Caldrà un miracle a Munic

El Barça falla al Camp Nou contra el Betis i suma la primera derrota de l’era Xavi, a causa d’un gol de Juanmi

L’equip fa un molt mal partit just abans de la final de dimecres contra el Bayern i ara mateix costa imaginar una gesta a Alemanya

BARÇA 0 BETIS 1

GOLS:0-1 (79’) Juanmi.ÀRBITRE:González Fuertes (asturià).Targetes grogues:a Nico (42’), del Barça, A Canales (12’) Guido Rodríguez (73’), del Betis.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:66.520 espectadors al Camp Nou.INCIDÈNCIES:Abans del partit, Alèxia Putellas va oferir la Pilota d’Or al públic i Pedri, el trofeu Kopa. BARÇA: Ter Stegen Dest Araujo Lenglet
Piqué (82’) Jordi Alba Busquets Nico
Frenki de Jong (58’) Gavi
Riqui Puig (35’) Abde
Luuk de Jong (82’) Coutinho
Dembélé (58’) Memphis
RESTA DE CONVOCATS: Neto i Arnau Tenas (p.), Mingueza, Umtiti, Eric Garcia i Balde
BETIS: Rui Silva Bellerín Bartra Víctor Ruiz Àlex Moreno Guido Rodríguez
Guardado Ruibal
Tello (62’) Canales
Juanmi
Borja Iglesias (81’) Willian José
Carvalho (71’)
RESTA DE CONVOCATS: Joel Robles (p.), Pezzella, Miranda, Èdgar, Paul, Joaquín, Laínez, Rober i Rodri

El 7 de novembre del 2020 no és una data qualsevol. Aquell dia el Barça de Koeman va golejar el Betis per 5-2. El Barça va guanyar, sí, però aquell dia també es van esmicolar molts somnis. Quan la cama d’Aïssa Mandi va contactar amb la cama d’Ansu Fati, just en aquell mateix instant, es van trencar moltes il·lusions. El genoll d’Ansu va dir prou i aquella lesió el va privar d’anar a l’Eurocopa i als Jocs de Tòquio. Messi va entrar en el seu lloc i va acabar marcant dos dels cinc gols del Barça. Poc imaginaven els culers aleshores que aquell dia al Camp Nou seria l’últim que s’encreuarien els camins d’Ansu i Messi.

Un any després, a Messi no se’l va trobar a faltar ahir en la foto abans del Barça-Betis. Alèxia i Pedri van omplir el buit amb honors. Gran Alèxia i gran Pedri. El Barça continua guanyant premis individuals malgrat tot. La Pilota d’Or i el trofeu Kopa sempre són guardons benvinguts a l’estadi. Però, més enllà dels premis, a Messi sí que se’l troba a faltar damunt la gespa. També a Ansu Fati. Si no viatja dimecres a Munic, el Barça tindrà un greu problema. Xavi ja va dir que encara no està físicament bé, però sense Ansu aquest Barça és carn d’Europa League.

Contra el Bayern només val la victòria, però ara mateix resulta complicat veure el Barça guanyant a Munic d’aquí a tres dies. Tot dependrà també de la pissarra de Julian Nagelsmann. Ahir, lògicament, no va reservar cap dels seus homes franquícia en la victòria al camp del Dortmund (2-3). Un doblet de Lewandowski i un gol de Coman van servir per derrotar Haaland i companyia. Espanta aquest Bayern i intimida Lewandowski. Però, amb el Bayern ja classificat, qui sap si Nagelsmann fa un favor al Barça i deixa Lewandowski a la banqueta. Seria un magnífic regal anticipat de Nadal per a Xavi. Ell sí que va apostar per les rotacions contra el Betis. Piqué, Eric, Frenkie de Jong i Dembélé no van ser titulars pensant precisament en el partit de Munic. Però l’assaig va sortir molt malament. Contra el Betis, el pitjor partit de l’era Xavi.

El Barça va fer una primera part molt dolenta. Només es van salvar els deu primers minuts de partit. A Coutinho se’l va veure dinàmic, impulsat per la inèrcia del seu gol a Vila-real. Però aquesta inèrcia va durar poc. El brasiler i el Barça es van fondre ràpid, i el Betis va créixer. Al Barça li va costar tenir la pilota, li va costar generar perill i li va costar contenir els atacs d’un Betis que cada vegada que es desplegava en atac creava sensació de perill. La mobilitat de Juanmi en atac, sempre indetectable, el talent de Canales entre línies i les internades d’Àlex Moreno per la banda esquerra, van fer mal al Barça.

Gavi va haver de marxar del camp abans d’hora per una forta commoció després d’una pilotada involuntària de Bellerín. Però qui estava realment marejat era el Barça.

L’entrada de Frenkie i de Dembélé en la segona part va aportar certa energia. La rauxa d’Ousmane va activar el Barça, però cap de les seves accions va acabar amb premi. Més bones intencions que resultats. Dembélé va fer quatre rematades amb cert perill, però en cap va haver d’intervenir Rui Silva. Tots els xuts a fora.

Pellegrini va comprar el guió de partit dels últims minuts. El Betis se sentia còmode amb un partit trencat. Sabia que el Barça podia fer mal per la banda de Dembélé, però sabia que ell també podia fer mal per les bandes. I per això va fer entrar Tello. El Betis ja havia avisat en el minut 52 amb un gol de Juanmi que l’assistent i el VAR van invalidar per un fora de joc molt ajustat. Però l’equip andalús va acabar trobant el premi del gol a dotze minuts del final. I Pellegrini no es va equivocar. El gol va arribar per la banda. El Betis va fer una ràpida transició i el talent de Canales va fer la resta. El dorsal 10 del Betis va trobar espai en la banda de Jordi Alba, va conduir i va entrar a l’àrea. Allà es va congelar el temps. Canales va retallar Frenkie amb una acció de gran sang freda i va deixar la pilota enrere per a l’arribada de Tello. Aquest tampoc es va posar nerviós i va cedir-la a la seva esquerra per a Juanmi. Dest va anar a tapar el xut de Tello i va deixar sol Juanmi, que davant de Ter Stegen no va perdonar. Va ser un contraatac de manual realitzat pel Betis.

El Barça encara va disposar d’una gran oportunitat per rescatar almenys un punt, però Abde va enviar als núvols la seva rematada, després de la centrada de Dembélé.

Si Xavi hagués hagut d’escollir un dia per perdre, segur que no hauria triat aquest contra el Betis. Perquè aquesta derrota fa mal a la lliga i de retruc genera encara molts més dubtes sobre la visita a Munic. Dimecres caldrà un miracle. Xavi ja pot regar bé la flor. Farà falta.

ROTACIONS

Xavi va reservar a l’inici Piqué, Eric, De Jong i Dembélé pel partit clau contra el Bayern

GAVI, UN ENSURT

Va ser traslladat a l’hospital per una forta commoció, però ja li han donat l’alta

EL BAYERN NO FALLA

L’equip de Nagelsmann va guanyar per 2-3 a Dortmund i és encara més líder

MINUT A MINUT

2’Rematada de cap tova i innocent de Juanmi.
11’ Coutinho remata una centrada de Jordi Alba, i Rui Silva l’atura.
18’ Xut de lluny de Bellerín, desviat.
31’ Gavi rep una pilotada al cap en un refús de Bellerín i ha de deixar el camp amb una forta commoció. Entra Riqui Puig
36’ Xut molt desviat de Ruibal en un córner.
45’ Centrada d’Àlex Moreno que Ruibal remata d’esperó. La pilota surt fregant el pal.
45’ Ter Stegen treu la centrada xut d’Àlex Moreno.
52’ Juanmi connecta la centrada de Ruibal i marca, amb Ter Stegen mal situat i fent una mala lectura de la jugada. El 0-1, però, és anul·lat per un fora de joc molt justet.
59’ Rui Silva treu una bona centrada de Dest que Memphis volia rematar.
61’ Dembélé retalla i busca una rosca amb l’esquerra que surt desviada.
76’ Xut ras de Démbéle que surt ajustat al pal.
77’ Hi torna Dembélé, que retalla i fa un altre xut que surt per poc.
79’ Canales condueix un contraatac i Tello assisteix Juanmi, que marca amb facilitat el 0-1.
80’ Abde, dins l’àrea, perdona l’1-1 després d’una altra bona jugada de Dembélé.