Barça

El rei Mides del segle XXI

L’adeu del 10. Ha estat el futbolista més determinant de la seva generació i així ho constaten els 41 premis individuals coronats amb sis pilotes d’or

Lionel Messi ha deixat de ser jugador del FC Barcelona i ara deixa pas a la llegenda d’un futbolista des que va debutar el 16 d’octubre del 2004 en un derbi contra l’Espanyol a l’Olímpic Lluís Companys. Des d’aquella estrena, el crac argentí ha anat creixent de manera imparable com el millor jugador del món. El davanter ha bastit el seu domini sobre el futbol amb una progressió constant i sense aturador. La grandiositat de l’argentí s’ha fonamentat en una regularitat excepcional, a tot els nivells, que li han servit per destrossar rècords, registres i marques històriques. Pocs futbolistes han brillat de manera excel·lent al llarg de 16 anys en els quals ha vestit de blaugrana i per acumular un total de 41 títols individuals en què destaquen les sis pilotes d’or que té a les vitrines de la seva casa de Castelldefels. Cap futbolista ha estat escollit com a millor futbolista de l’any en sis ocasions i, segurament, sumarà la seva setena pilota d’or aquest final d’any després del gran rendiment que ha donat a la copa Amèrica, on ha aixecat el primer títol amb l’Argentina.

La cosa no queda aquí. Messi també té sis botes d’or com a màxim golejador continental; vuit pitxitxis de la lliga espanyola; sis vegades màxim golejador de la Champions. Sis vegades escollit millor jugador de la lliga. Però els trofeus individuals agafen més valor amb el llegat que deixa al Barça, on és el màxim golejador històric amb 672 gols i el màxim golejador de la lliga amb 472 dianes. Un futbolista que ha trencat registres d’una altra època amb la parsimònia i la tranquil·litat de qui es menja unes crispetes davant la televisió o es cruspeix un gelat a la vora del mar.

Messi ha fet de l’excepcionalitat una rutina i aquí rau la seva espectacularitat. Acostumar-se a veure una obra d’art de manera regular fa perdre la perspectiva i aquest és el gran tresor que perdrà la lliga i, especialment, el que perdran els espectadors del Camp Nou. En 41 partits ha fet un hat-trick, en sis ha marcat un pòquer i en un ha arribat a fer un repòquer.

En la temporada del seu comiat ha fet 30 gols en la lliga i ha tornat a demostrar que, malgrat els seus 34 anys, continua sent el futbolista més competitiu i resolutiu del món. A l’estiu es va erigir com l’MVP de la copa Amèrica i demostrant que encara té futbol i aquella alegria juvenil per continuar esmicolant registres. Messi ha dominat amb mà de ferro el futbol del segle XXI amb una suficiència còsmica, i ho ha fet amb múltiples registres i diversos sistemes. S’ha adaptat a companys de diferents perfils, però el seu denominador comú era el mateix: una màquina de generar futbol ofensiu i trencar les defenses més tancades com qui agafa un ganivet i talla la mantega. El rei Mides.

REFERENT

6
botes d’or.
L’argentí ha estat sis vegades màxim golejador europeu i 8 vegades pitxitxi de la lliga.

EL MÉS GRAN

6
pilotes d’or.
És el futbolista que en té més i podria sumar la setena aquest any.

Imatge icònica de la Masia

La marxa de Messi deixa òrfena la generació més brillant de la història del Barça. El futbol del planter blaugrana va tocar el cel en la gala de la Pilota d’Or del 2010, on tres futbolistes formats a la Masia van ser escollits com els tres millors jugadors del món.

Leo Messi va guanyar en la votació al davant d’Andrés Iniesta i de Xavi Hernández, que van acabar segon i tercer respectivament. Aquella fotografia amb tots tres oferint la pilota d’or de Messi sobre la gespa del Camp Nou anava més enllà d’una pilota d’or, alimentava un model que va viure en aquell curs la seva eclosió particular. Ara, l’últim d’aquella imatge deixa el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)