Barça

El protagonista

Gerard Piqué

Piqué infla el globus

Gerard Piqué va jugar contra el Dinamo el seu partit número 120 en la Champions i iguala així el seu bon amic Carles Puyol en el cinquè lloc del rànquing de futbolistes de la història del Barça amb més partits disputats en la màxima competició continental. Davant seu només hi ha Busquets (122), Iniesta (132), Messi (149) i Xavi (157). Piqué va celebrar l’efemèride amb gol. Un dia t’organitza un mundial de globus amb Ibai Llanos i un altre dia t’apaga un incendi a Europa. Perquè, en efecte, si el Barça no hagués sumat els tres punts contra l’equip de Mircea Lucescu, la seva situació en el grup E seria ara del tot dramàtica. Amb el triomf, el Barça escala fins a la tercera posició i agafa aire, conscient que haurà d’anar a Ucraïna a fer el ple contra el Dinamo per continuar aspirant a ser en els vuitens de final.

Primera victòria de la temporada en la Champions, però mal partit del Barça en general. Sort del gol de Piqué. El central va rescatar tres punts vitals. Bé en les dues àrees. Sòlid en la vigilància a Supryaha i letal a l’àrea rival. Tota la punteria que els va faltar per exemple a Luuk de Jong i Dest, la va tenir Piqué, que va fer bona una de les moltes centrades de Jordi Alba, per fer l’1-0 en el minut 36. Alba va posar la pilota a l’àrea amb precisió de cirurgià i Piqué va fer la resta: rematada inapel·lable de volea amb la cama dreta, impossible d’aturar per a Bushchan. Amb aquest gol, Piqué en suma ja 52 amb la samarreta del Barça i atrapa també l’exmadridista Roberto Carlos com el defensa més golejador de la història de la Champions (16). Gran Piqué.

Es dona la circumstància que Gerard Piqué ja va marcar en el Barça-Dinamo de la temporada passada, el 4 de novembre del 2020 (2-1). El gol de Piqué és el primer i únic gol del Barça en aquesta edició de la Champions, després de les derrotes anteriors contra el Bayern i el Benfica. És també el seu segon gol en aquesta temporada. El central català ja havia marcat en el debut del Barça en la lliga contra la Real Sociedad (4-2), aquell dia amb una rematada de cap. És l’obrellaunes d’aquesta temporada 2021/22. L’home del primer gol de l’equip en el campionat estatal i l’home del primer gol del Barça a Europa.

Ahir va fer tàndem amb Lenglet; en el clàssic canviarà de parella i jugarà al costat d’Eric Garcia, sancionat contra el Dinamo.

3
passades de mèrit bones
11
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
3
faltes comeses
1
falta rebuda
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)