Barça

Vells coneguts

El Barça de Xavi es jugarà el seu futur en la copa contra l’Athletic a San Mamés, en el que ja és un clàssic d’aquesta competició

El tècnic blaugrana decidirà avui si s’endú Dembélé i també té el dubte de Memphis

El Barça de Xavi es juga avui a San Mamés contra l’Athletic (21.30 h) el seu futur en la copa. És una autèntica prova de foc per a l’equip blaugrana, que té dipositades moltes esperances en aquesta competició, en la qual és el gran dominador, perquè pot ser el camí més senzill per poder assolir algun títol aquesta temporada. És un duel entre dos vells coneguts de la copa. Rei i príncep. Un partit que ja s’ha convertit en tot un clàssic en el torneig del KO. El Barça ha estat l’equip que ha aixafat les esperances i il·lusions dels bilbaïns en els últims anys. perquè els han vençut en les finals dels anys 2009, 2012, 2015 i 2021, mentre que l’Athletic els va deixar fora en l’eliminatòria de fa dues temporades.

Messi, flagell de l’Athletic, ja no hi és i això fa engrandir les seves esperances, i també el fet que es jugui a partit únic i a San Mamés, que estarà ple amb el 75% d’aforament. El Barça no ho tindrà fàcil, però l’equip de Xavi, que ahir va elogiar el bon tracte rebut sempre a Bilbao, vol confirmar la seva progressió posant els dos peus en els quarts de final i aconseguint un triomf convincent després de la derrota contra el Madrid en la supercopa. L’equip va perdre, però va competir de tu a tu amb el que va acabar sent campió, precisament derrotant l’Athletic en la final.

Malgrat que Xavi ha anat recuperant jugadors, algunes circumstàncies especials poden fer que tingués més baixes de les previstes. Avui donarà la llista i podria ser que no hi fos Dembélé. El club l’ha instat a renovar o a marxar de seguida, i depenent de la decisió que prengui avui ja podria quedar fora de la convocatòria. També té el dubte de Memphis, amb molèsties físiques, però per contra sí que tindrà Ferran Torres amb més entrenaments al damunt i Ansu Fati, que malgrat la inactivitat no ha perdut el seu do de marcar gols. Si no hi va Dembélé i Xavi vol mantenir els extrems, la tercera plaça hauria de ser per a Abde o Jutglà. Luuk de Jong, sancionat, tampoc serà a Bilbao.

Si, per contra, decideix sacrificar un extrem, Gavi podria actuar a la banda en un mig del camp amb Busquets, Pedri i De Jong. Si no ho fa, l’holandès té molts números de quedar-se a la banqueta i que sigui Gavi, que no podrà jugar a Vitòria per sanció, qui ocupi la plaça d’interior. Tenint en compte el nivell mostrat per Pedri en el clàssic, la seva presència en l’onze sembla assegurada. Al darrere, cap canvi, amb Alves, Araujo, Piqué i Alba. A Linares, el tècnic va apostar per Neto a la porteria i no es preveu que no el faci jugar en tots els partits de la competició, malgrat que a Ter Stegen mai li agrada ser suplent.

L’Athletic arriba al partit amb més desgast i amb la desil·lusió d’haver perdut un títol, però amb l’ànim i l’energia de sempre. Els seus perills, els de sempre. Intensitat, les centrades i la pilota aturada. I San Mamés.

IMPORTANT

El duel ha de servir per veure si la progressió del Barça de Xavi continua

Marcelino: “És una gran nit de copa a San Mamés”

Marcelino García està convençut que es viurà un partit “especial” a San Mamés: “Juguem contra el Barça en un partit molt difícil, una altra extraordinària experiència, amb el nostre públic, una gran nit de copa a San Mamés. Estem entusiasmats i amb la il·lusió de guanyar, amb la nostra gent, un factor que ens iguala. Afrontem el partit amb la idea de passar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)