Barça

Xec en blanc per a Laporta

Assemblea. Els socis compromissaris donen llum verd a la recerca de finançament per a l’Espai Barça i aproven la venda d’un percentatge de Barça Studios i part de la reforma dels estatuts

L’assemblea de compromissaris del FC Barcelona ha donat llum verd a la junta directiva presidida per Joan Laporta perquè iniciï la recerca de fins a 1.500 milions d’euros per poder finançar l’Espai Barça. Xec en blanc per al president blaugrana en el punt de l’ordre del dia més important, perquè el resultat de la votació va ser aclaparador. Dels 445 compromissaris presents a la sala en el moment de la votació, 405 ho van fer a favor, 21 en contra i 6 en blanc. Una majoria fora de qualsevol dubte. Necessitava dues terceres parts del total de vots, és a dir, uns 260.

Laporta havia reprès l’assemblea tornant a insistir en la necessitat que es tirés endavant el projecte de l’Espai Barça, incidint en els arguments que ja havia esgrimit la vicepresidenta Elena Fort i el director general, Ferran Reverter, en l’última assemblea. “Els rivals ens han avançat i necessitem reflotar l’economia del club per competir amb ells”, va defensar. El president del Barça va tornar a recordar que el projecte es pagaria sol i que no costaria diners als socis ni afectaria l’activitat ordinària del club ni les seves inversions esportives. Laporta va advertir que si no s’hi votava a favor tot quedaria “empantanegat” i va voler donar garanties als socis explicant-los que serien informats “de cada euro invertit” en el projecte. Com a novetat, sí que va revelar que estan estudiant que si alguns socis volen participar en el finançament ho puguin fer. I va tornar a remarcar que havia estat un encert que els compromissaris li haguessin fet veure que calia fer un referèndum entre tots els socis per ratificar la decisió que va prendre l’assemblea.

També va superar amb facilitat la votació respecte a l’autorització de la venda d’una participació minoritària de Barça Studios (entre un 20 i un 49%). Va haver-hi 397 vots a favor, per 14 en contra i 10 en blanc. Laporta ho va justificar dient que el Barça no és una productora de televisió i que el millor que podien fer és associar-se amb un soci expert en el sector. De moment hi ha 17 empreses interessades i l’objectiu és aconseguir uns 50 milions d’euros. “No som una productora, som un club de futbol i un club poliesportiu, el millor de món, amb una fundació que transmet els nostres valors... Però el nostre negoci no és fer pel·lícules ni vendre samarretes. Això segon ho fem a través d’una firma com Nike i això és el que volem fer amb Barça Studios, arribar a aquest acord amb una gran companyia experta que ens ajudi a multiplicar els beneficis.” En aquest punt, una de les principals preocupacions va ser en relació amb el català i la seva utilització. Alguns compromissaris pensaven que cada cop era menor. Laporta va defensar que 266 milions de seguidors reben comunicacions en català a les xarxes socials i que de 65 canals que tenen oberts a les xarxes un total de 41 utilitzen el català de manera regular.

L’article 67 i la derrota

Les últimes votacions van ser les que feien referència a la modificació de diferents punts dels estatuts del club. La directiva tenia molt interès que se suspengués l’article 67, que és el que diu que si una junta acumula dos exercicis amb números vermells o manté el club amb patrimoni negatiu ha de plegar. La vicepresidenta institucional va defensar aquest punt advertint que, si no s’hi votava a favor, d’aquí a dos anys la junta directiva es veuria obligada a plegar o a vendre patrimoni o actius esportius i va reclamar que la directiva de Laporta havia de tenir les mateixes condicions per treballar que directives anteriors. Aquest punt es va aprovar per 265 vots a favor, 54 en contra i 18 en blanc.

Només van perdre la votació pel que fa al canvi de relació amb les penyes, que es va quedar a només dos vots de ser aprovat. Tot i que la majoria hi va votar a favor (232), no es va arribar a la majoria qualificada (234). Laporta va mantenir un debat encès amb diferents presidents de penyes. El president del Barça va assegurar que volia acabar els privilegis d’algunes penyes i que no anava en contra d’aquestes, sinó que simplement volia canviar la relació.

Les altres modificacions àmpliament aprovades pels compromissaris feien referència a vetllar per la protecció i promoció de la Declaració Universal dels Drets Humans; la sol·licitud de fer-se soci per internet; ampliar la junta directiva fins al màxim de 25 directius i un mínim de 14, i escurçar el mandat de sis a cinc anys.

UNA DERROTA

L’assemblea vota en contra de canviar la relació amb el moviment penyístic

Veu difícil jugar al Johan Cruyff

Joan Laporta va reconèixer davant els socis compromissaris que difícilment es podrà jugar al Johan Cruyff mentre durin les obres al Camp Nou. “La veritat és que a mi em feia molta il·lusió perquè tot quedava a casa, però els experts ens han dit que té moltes complicacions.” Cal recordar que caldria ampliar l’estadi, per passar de les 6.000 localitats a unes 40.000 o 50.000, i que els accessos no són els millors. “Haurem de sortir fora, potser a Montjuïc o altres opcions. També s’està estudiant la possibilitat de jugar al Camp Nou”, va dir el president del FC Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)