Barça

Ansu Fati i 10 més

El Barça enceta contra el València una exigent trilogia de partits en només vuit dies, amb el Dinamo i el clàssic en mode espera, i l’obligació de començar a sumar de tres en tres en la lliga i la Champions

Els culers demanen a crits la titularitat d’Ansu i s’espera una gran entrada al Camp Nou, alliberat per fi de les restriccions d’aforament

Torna la lliga i torna el futbol al Camp Nou. Després del parèntesi de la Nations League i els partits de classificació per al mundial de Qatar 2022, la pilota tornarà a rodar aquesta nit a l’estadi. Serà un Barça-València (21 h, Movistar LaLiga) com els d’abans, amb un Camp Nou ple, després de l’OK del Procicat. Molts i molts mesos després torna a estar permès l’aforament màxim en recintes esportius oberts a Catalunya. S’espera avui una imatge del Camp Nou similar a la viscuda fa quinze dies al Wanda Metropolitano. El futbol torna a ser dels aficionats. Gran notícia.

El Barça no juga un partit com a local des del 26 de setembre. Aquell dia va guanyar 3-0 contra el Llevant. L’única alegria en els últims sis partits oficials. Després de les desfetes contra el Benfica i l’Atlético, els blaugrana afronten ara tres partits consecutius al Camp Nou en vuit dies: València, Dinamo de Kíev i el clàssic. Tres tests difícils per a un Koeman que viu en examen permanent, però que està demostrant tenir més vides que un gat i que ha gaudit de quinze dies tranquils després de la ratificació del president. L’objectiu del Barça és sumar el 9 de 9, el mateix repte que s’havia proposat abans de la trilogia Granada-Cadis-Llevant, en què acabaria cedint dos empats i sumant cinc punts.

Koeman s’abraça a Ansu. “Cada dia està millor. Ha estat molts mesos fora i cal tenir-ho en compte. No jugarà sencers els tres pròxims partits, això segur. Haurem de decidir quants minuts té i com els repartim”, advertia ahir Koeman. Però una cosa és la prudència de Ronald i una altra les urgències d’aquest Barça. Si no hi ha sorpreses serà titular contra el València per primera vegada des de la lesió. No surt d’inici en la lliga des del fatídic Barça-Betis del 7 de novembre del 2020. Està a punt. Després del seu espectacular retorn contra el Llevant i d’haver tingut més minuts a Lisboa i a Madrid, Ansu truca a la porta de la titularitat. Ell i Memphis ocuparan les posicions d’atac i Agüero esperarà torn. Amb l’argentí s’intueix un pla similar al que Koeman va dissenyar per a Ansu. Són futbolistes de perfils i condicions físiques diferents, amb lesions diferents i en edats diferents, però la gestió del retorn d’Ansu pot ser una bona pista per endevinar els minuts que tindrà avui Agüero en el seu possible debut oficial amb el Barça.

En l’últim precedent al Camp Nou, el Barça i el València van empatar 2-2, amb gols de Messi i Araujo. El central charrúa, que ha tornat de la concentració de l’Uruguai amb una lesió als isquiotibials, és baixa per a aquest partit i seran Piqué i Eric qui ocupin l’eix de la defensa. S’hi podria sumar Lenglet si el tècnic neerlandès recupera la línia de tres centrals. El gran dubte està en el carril dret. Mingueza i Sergi Roberto es juguen un lloc. Dest, l’últim dels internacionals que faltava per tornar, va reincorporar-se tot just ahir als entrenaments després de creuar tot l’oceà Atlàntic i sembla difícil que sigui titular. A l’esquerra, Alba i Balde tornen a estar a disposició.

Bordalás té la baixa per sanció d’Omar Alderete i serà Diakhaby qui ocuparà el seu lloc a la defensa fent parella amb Paulista. Thierry Correia i Toni Lato han tingut molèsties tota la setmana i són baixa. Qui tornen a l’equip són Carlos Soler, Gayà i Txeríxev. El València va començar el campionat amb uns números brillants, sumant deu dels primers dotze punts en joc, però en les últimes jornades, coincidint amb l’absència d’homes com Soler i Gayà, ha sumat només dos punts dels últims dotze. Ara està empatat a dotze punts amb el Barça, però els de la capital del Túria han jugat un partit més.

KUN AGÜERO

Koeman donarà avui la llista de convocats, amb la previsible alta del davanter argentí

EL VALÈNCIA

Bordalás té la baixa per sanció d’Omar Alderete i recupera Soler, Gayà i Txeríxev

Bordalás mai ha guanyat al Camp Nou

José Bordalás visitarà avui per sisena vegada el Camp Nou. Fins ara, dos empats i tres derrotes, repartits en les seves anteriors etapes a l’Alcoià i el Getafe. Serà el primer cop que visiti l’estadi com a tècnic del València. “La marxa de Messi pot afectar durant un període breu de temps, com li va passar al Madrid amb Cristiano, però ara el Real Madrid torna a tenir capacitat per guanyar tots els títols i el Barça també li passarà. De fet, jo soc dels que veu aquest Barça capacitat per lluitar per la lliga.” “Mai he guanyat al Camp Nou però sempre hi ha una primera vegada. Són tres punts importants i som el València. Jugarem amb mentalitat guanyadora”, va explicar ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)