Barça

Enterrar el desànim

El Barça necessita guanyar avui contra el Benfica per no complicar-se la classificació per als vuitens, però sobretot per no tornar a desinflar la il·lusió desfermada per la reaparició d’Ansu Fati i el bon joc

Pedri entra en la llista

Ja se sap que una flor no fa estiu, ni dues, primavera, però el que és una evidència és que la reaparició d’Ansu Fati i el bon joc desplegat contra el Llevant amb els joves al camp han canviat l’estat d’ànim del Barça en només un partit. El nou 10 del Barça ha enterrat el desànim existent i la resignació que es vivia en certs ambients del club i ha desfermat una il·lusió que feia mesos que no se sentia al Camp Nou. L’equip blaugrana ha agafat energia, s’ha reanimat, i això el porta a afrontar amb més optimisme el partit d’avui contra el Benfica, en la segona jornada de la fase de grups de la Champions.

Koeman es va negar a donar el qualificatiu de “decisiu” al duel contra el conjunt lisboeta perquè encara hi haurà marge per accedir als vuitens, però la realitat és que si el Barça no s’endú els tres punts, la classificació es complicarà força, perquè després de dos partits l’equip es quedaria amb zero punts. El primer que els caldrà fer als jugadors és esborrar de la memòria el primer partit contra el Bayern de Munic en aquesta edició de la Champions i també la derrota contra aquest mateix equip en l’escenari on avui s’enfrontarà amb el Benfica. Perquè el Barça avui torna a Lisboa, on va encaixar una de les pitjors humiliacions en la màxima competició continental, aquell 2-8 que encara no s’ha paït del tot a les files barcelonistes.

Malgrat la bona imatge contra el Llevant i el bon rendiment dels joves, Koeman farà alguns canvis en l’onze inicial. En la defensa s’espera que Araujo, suplent en l’últim partit de lliga, torni a l’onze per fer parella amb Piqué. A les bandes es mantindran Mingueza a la dreta i Dest a l’esquerra, perquè Jordi Alba encara no té l’alta mèdica i s’ha quedat a Barcelona. Al mig del camp, Busquets és inamovible i en un dels interiors tornarà Frenkie de Jong, absent contra el Llevant per sanció. Malgrat que Pedri ha entrat en la convocatòria, és probable que es quedi a la banqueta i que Gavi es mantingui com a titular. Sergi Roberto també és una de les novetats en la llista i no està descartat que Koeman pugui apostar per la seva experiència. Veurem què decideix. Al davant, mentre Ansu Fati espera el seu torn en el segon temps per anar agafant ritme, la tripleta serà la formada per Memphis Depay, que va tornar a marcar contra el Llevant; Coutinho, que de mica en mica millora, i Luuk de Jong, que precisament va debutar amb el Barça en la Champions. Després d’estrenar-se com a golejador en la lliga, intentarà fer-ho a Europa.

El Benfica serà un rival difícil i amb tota seguretat serà el que es disputarà amb el Barça la segona plaça del grup, perquè el Bayern està a un nivell per sobre. Contra el Dinamo de Kíev en la primera jornada va empatar, però en la lliga portuguesa camina amb pas ferm i és líder amb un ple de victòries en els set partits disputats. Jorge Jesus, però, no es fia del Barça i creu que continua sent fort malgrat que no té Messi, i no el descarta per a la Champions. El Benfica té dos davanters, Darwin Nuñez i Iaremtxuk, que estan en un bon moment de forma, i tampoc ens podem oblidar del jove exblaugrana Grimaldo, molt consolidat a la banda esquerra lisboeta. Precisament, ahir va dir que si té la sort de marcar un gol no el pensa celebrar per respecte als anys que va passar a can Barça.

Frenkie de Jong tornarà a l’onze i caldrà veure quants minuts juga Ansu Fati
Està imbatut en la seva lliga, amb un set de set, i té els davanters en un moment dolç

Koeman: “Ansu en la selecció? Ha jugat 15 minuts després de 10 mesos”

Ansu Fati va reaparèixer contra el Llevant després d’estar 323 dies allunyat dels terrenys de joc, gairebé onze mesos. Malgrat aquesta circumstància, però, ja han aparegut algunes informacions que podria entrar en la convocatòria de la selecció espanyola. Un fet que, sense entrar a polemitzar, no sembla que agradi gaire a Koeman. “No sé res sobre aquest tema perquè no soc seleccionador. Com vaig dir l’altre dia, encara li falta molt, però per a mi va ser un dia rodó. Va jugar 15 minuts i va marcar el tercer, va ser perfecte. Només puc pensar que ha estat deu mesos fora dels terrenys de joc, que s’ha entrenat dues setmanes amb el grup i ha jugat 15 minuts.”

El tècnic no va voler especificar quants minuts jugarà avui el 10 del Barça. “El jugador estava molt cansat durant el dia d’ahir, també per l’impacte que va suposar per a ell pel temps que havia estat fora, pel gol, la seva família al camp... Avui s’ha entrenat bé, però en funció de l’estat del jugador veurem els minuts que juga.” No sap –o no ho va voler revelar– si mantindrà els joves en l’onze inicial o si, per contra, tornarà a apostar pels més experimentats. Tindrà en compte el cansament, també. Ara bé, sí que li agradaria que l’equip mantingués la intensitat del partit contra el Llevant. “Vam estar molt bé sense pilota, pressionant el rival, no el vam deixar jugar. Sempre ho intentem, però de vegades et surt millor, i també depèn del contrari. I de la nostra actitud. La intenció sempre la tenim”, va assenyalar.

Joel González s’incorpora al FC Barcelona

El FC Barcelona ha incorporat Joel González com a nou responsable de l’Oficina d’Atenció al Jugador del primer equip de futbol en substitució de Pepe Costa, que ha acompanyat Leo Messi en la seva aventura al PSG. D’altra banda, Gonzalo Rodríguez, fins ara delegat del primer equip femení, s’ha incorporat a l’estructura del primer equip masculí i ja ha viatjat a Lisboa amb l’expedició blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)