Barça

Emmirallat en Alves

Emerson promet professionalitat a Laporta i confia triomfar en el Barça com ho va fer el seu ídol Dani Alves

La seva clàusula és de 300 milions d’euros i no l’espanta la competència amb Dest, Roberto i Mingueza

300

milions

de clàusula

Mèxic i el Brasil s’enfrontaran avui a Kashima (10 h, DAZN i Eurosport 5) en la primera semifinal de futbol masculí dels Jocs Olímpics de Tòquio. La medalla d’or és el somni d’un tal Dani Alves. Als seus 38 anys, la seva flama continua encesa. Més de 40 títols com a professional i el segon futbolista estranger de la història del Barça amb més partits (391), només superat per Messi. Un mite. L’home amb més carisma d’aquesta selecció olímpica brasilera és també un referent per a Emerson Royal. L’ex del Betis es va desfer en elogis al seu compatriota en la seva presentació oficial com a nou jugador del Barça: “Belletti, Alves... Són jugadors que van fer història aquí al Camp Nou. Sobretot Dani Alves que és el meu ídol. És un jugador que ha guanyat moltíssims títols amb el Barça i és un referent per a mi. He parlat amb ell i m’ha explicat coses molt boniques d’aquest club. Espero triomfar aquí al Barça com ho va fer ell.” Si has de triar un futbolista en qui emmirallar-te, certament Alves és una bona aposta.

Dani Alves va ser presentat un 2 de juliol del 2008, amb Laporta al seu costat. El Barça el va fitxar procedent del Sevilla i d’aquesta mateixa ciutat arriba ara Emerson, presentat també un dia 2, en el seu cas del mes d’agost, i també amb Laporta en la fotografia. Tot sempre al voltant del número 2. Abans d’heretar el dorsal 6 de Xavi, Alves va lluir el 2 i el 22, i el 22 és el dorsal que Emerson tenia en el Betis.

En les seves primeres paraules com a blaugrana, Emerson va prometre professionalitat: “És un plaer estar aquí a Barcelona. Em comprometo a donar-ho tot dins el camp cada dia. No faltarà compromís ni treball. Podem tenir dies dolents i perdre partits, però el compromís per la feina no faltarà.” “Per a mi és un orgull estar aquí. Conclou un camí que va començar quan tenia nou anys. Estic molt agraït a l’Atlético Mineiro i al Betis per ajudar-me a formar com a jugador. Ara espero triomfar al Barça”.

Emerson és el quart fitxatge que presenta el Barça aquest estiu. Igual que va succeir amb la presentació de Memphis Depay, l’acte es va fer damunt la mateixa gespa del Camp Nou. Canvi d’emplaçament respecte a les presentacions d’Agüero i Eric Garcia, que van ser a l’Auditori 1899. Sense públic, però amb un Emerson vestit de gala. Molt elegant, amb un esmòquing de color negre. La seva clàusula de rescissió serà de 300 milions d’euros.

Sergiño Dest, Sergi Roberto i Òscar Mingueza són tres futbolistes que poden ocupar el carril dret. Ronald Koeman té ben coberta la posició i amb l’arribada d’Emerson la titularitat en el carril del 2 s’encareix. A ell no l’espanta la competència: “Són tres jugadors de molt talent, la competència serà gran, però arribo per lluitar per un lloc com a titular.”

Els culers confien que el seu rendiment sigui superior que les prestacions oferides per l’últim lateral que el Barça va fitxar del Betis, un Junior Firpo que precisament ahir va parlar per Sky Sports. L’actual jugador del Leeds United considera que no se’l va valorar prou al Camp Nou i que es va confiar poc en ell: “En el Barça vaig aprendre moltíssim perquè vaig jugar al costat dels millors futbolistes del món, però també em vaig sentir frustrat perquè volia jugar més i creia que mereixia jugar més, la veritat. No em van donar l’oportunitat de demostrar les meves qualitats”, assegura.

PRIMERES PARAULES

Dani Alves és el meu ídol. És un referent per a mi. He parlat amb ell i m’ha explicat coses molt boniques d’aquest club
No faltarà compromís ni treball. Podem tenir dies dolents i perdre partits, però el compromís per la feina no faltarà
Per a mi és un orgull estar aquí a Barcelona. Conclou un camí que va començar quan tenia nou anys
Emerson Royal

Messi i la cançó de l’enfadós

Respecte al cas Messi, tot igual. La mateixa cançoneta de tot l’estiu: “Estem fent tot el possible. El tema encara no està resolt, però progressa bé. Vam dir que faríem tot el possible per tenir-lo aquí i estem en aquest procés. Jo sé que Leo vol quedar-se. La seva prioritat és el Barça”, va reiterar un Laporta que no va poder assegurar si la renovació seria oficial abans del Trofeu Joan Gamper de diumenge. Amb Griezmann, també el mateix discurs que els últims dies: “Té contracte i l’staff està content amb ell. Estem oberts a qualsevol situació del mercat.”

Laporta, molt dur amb Ilaix Moriba i els seus agents

Joan Laporta va mostrar-se molt contundent amb el cas Ilaix. Si dilluns semblava que el club abaixava el to després de permetre que Ilaix viatgés fins a la Vall d’en Bas amb l’expedició del filial després que hagués quedat fora dels amistosos contra l’Escala i la Grama, ara les paraules de Laporta fan pensar de nou que les negociacions per a la renovació tornen a estar en punt mort i les posicions continuen allunyades. Contundent Laporta: “Un cas com el de l’Ilaix intentarem que no es repeteixi més. És una situació que no acceptem. Hem de llançar un missatge perquè quedi clar quina és la política que implantem amb els jugadors del planter. No podem permetre que a jugadors formats a la casa, se’ls ofereixi la renovació i no la vulguin. No ens poden fer aquest torcebraç. M’agradaria que ell i els seus agents reflexionessin, sincerament. No és una situació agradable.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)