Barça

Pèrdues de 481 milions i un pressupost de 765 en la 2021/22

Junta directiva. També s’ha acordat que l’assemblea se celebri el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre coincidint amb la visita del València i que la Due Diligence es farà pública el dia 6 d’aquell mateix mes

La junta directiva del FC Barcelona es va reunir ahir al migdia amb diversos temes a tractar sobre la taula. La majoria eren de caire econòmic perquè en breu s’ha de celebrar una assemblea de socis compromissaris, la data de la qual va ser fixada ahir en la reunió. Serà el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, coincidint amb la visita del València al Camp Nou, i es farà a les instal·lacions del club. Precisament, l’última va ser en un escenari situat al mateix estadi barcelonista.

En la reunió, celebrada a les instal·lacions del Camp Nou, la directiva va aprovar el tancament de l’exercici econòmic de la temporada 2020/21, amb unes pèrdues de 481 milions d’euros, una xifra que ja havia avançat Joan Laporta quan va voler contestar a Josep Maria Bartomeu just després de rebre una carta en què l’expresident l’acusava d’inacció per solucionar els problemes econòmics.

També es va acordar un pressupost d’ingressos d’explotació per a la temporada 2021/22 de 765 milions d’euros, malgrat que des de l’executiva del club encara hi estan treballant per acabar de tancar-lo. Amb aquest pressupost, el Barça encara queda lluny de les xifres prepandèmia però ja va recuperant alguns dels ingressos.

També en l’aspecte econòmic, la junta informa que el 6 d’octubre es presentaran públicament els resultats de la Due Diligence. La presentació anirà a càrrec de Ferran Reverter, el CEO del Barça. En els últims mesos, però, ja se n’han anat coneixent alguns detalls, com ara els contractes creixents de futbolistes a partir de la fi del mandat de Bartomeu, fraccionant fractures en el Barçagate però també en temes de l’Espai Barça, pagament de comissions, entre altres temes. L’última notícia del vessant econòmic és l’aprovació de la constitució de la companyia Barça Produccions SL, que integrarà l’activitat audiovisual de Barça Studios, i en què el 100% de la participació social serà propietat del FC Barcelona.

Com sol ser habitual, els responsables de les diferents parcel·les (futbol, bàsquet, hoquei, handbol) van explicar el que estan fent en aquests moments i com s’està desenvolupant aquest principi de temporada. Va sortir el nom de Koeman, el d’Ansu Fati i molts d’altres.

L’ESCOLLIT

El CEO del club, Ferran Reverter, serà l’encarregat d’explicar la Due Diligence

Proposen mandats de cinc anys

Un dels altres punts que va acordar la junta directiva del Barça és presentar a la pròxima assemblea de socis compromissaris una proposta de modificació dels Estatuts, amb diferents aspectes, entre els quals hi ha la possibilitat de donar-se d’alta de soci de manera telemàtica i la reducció dels mandats de la junta directiva a cinc anys. Amb 20 dies d’antelació a la celebració de l’assemblea, el club blaugrana posarà a disposició dels socis tota la informació relativa a la proposta de modificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)