Barça

NOUREDINE NAYBET

EX FUTBOLISTA DE LA SELECCIÓ DEL MARROC

“Abde és treballador i humil, es mereix el que li està passant”

“És molt ambiciós i té moltes virtuts; és potent, és hàbil i és valent a l’hora d’intentar coses diferents”

115 vegades internacional amb la selecció del Marroc i sobretot conegut per les vuit temporades que va invertir en el Deportivo de la Corunya, Noureddine Naybet (Casablanca, Marroc, 1970) viu actualment a cavall entre Espanya i el Marroc i treballa per a la federació del seu país a l’hora de controlar futbolistes que, com Abde, puguin acabar defensant la samarreta dels lleons de l’Atles.

Amb Abde ha anat tot molt ràpid, ha estat una gran sorpresa...
Sí, però ell és una persona molt ambiciosa, el conec ja des de fa tres anys i futbolísticament té moltes virtuts que el podien portar a ser un jugador important. És potent, és hàbil i és valent a l’hora d’intentar coses diferents. Me n’alegro molt, de com li estan anant les coses perquè s’ho mereix.
D’aquests futbolistes descarats, amb una enorme capacitat per al driblatge, al Marroc en surten molts, és quasi genètic...
Sí, però no només al Marroc, diria que dels països llatins en general. També a Espanya o a França apareixen molts jugadors d’aquestes característiques, tècnicament amb un gran potencial, són així perquè els agrada i perquè el futbol el viuen des de petits, començant pel carrer.
Diu que fa tres anys que coneix Abde. Com és fora del camp?
Primer de tot diria que és una persona amb una gran humilitat, que això és el que et porta a millorar, i després hi suma que és molt ambiciós i té una gran capacitat per treballar.
Actuament està treballant per a la federació marroquina; ha de fer una feina de recerca de talent molt exhaustiva, no només per al propi país, sinó també per a Bèlgica, Espanya, França o els Països Baixos. Com és aquest treball?
Tenim cercatalents en la majoria de lligues del futbol europeu perquè som conscients que hi ha molts marroquins repartits per europa i la nostra obligació és anar a buscar tots aquells futbolistes de talent que vulguin defensar la nostra bandera, perquè tenen el mateix dret a fer-ho que els que són nascuts o criats en territori marroquí.
Creu que poden fer un bon paper en la copa d’Àfrica?
Diria que tenim un bon equip, fa tres anys que estem treballant en una mateixa direcció, i diria que tenim un ventall de jugadors molt interessants. També de cara al futur. Només a Espanya hi ha uns 15 futbolistes que tenen potencial per ser a l’equip nacional, i s’hi han de sumar els que són a França, als Països Baixos, Bèlgica... Tenim moltes possibilitats en el present i també de cara al futur.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)