Barça

Un Barça sense gol

L’equip troba a faltar els gols de Messi i en els nou partits de lliga només n’ha fet 15, cosa que deixa una mitjana d’1,6 per duel, i a la poca efectivitat s’hi afegeix la falta de creació d’ocasions

No ha marcat de jugada des de l’agost

“Si no hi ha Messi, qui marcarà els 30 gols?” Ronald Koeman es feia aquesta pregunta després del partit contra el Celta la temporada passada, quan encara no se sabia amb exactitud si l’argentí continuaria o no al club blaugrana. Finalment, i a contracor, Messi va marxar a París. També en pretemporada, i quan li van preguntar com supliria els gols de l’argentí, Koeman, malgrat admetre que seria molt complicat, defensava l’efectivitat de Memphis Depay –que acabava d’aterrar al club–, que la resta de davanters havien de fer un pas endavant i ser més efectius, i que els migcampistes “han de fer més gols”. I això ho va dir quan encara hi havia Antoine Griezmann a la plantilla, que sense complir les expectatives que s’havien creat amb el seu fitxatge, sempre acaba les temporades amb una xifra remarcable.

Messi se’n va anar al PSG, Griezmann a l’Atlético, però el problema de la manca de gol es va quedar a can Barça. Les dades ja comencen a preocupar perquè l’equip presenta uns registres inaudits. El Barça sempre s’ha caracteritzat per ser un equip golejador, però en nou partits disputats de lliga només ha fet 15 gols, cosa que deixa una mitjana d’1,6 gols per partit. I en la Champions, en tres duels només ha marcat Piqué i contra el Dinamo de Kíev.

El màxim golejador dels de Koeman és Memphis Depay, amb només quatre gols, i dos d’aquests des del punt de penal. De fet, no ha marcat de jugada des del 29 d’agost en el partit contra el Getafe. Abans ho havia fet a San Mamés. Els seus dos últims gols, però, ja han estat des del punt de penal. Memphis, després d’un inici prometedor, ara no passa per un bon moment i se’l veu massa individualista en el seu joc, més pendent de guanyar baralles individuals que no pas d’encaixar en el joc global de l’equip. En el clàssic, ni tan sols va xutar a porteria. Memphis, això sí, és de llarg el jugador del Barça que més vegades ha rematat entre els tres pals, amb un total de 14, seguit d’Ansu Fati, amb cinc; Coutinho, amb quatre, i Dest i Araujo, amb tres, respectivament.

Pel que fa a golejadors, després de Memphis ja venen tres futbolistes amb dos gols, com són Ansu Fati, Sergi Roberto i Braithwaite, ara lesionat. Han fet un gol Luuk de Jong, Agüero –que es va estrenar contra el Real Madrid–, Piqué, Araujo i Coutinho. Però dels gols que havien de venir dels migcampistes, de moment, ni rastre. Frenkie de Jong, un futbolista amb arribada i bon xut, no n’ha fet cap i tampoc l’ha buscat gaire, quan precisament és una de les coses que Koeman li va reclamar. Tampoc Pedri s’ha pogut estrenar, ni Gavi, ni Riqui Puig, els altres jugadors que han actuat d’interiors. Busquets i Nico, per la seva posició, ho tenen més complicat per arribar en posicions de rematada.

Conscient de la falta alarmant de gol, Koeman espera dels seus jugadors que siguin molt més efectius. Per això es va enfadar tant quan Ansu Fati va perdonar aquella ocasió contra el Dinamo o amb la que va tenir Dest en el primer temps contra el Madrid. Si hagués entrat, el Barça s’hauria situat al davant en el marcador i qui sap si el partit hagués estat un altre.

Ara bé, no tot és manca d’efectivitat, també hi ha el problema de la creació d’ocasions, i aquest sí que és un aspecte que depèn en gran part del tècnic, que ha de treballar més per trobar la fórmula perquè el seu equip generi més perill.

LES DADES

14
rematades
ha fet Memphis Depay en els nou partits de lliga disputats fins ara

ELS MIGCAMPISTES

Koeman, a l’estiu, els va reclamar més gols però presenten xifres molt dolentes

CAUSES

L’equip té poca efectivitat però també molts problemes per generar ocasions
2
gols
han marcat Ansu Fati, Sergi Roberto i Braithwaite. El pitxitxi és Memphis, amb 4

“Quan torni, seré un jugador nou”

De baixa uns quatre mesos després d’operar-se del genoll, Martin Braithwaite està vivint aquest temps allunyat del terreny de joc amb energies renovades i amb ganes de seguir millorant per a quan pugui tornar a jugar. Així ho expressa a TV2. “Estic aprenent molt sobre mi, com a persona i com a futbolista. Vol dir que el ferit Martin Braithwaite no estarà mort quan torni. Seré un nou jugador quan torni. Es tracta de poder veure el final de túnel, i quan et poses unes metes, no saps el camí. Amb els objectius que m’he marcat, és part del meu desenvolupament com a futbolista tenir aquest període. Estic aprenent coses.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)