Barça

Xavi OK, Dembélé KO

El Barça confia oficialitzar avui, per fi, la contractació de Xavi per presentar-lo dilluns com estava previst

La nova lesió de Dembélé és una mala notícia en la benvinguda del de Terrassa

Xavi Hernández té el cap posat ja en el derbi. El Barça-Espanyol del dia 20 de novembre (21 h) significarà el seu debut oficial com a nou entrenador del FC Barcelona. Aquell dia s’asseurà per primera vegada a la banqueta del Camp Nou. Falten quinze dies. Ara mateix, el full de ruta de Xavi és viatjar demà dissabte cap a Barcelona amb la seva família, el seu staff i l’expedició blaugrana que el president va enviar a Doha a negociar i tancar l’acord. El missatge de Joan Laporta a Rafa Yuste i Mateu Alemany va ser clar: torneu cap a casa amb Xavi dins l’avió. I serà així. Des del Barça hi havia el convenciment que les negociacions serien més àgils, i finalment han acabat sent més lentes, però l’objectiu està acomplert i hi ha satisfacció. Xavi serà el nou entrenador.

Després de les converses de dimecres, el de Terrassa es va reunir de nou ahir al matí a Qatar amb Yuste, Alemany, el seu germà Òscar Hernández i els seus representants, Fernando Solanas i Arturo Canales. L’acord Barça-Xavi està tancat des de fa dies, però en aquesta trobada es van acabar de tancar alguns serrells i temes d’agenda. Xavi també es va reunir amb el xeic de l’Al-Sadd, Mohamad Bin Khalifa Al-Thani, per acabar de tancar la seva sortida del club, i avui divendres hi haurà una altra trobada. L’objectiu del Barça continua sent estalviar-se pagar els 5 milions d’euros de la clàusula de rescissió, però el tema ha de quedar resolt del tot avui. El club continua encaparrat a presentar Xavi dilluns i que disposi dels quinze dies de l’aturada per les seleccions per instal·lar-se de nou a casa, conèixer la plantilla i començar a treballar des del minut 1.

Demà a Vigo l’entrenador tornarà a ser Sergi Barjuan. El partit contra el Celta a Balaídos serà el seu últim acte de servei com a tècnic interí del primer equip (16.15 h, Movistar LaLiga). Va complir amb l’objectiu de guanyar a Kíev i confia ara sumar els tres punts a terres gallegues, després d’haver-ne cedit dos a casa contra l’Alavés.

Frenada de Dembélé

Per a aquest partit Sergi Barjuan tindrà una baixa del tot imprevista, la d’Ousmane Dembélé. Bones notícies des de Doha i notícies pèssimes des de la ciutat esportiva. L’extrem francès torna a estar lesionat. Fragilitat extrema. Dembélé té una elongació al semimembranós de la cuixa esquerra i no viatjarà a Vigo.

Dembélé va reaparèixer dimarts a Kíev en la Champions després de quatre mesos de baixa. El francès va jugar l’última mitja hora de partit contra el Dinamo i la seva entrada al camp va agitar l’equip abans del gol d’Ansu Fati. Se’l va veure explosiu com abans de la lesió, però ara haurà de tornar a frenar. Increïble però cert. Ousmane es va lesionar al mes de juny en el partit que França va jugar contra Hongria en l’Eurocopa. Es va fer un trencament al tendó del bíceps del genoll dret, i des d’aleshores no havia pogut jugar ni un sol minut amb el Barça. Havia deixat bones sensacions contra el Dinamo, però ahir al migdia arribaven les males notícies en forma de comunicat oficial.

Didier Deschamps no l’havia inclòs en la convocatòria per als compromisos que té França durant aquesta aturada de novembre, i Dembélé haurà de fer treball de recuperació ara a la ciutat esportiva amb el cap posat en el derbi. És dubte per al Barça-Espanyol.

L’historial mèdic de Dembélé des que va fitxar pel Barça, l’estiu del 2017, mereix un llibre. Tot va començar al camp del Getafe, amb aquella maleïda lesió que va obligar-lo a passar pel quiròfan a Finlàndia. Des d’aleshores, lesions i més lesions. Un total de dotze amb el Barça. Dembélé s’ha perdut 98 partits per lesió i acumula ja més de 650 dies de baixa. Riure per no plorar.

Dest, també

L’altra mala notícia per a Sergi Barjuan de cara al partit contra el Celta és la baixa de Sergiño Dest. El lateral estatunidenc ja es va quedar sense participar en el partit de Kíev per unes molèsties físiques i ara torna a la infermeria per una lumbàlgia. Els problemes d’esquena de Dest, afegits a la baixa de Sergi Roberto, deixen de nou Òscar Mingueza com a amo i senyor de la banda dreta. Una centrada del de Santa Perpètua va ser la que va acabar amb el gol d’Ansu Fati. Mingueza ha estat titular en els dos partits amb Sergi com a entrenador. Contra l’Alavés va ser substituït en el minut 80 per Abde, i contra el Dinamo va completar els noranta minuts.

98

partits

s’ha perdut ja Dembélé

ÚLTIMA REUNIÓ

Xavi es tornarà a reunir avui amb el xeic Mohamad Bin Khalifa Al-Thani

DIA DE CONVERSES

El de Terrassa va parlar ahir amb Yuste i Alemany per acabar de tancar serrells

VOL A BARCELONA

El Barça vol tancar ja el serial i que demà viatgi cap a Barcelona amb la família

BARÇA-CELTA

El partit a Vigo serà l’últim acte de servei de Sergi, amb les baixes de Dembélé i Dest

DEMBÉLÉ

El francès té una elongació al semimembranós de la cuixa esquerra

DEST

El lateral estatunidenc, que ja no va jugar a Kíev, ara té lumbàlgia

El Kun Agüero es retroba amb la plantilla

Agüero va fer acte de presència ahir a la ciutat esportiva. L’argentí, que va abandonar l’hospital dimecres després d’haver estat quatre dies en observació per l’arrítmia que va tenir en el partit contra l’Alavés, va saludar la plantilla després de l’entrenament. També ha enviat un missatge d’agraïment a l’afició pel suport rebut: “Hola, culers; us envio una abraçada a tots. Gràcies pels missatges d’ànim. Ara cal esperar un temps i esperar novetats. Us envio una abraçada a tots.” Ara caldrà veure quina és la seva evolució en els pròxims tres mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)