Barça

Xavi: “Dembélé? O renova o se li busca ja una sortida”

El Barça demà es juga el seu futur en la copa a San Mamés contra l’Athletic però la situació de Dembélé ha centrat bona part de la roda de premsa de Xavi Hernández prèvia al partit. El tècnic del Barça ha estat molt clar al respecte. El davanter francès ha de decidir d’una vegada per totes si renova o vol marxar. Perquè si la segona és la opció escollida, el club i Xavi volen que ho faci ja.

Aquestes són les frases més rellevants de la roda de premsa.

L’ATHLETIC: “Analitzant l’Athletic, és un rival molt intens. Té un dels millors entrenadors espanyols. T’exigeix molt en la sortida de pilota i en les segones pilotes. Surten ràpid a la contra. És una de les millors generacions de l’Athletic en els últims anys. Costarà, però serà molt atractiu. El sorteig no va ser favorable, però volem arribar lluny en aquesta competició”.

SOBRE DEMBÉLÉ: “Amb Ousmane estem en una situació complexa i difícil. El club ha pres la decisió que si no renova caldrà trobar una solució. Fa cinc mesos que Mateu (Alemany) està en converses amb el seu representant. O renova o caldrà buscar una solució. És una situació complexa. Jo he estat molt honest amb ell, no és agradable per a ningú. O caixa o faixa. Cal mirar els interessos del club i cal decidir el millor de l’entitat”.

LES CRÍTIQUES A BUSQUETS: “Injustícies n’hi ha moltes. Som al Barça i hi ha crítiques i és normal, ho acceptem. És un tema de rendiment. És la pressió que hem de suportar en el dia a dia. Recordo un debat amb Busquets el 2010 a la selecció i vam ser campions del món. Cal prémer les dents i que el rendiment i els resultats siguin millors”.

MÉS SOBRE BUSQUETS: “També em critiquen a mi quan no hi ha resultats. Per mi Sergio és imprescindible. És evident que va cometre un error i ell ho sap. És un jugador inqüestionable. És una peça importantíssima a l’engranatge del joc per evitar les contres i les transicions. Si l’equip està junt, Busquets és el millor del món en la seva posició”.

MISSATGE MOLT CLAR AMB DEMBÉLÉ: “O es contempla que renovi el jugador o buscar una sortida. No hi ha més solucions. Estem en una situació complicada. He estat molt clar amb Ousmane. Ell vol renovar, però no pren la decisió i com a club hem de prendre una. És una pena, perquè futbolísticament sap el projecte que hi ha. Ha jugat tots els minuts possibles i ell té la paella pel mànec”.

SOBRE ANSU FATI: “Ansu ha fet pràcticament tota la seva carrera com a ’9’, però s’adapta molt bé també d’extrem. Cal dosificar-lo per no perdre’l una altra vegada. Va estar molt bé a la Supercopa. Té estrella. És un futbolista espectacular i per mi és un luxe comptar amb ell”.

LES FRASES DE L’AGENT DE DEMBÉLÉ I EL DESIG DE SEGUIR: “Jo també em faig aquesta pregunta, però és una pregunta per a ell. Jo no vull faltar el respecte a ningú, però el missatge és clar. La solució és que renovi o buscar una sortida”.

L’ACTITUD D’OUSMANE: “Si acaba contracte... Depèn de la situació que estiguis. Aquest cas és complex i ha arribat un moment que hem de decidir com a club. Estem en una situació amb problemes del marge salarial. El jugador hauria de pensar en l’equip”.

ELS DUBTES DE DEMBÉLÉ: “Ell em diu que vol renovar i continuar. És una pregunta per a ell. Demà tenim un partit transcendental per a nosaltres. He estat molt clar. Hi ha dues solucions: o renova o es busca una solució perquè surti del club . Aquesta és la decisió que hem pres”.

FERRAN TORRES: “Li va faltar ritme de competició i entrenaments. Aquesta setmana ha estat molt positiva per a ell i està al cent per cent. Demà ha de ser important”.

L’ATAC DEL BARÇA: “Memphis té unes petites molèsties i demà decidirem. Pot jugar Ansu, Jutglà o Ferran Torres”.

EL MIG DEL CAMP: “Cada partit és diferent i caldrà fer rotacions. Tenim molts migcampistes de nivell i és un luxe per a mi. Poder decidir. Per triar l’onze inicial no és només el rendiment de l’últim partit . És molt positiu tenir tantes opcions”.

ELS SEUS RECORDS A SAN MAMÉS: “Tinc grans records. M’han tractat molt bé. Tinc una fantàstica relació amb el club i tinc admiració. L’estadi és sensacional. Estic encantat de tornar-hi. Tinc una admiració profunda per a aquest club”.

OPTIMISTA: “Jo sempre sóc optimista i si anem recuperant gent lesionada i amb el Covid, sóc més positiu. Cal millorar coses, però sobretot en el resultat. Hem de ser més efectius. Les sensacions són molt bones i veig una millora diària”.

RETORN DE BRAITHWAITE?: “Està molt bé. Veurem si entra a la llista per demà. Ha retallat terminis de recuperació. És un jugador que pot tenir minuts i ens pot ajudar molt”.

ANSU I PEDRI: “Cada cas és diferent. Ansu fa més temps que no juga que Pedri, que està al cent per cent. És fonamental per a nosaltres recuperar-los. Són peces fonamentals per a nosaltres”.

LA RENOVACIÓ D’ARAUJO: “És prioritari. Té un caràcter guanyador i positiu. És important que arribin a un acord. Estic molt content amb el rendiment de Ronald. S’agraeix el seu compromís i l’actitud”.

SOBRE DANI ALVES: “Serà un tema de rendiment. Dani està rendint molt bé. Després de perdre contra el Madrid es veu tot negre, però Dani és un jugador importantíssim. Ho serà fins a final de temporada i després decidirem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)