Barça

Dilema amb Sergi Roberto

Després dels xiulets el dia del Bayern, Koeman ha de decidir si protegeix Roberto contra el Granada situant-lo en zona de confort com a interior o l’exposa en un dels dos laterals amb el risc que rebi més crítiques; la baixa de Pedri juga a favor del de Reus

“Em dolen molt els xiulets a Sergi Roberto perquè el conec bé com a persona. És un ésser humà espectacular i estima moltíssim aquest club. M’agradaria recordar que ell no és lateral. Fa el sacrifici de jugar en aquesta posició per ajudar l’equip i ha jugat en aquest lloc de forma fenomenal moltes vegades. La gent és lliure d’expressar-se com vulgui, però personalment em dolen aquests xiulets.” Suport de capità a capità. Les paraules de Gerard Piqué després de la desfeta contra el Bayern de Munic són una magnífica fotografia de l’estat actual de la situació pel que fa a Sergi Roberto: un jugador polivalent, víctima paradoxalment de la seva gran versatilitat.

La derrota contra el Bayern va deixar el futbolista de Reus com un dels grans assenyalats del partit. Quan va ser substituït en el minut 59 per Yusuf Demir es va endur l’esbroncada de la nit. Va ser el cap de turc de la ira dels culers per la mala imatge col·lectiva d’un mal Barça. La diana fàcil. Certament va sortir derrotat en el seu cara a cara contra Alphonso Davies. Mai va poder superar en l’un contra un el canadenc quan el Barça intentava desplegar-se en atac –de fet pràcticament no ho va ni intentar– i va patir també per contenir Sané en aquella mateixa banda. El mateix Koeman va admetre després del partit que era una temeritat pensar que Roberto podria superar Davies, perquè no té tampoc les virtuts pròpies d’un extrem. Era un combat perdut ja d’entrada i Koeman el va tirar als lleons.

I ara què? La gran pregunta. Sergi Roberto viu esclavitzat al lateral des que Luis Enrique el va situar en aquesta posició per exigències del guió. És curiosament el rol de lateral el que l’ha consagrat en el primer equip pel que fa a minuts i titularitats, però ell és interior per naturalesa. Contra la Real Sociedad i el Getafe, situat al mig del camp, en la posició que a ell li agrada, va marcar en tots dos partits, aprofitant la seva bona arribada des de segona línia. Contra el Getafe de Míchel va inaugurar el marcador i contra la Real el va tancar. Seva també va ser l’assistència a Memphis en l’únic gol del Barça a San Mamés. Sergi Roberto ha estat protagonista en positiu en aquest inici de lliga i l’ase dels cops en el debut en la Champions. La doble cara de la moneda.

I ara, dilema contra el Granada. Koeman ha de decidir si protegeix el jugador després dels xiulets rebuts el dia del Bayern o si el torna a exposar, amb risc d’una segona xiulada consecutiva. Els ànims estan encesos després del 0-3 contra l’equip de Nagelsmann i la decisió és a les mans de Ronald. Tres opcions: repetir amb ell a la dreta, moure’l a l’esquerra per cobrir la baixa de Jordi Alba, o situar-lo al mig del camp. Les dues primeres posicions són una zona perillosa per a Roberto, la tercera és zona de confort.

La baixa de Pedri per lesió li pot obrir les portes del mig del camp, com a soci de Frenkie de Jong i Busquets en el presumible retorn de Koeman al 4-3-3 contra el Granada. Això obligaria a apostar per Alejandro Balde com a substitut d’Alba i Mingueza o Dest en el lateral dret.

En l’últim precedent de lliga contra el Granada al Camp Nou de la temporada, Koeman va jugar amb un 3-5-2, precisament amb Roberto de carriler, i el Barça va perdre 1-2.

ELS NÚMEROS

2
gols
i una assistència en els tres primers partits de lliga actuant al mig del camp, com a interior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)