Barça

Ansu: “La meva primera opció sempre ha estat el Barça”

Ansu Fati, feliç per la renovació, vol triomfar al Camp Nou i diu que portar el 10 és una motivació, i que ell i l’equip estan a punt per al clàssic

L’acord amb Ansu és una altra medalla per al president abans del segon capítol de l’assemblea

Pedri renovat fins al 2026 i Ansu Fati blindat fins al 2027. Doblet de Laporta. L’acord amb el canari es va fer oficial just abans de l’assemblea de socis compromissaris del dia 17, i l’acte de renovació d’Ansu fet ahir queda finalment emmarcat entre la primera victòria del Barça en aquesta Champions, contra el Dinamo de Kíev, i el clàssic, i casualment també just abans del capítol 2 de l’assemblea que tindrà lloc demà en una carpa annexa al Palau Blaugrana (15 h). Dos gols del president. Millor afrontar les cites importants amb un bon resultat en el partit d’anada. Dues renovacions esportivament cabdals en clau de present i futur, i dues notícies, al cap i a la fi, que aplanen el camí de cara a imminents votacions més delicades com ara l’aprovació del finançament de 1.500 milions d’euros per tirar endavant l’Espai Barça.

Ansu és un adolescent feliç. El seu rostre durant l’acte fet a l’Auditori 1899 transmetia confort. Serà blaugrana almenys fins al 2027, i aquest era el seu desig: “Des del primer dia vaig dir a Jorge Mendes que la meva primera opció era quedar-me en el Barça, perquè jo vull triomfar aquí. Ho va entendre a la perfecció i ha estat fàcil. Hem arribat ràpid a un acord amb el club.” “Vull agrair al club la confiança que ha dipositat en mi. La meva il·lusió era continuar creixent en el Barça i treballaré dur per aconseguir molts èxits”, va explicar.

Als seus 18 anys –en farà 19 el dia 31 d’octubre, l’endemà del partit contra l’Alavés–, Ansu és l’estrella d’aquest Barça. No importa l’edat, tampoc el pes emocional que implica portar el 10. Mana el talent. Ell té aquest talent innat i té la personalitat suficient per explotar-lo al màxim. El repte de cobrir el buit de Messi és abismal, però no l’espanta: “Estic molt tranquil. La meva família i el club em transmeten aquesta tranquil·litat. No em suposa cap pressió per a mi portar el número 10, ni que diguin que soc una estrella. Per a mi tot això és una motivació.” “Estic molt agraït al club per la confiança que m’ha donat i oferir-me portar el número 10. També els capitans em van donar el seu consentiment i estic encantat de portar aquest número. Ningú igualarà tot el que ha fet Leo, això ho hem de tenir clar. Jo vull fer el meu camí.”

Després de signar el nou contracte dimecres a la nit, ahir tocava escenificar l’acord. La posada en escena va ser idèntica a la del dia de Pedri, amb Laporta, Rafa Yuste i Mateu Alemany custodiant el protagonista i un acte amb tots els detalls possibles a l’Auditori 1899. Tothom vestit de gala, la família d’Ansu completa a primera fila i roda de premsa. Només dos detalls van diferenciar un acte i l’altre: el primer, la filosofia del vídeo de presentació. Amb Pedri van ser un recull d’imatges seves, amb Ansu va ser un elogi a la Masia, repassant la seva trajectòria en el club i comparant-la amb la d’altres noms com ara Messi, Piqué, Puyol, Xavi i Iniesta. L’altra gran diferència: la serigrafia de la samarreta d’Ansu en la fotografia oficial amb el president. La samarreta de Pedri va ser amb el número 2026 en referència als anys de contracte, mentre que en la samarreta d’Ansu hi havia un altre número: el 10. Simbolisme en estat pur. “Xavi, Puyol, Iniesta i Messi són mites d’aquest club. Jo vull recórrer el meu camí i tant de bo pugui tenir una carrera professional tan esplèndida com la seva”, desitja.

EL PROTAGONISTA

No em suposa cap pressió per a mi, portar el número 10, ni que diguin que soc una estrella. Per a mi tot això és una motivació
Xavi, Puyol, Iniesta i Messi són mites d’aquest club. Jo vull recórrer el meu camí i tant de bo pugui tenir una carrera com la seva
La meva il·lusió era continuar creixent en el Barça i treballaré dur per aconseguir molts èxits. Les negociacions han estat fàcils”
La lesió al genoll està totalment oblidada. No tinc cap molèstia i estic content en aquest sentit. Espero que continuï així

La bona connexió amb Memphis

Ansu Fati i Memphis Depay tenen una química especial. S’ha pogut comprovar en els pocs minuts que han compartit fins ara damunt del terreny de joc. Es va veure per exemple contra el València, en el gol d’Ansu que servia per empatar el partit. La seva paret amb Memphis va ser clau en l’acció del gol. Ahir en va parlar: “Ens entenem molt bé amb Memphis dins del camp. És una persona magnífica. S’ha intentat adaptar ràpidament des del primer dia que va arribar al club. Jo parlo anglès no gaire bé i ell parla poc el castellà, però dins del camp parlem el mateix idioma. És un gran jugador.” Connexió de 10 a 9. Dos dorsals destinats a entendre’s aquesta temporada.

Ansu és ambiciós: “Tots volem que el Barça torni a estar el més amunt possible una altra vegada.” “L’any passat em vaig perdre la final de copa per la lesió i aquest any vull guanyar totes les competicions”, assegura. “Tinc màxima confiança en aquest equip”, afegia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)