Barça

Que el camp sigui un clam

El Barça busca sortir enfortit de la pugna contra el Madrid en el primer cara a cara de la nova era post-Messi i Ramos

El duel recuperarà la imatge i l’acústica dels clàssics pre-Covid i s’espera bona entrada

Primer clàssic en 15 anys sense Leo Messi ni Sergio Ramos. Tots dos el viuran des de París. Cristiano, des de Manchester. Nova era. El cara a cara entre Ansu i Vinícius agafa el testimoni. Amb 18 i 21 anys, tots dos centraran el focus d’atenció de les càmeres amb el permís de Benzema i Memphis. Llarga vida a la generació nascuda a partir de l’any 2000. Gavi, Nico, Eric Garcia, Dest, Demir, Alejandro Balde, Camavinga, Rodrygo, Miguel Gutiérrez, Antonio Blanco... El clàssic té nous actors.

El Barça-Madrid d’avui (16.15 h, Movistar LaLiga) té nous noms, però serà un clàssic com els d’abans. Després de dos pel·lícules de cinema mut (1-3 al Camp Nou i 2-1 al Bernabéu la temporada passada, tots dos a porta tancada), el clàssic recupera molts mesos després la seva acústica i imatge habituals. Hi haurà tifo gegant al Camp Nou i públic a la graderia. El clàssic torna a ser dels aficionats. S’espera la primera gran entrada de la temporada. Contra el València, en el primer partit en què el Procicat va permetre el màxim aforament al Camp Nou, hi va haver una discreta entrada de 47.317 espectadors. Ni mitja entrada, vaja. Pitjor va ser l’aforament contra el Dinamo de Kíev: 45.968 espectadors. Aquest Barça és evident que no sedueix futbolísticament com en èpoques pretèrites i que molts socis encara veuen amb recel la reobertura total de tots els espais malgrat la vacuna anti-Covid i les mesures de seguretat persistents, però tot el que sigui avui una entrada inferior a les 80.000 persones pot qualificar-se de desastre. En l’últim Barça-Madrid prepandèmia (0-0), el 18 de desembre del 2019, hi va haver un aforament de 93.426 espectadors al Camp Nou. Curiosament, abans de l’aparició de la Covid en les nostres vides, l’últim desplaçament que va fer el Barça abans que es paralitzés el futbol a escala mundial va ser la visita al Bernabéu, l’1 de març del 2020. Aquell dia l’antic Santiago Bernabéu va registrar una entrada de 78.357 espectadors.

Serà un duel Ansu-Vinícius, però també un cara a cara interessant Koeman-Ancelotti. Tots dos tenen un nexe en comú: 58 partits del tècnic neerlandès amb l’Everton (2016/17) per 67 partits del tècnic italià a la banqueta dels toffees (entre el 2019 i el 2021). Avui tots dos buscaran sortir enfortits del clàssic. Koeman buscarà el 9 de 9 en una setmana en què de moment el Barça ha complert pel que fa a resultats contra el València (3-1) i el Dinamo (1-0). Millors resultats que joc, perquè en el cas concret del Dinamo l’equip va jugar francament malament. Ancelotti mai ha guanyat al Camp Nou i arriba a la cita reforçat pel 0-5 al camp del Xakhtar.

Tots dos s’abraçaran al 4-3-3. Koeman fugirà de la defensa de tres centrals i Carleto renunciarà al 4-2-3-1 que va fracassar en els partits contra l’Espanyol (2-1) i el Sheriff Tiraspol (1-2). Dest tornarà a repetir com a extrem i Eric Garcia tornarà a l’onze després de complir sanció contra el Dinamo. Mingueza i Roberto es jugaran un lloc al lateral. A l’escollit, li tocarà ballar amb la més lletja, un Vinícius en estat de gràcia que suma 7 gols en 11 partits aquesta temporada i que s’ha convertit en el soci ideal de Benzema, l’actual pitxitxi (9 gols). Els dos grans dubtes de l’onze del Madrid estan al carril dret. Torna Carvajal però serà suplent i Nacho sembla tenir més punts que Lucas Vázquez i Fede Valverde per ocupar el lateral. Lloc compromès també perquè serà l’home encarregat de neutralitzar Ansu Fati, l’home sobre qui els culers tenen dipositada tota la confiança de cara a la batalla d’avui. El mateix Valverde i Modric lluitaran per un lloc al mig del camp, al costat de Casemiro i Kroos. Rodrygo serà la tercera pota del trident ofensiu i l’home que haurà de vigilar Jordi Alba. El de l’Hospitalet va notar molèsties al peu el dia del Dinamo però finalment ha entrat en la llista i Koeman va dir ahir que està en condicions de jugar. Qui es perd la cita finalment és Pedri. No hi ha hagut miracle.

El conjunt blanc no perd al Camp Nou des del 2018. Aquell dia tampoc hi era Messi i el Barça va golejar amb un 5-1. Una nova victòria del Barça situaria els de Koeman davant del Madrid per primer cop en la temporada.

AFORAMENT

47.317 persones contra el València i 45.968 el dia del Dinamo; avui cal un Camp Nou ple

TOT A PUNT

El club ha dissenyat un ‘tifo’ gegant i recupera l’himne nacional de Catalunya

Joan Laporta recupera ‘Els segadors’

Sis anys després, tornarà a sonar l’himne d’Els segadors en un partit del Barça al Camp Nou. Serà avui coincidint amb la visita del Real Madrid. Joan Laporta va confirmar dijous en l’acte de renovació d’Ansu Fati que a partir d’ara això tornarà a ser així cada vegada que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, presideixi la llotja d’honor de l’estadi. L’himne nacional de Catalunya no sona al Camp Nou des del 2015. Josep Maria Bartomeu afirma que no el va treure per voluntat pròpia, sinó que va ser una petició de la mateixa Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)