de 19, 16 i 17 anys respectivament, no van decebre, ni de bon tros. El Barça va dur la iniciativa des del primer minut en part perquè, sobretot en la primera part, el rival no li va posar el llistó gaire alt. No és estrany, en tot cas, que arribessin els gols.

El primer, en el minut 21, va venir gràcies a una gran acció de Memphis Depay: passada diagonal de l’amic De Jong, control amb l’esquerra, barret i xarxa de l’holandès. El 0-2 el va fer Yusuf Demir, un quart d’hora més tard, culminant una acció iniciada magistralment per Memphis i continuada per Antoine Griezmann, que va servir una passada des de la línia de fons que ja era mig gol. “Per la seva velocitat i força, Memphis ens dona coses diferents. I la seva connexió amb Griezmann és molt bona”, va deixar anar Koeman després del partit.

Riqui fa el tercer

L’Stuttgart va sortir més valent en la segona part i, de fet, hauria pogut retallar la diferència en els primers minuts. L’agressivitat dels alemanys, però, la va pagar Lenglet, que va haver de ser substituït per Araujo amb els tacs de les botes de Förster dibuixats al seu genoll. Per sort, el cop només va ser un ensurt, com va confirmar el central francès.

Riqui Puig, que havia acompanyat l’entrada de Sergio Busquets i Jordi Alba quan s’havia disputat una hora de partit, va signar el tercer, i definitiu, gol del partit, assistit per Griezmann en una transició. El Barça va tornar a controlar el partit fins al final, però, tot i que el pitxitxi de la pretemporada, Rey Manaj, va tenir el quart a un pam, no va fer més sang.

ELS VESTIDORS

L’Stuttgart fa més temps que entrena que nosaltres. Hem demostrat molta qualitat i hem pogut fer més gols
Estem en el bon camí. Anem a més físicament i els jugadors treballen molt i molt bé
Ronald Koeman
TÈCNIC DEL FC BARCELONA
El cop només ha estat un ensurt. Hem fet el canvi perquè ja tenia el genoll adolorit
Clément Lenglet
DEFENSA DEL FC BARCELONA

El trànsit va endarrerir una hora el partit

L’Stuttgart-Barça d’ahir va començar una hora més tard del que estava previst, a les 19 h, com a conseqüència dels problemes de trànsit que van fer molt lent el viatge de l’expedició blaugrana entre el seu lloc de concentració, a Donaueschingen, i el Mercedes-Benz Arena. Les carreteres alemanyes estaven atapeïdes en un dissabte estival i, tot i que la sortida des de l’hotel es va produir cap a dos quarts de quatre de la tarda per fer un trajecte de 120 quilòmetres, els jugadors i el cos tècnic del Barça no van arribar sobre l’horari previst.

D’altra banda, unes hores abans la celebració del partit havia perillat després que es conegués que dos futbolistes de l’Stuttgart havien donat positiu per la Covid-19. En tot cas, l’amistós va ser seguit des de la llotja pel president del FC Barcelona, Joan Laporta, que es va desplaçar expressament a Alemanya per estar al costat de l’equip en el tercer assaig de la pretemporada. En arribar, Laporta va saludar els aficionats culers alemanys, que s’aplegaven als voltants de l’hotel on s’allotja l’expedició blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)