El campió perd a San Mamés i diu adeu a la copa

Copa. El Barça no estarà en el sorteig d’aquest divendres

El Barça de Xavi no podrà revalidar el títol de copa guanyat la temporada passada amb Koeman a La Cartuja precisament contra l’Athletic. L’actual campió ha perdut per 3-2 a San Mamés, en un partit molt intens decidit en la pròrroga amb un gol de penal de Muniain assenyalat pel VAR. Ansu i Pedri han hagut de marxar abans d’hora per lesió i Ferran Torres ha marcat el seu primer gol com a blaugrana.

El primer gol del partit ha arribat molt aviat, tot just en el minut 2. Nico Williams ha guanyat per velocitat Jordi Alba, el germà petit dels Williams ha acabat fent la centrada per baix i Muniain des del segon pal s’ha inventat una rosca al pal llarg que ha sorprès per dalt Ter Stegen. Gran gol.

El gol de l’empat ha estat obra de Ferran Torres. Un altre golàs (20’). El valencià ha rebut una pilota de Busquets a prop del vèrtex de l’àrea gran i ha connectat una rosca imparable pel porter de l’Athletic.

En el segon temps Xavi ha fet canvis i han entrat Nico González, Ansu Fati i Frenkie de Jong. El Barça ha tingut bons minuts de joc, però l’Athletic ha fet molt mal amb la verticalitat dels germans Williams.

Iñaki Williams hauria pogut marcar en el minut 84 amb una centrada que s’ha enverinat i ha acabat tocant al travesser. En l’acció següent l’Athletic sí ha marcat. Era el minut 84. L’equip de Marcelino ha castigat el Barça a pilota aturada. Muniain ha servit una falta lateral, Ter Stegen ha desviat la primera rematada de cap d’un jugador de l’Athletic, però Piqué no ha encertat a refusar i Íñigo Martínez s’ha tirat amb tot per introduir la pilota al fons de la xarxa.

San Mamés ha esclatat d’alegria amb el gol del seu central, però al Barça encara li quedava una bala. L’equip de Xavi ha penjat la pilota a l’olla, l’Athletic ha refusat, però Alves ha reactivat la jugada enviant la pilota al cor de l’àrea amb una tisora i allà Pedri ha empatat en el minut 93 amb un xut duríssim amb tota l’ànima.

En la pròrroga la desgràcia s’ha tornat a creuar en el camí d’Ansu Fati. El dorsal 10 del Barça s’ha tornat a lesionar muscularment i ha abandonat el terreny de joc molt afectat anímicament. De fet, ha marxat directament cap al túnel de vestidors.

I més desgràcies per al Barça en aquesta pròrroga. Pedri també ha demanat el canvi i Braithwaite, que reapareixia, ha entrat en el seu lloc. I en l’últim minut de la primera part de la pròrroga, un nou cop en forma de penal: Nico Williams ha fet una centrada, la pilota ha tocat en el braç de Jordi Alba i el VAR ha condemnat al Barça. Penal i gol de Muniain.

Ferran Torres ha tornat a marcar pel Barça, però el gol no ha pujat en el marcador per un clar fora de joc del valencià.